Smedley by na mieste Ferrari pristúpil k tímovej réžii: Je to jediná možnosť, ako získať titul | Magazín F1 - F1online.sk

Mercedes a jeho piloti mali byť v tomto okamihu v šampionáte ďaleko pred ostatnými a v podstate mali tiež vyhrať všetky preteky. Problémy so spoľahlivosťou a trápenie Georgea Russella však znamenajú, že Ferrari sa pred polovicou sezóny drží na dohľad. Mercedesu však, paradoxne, môže pomôcť to, že Ferrari nemá jasného lídra.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/239278/smedley-by-na-mieste-ferrari-pristupil-k-timovej-rezii-je-to-jedina-moznost-ako-ziskat-titul

Ale no tak, takovy zajic?

S výnimkou pár pretekov v minulom mesiaci Charles Lewisovi už rok a pol dáva slušnú nakladačku, no akonáhle sa objavil pred ním v tabuľke (vinou najmä technických problémov Charlesa), okamžite sa vynorila úderka jeho fanúšikov, ktorá ho chce pretláčať za tímovú jednotku. To je asi na rovnakej úrovni, ako spraviť tímovú jednotku zo Strolla v momente, keď prvýkrát porazil Alonsa v kvalifikácii :grinning_face:

V zbytku sezóny bude nakladačka pokračovať a Silverstone už to celkom naznačilo.

Súhlasím ale, že Ferrari by mohlo niečo spraviť pre maximalizáciu výsledku - zakázať súboje (tým reálne strácajú čas, ktorý môže v určitej fáze závodu chýbať), vždy pustiť rýchlejšieho dopredu a následne vrátiť pozíciu na konci, ak sa tým nič nezíska. Akurát tým prídeme o krásne súboje, viď Čína (ak sa nemýlim)

2 lajkov

Samozrejme to čo sa spustilo teraz proti Leclercovi je cisty nonsens, aj ked som to ocakaval… na druhej Lewis tiez by som netvrdil ze dostava nakladacku, podla mna to bude tuto sezonu mat Lec este narocne ho konzistentne porazat a k strollovi by som to urcite neprirovnaval, ja verim, že charles sa v tom aute uz nasiel a vrati sa k tomu co predvadzal posledne roky a teraz v silverstone… len mi pride trochu vtipne ako aj niektori, ktori vlani obhajovali pristup McLarenu a rovnost sanci, teraz volaju po tom, aby po tretine sezony, kde mal Lec 2 krat DNF kvoli technickym problem, robilo Ferrari timovu reziu, v tomto clanku Smedley uz ide za mna do totalneho extremu

1 lajk

Zapomnels ze u LEC a Ferrari kdyz nestihal existoval tajny kod “ Brzdy ”. Za to se schovalo vsechno. Ted to ale pada, kazda dalsi chyba uz pujde logicky za LEC, protoze brzdy jsou diky Lewisovi OK, to ale taky nemusi nikoho zajimat.

Hamilton ztrácí na titul 30 bodů. Leclerc 70.
Pokud chce Ferrari titul, tak by měli jet na Hamiltona.
Pokud ne, tak pohoda.

Ono je matematika jednoduchá, čím víckrát bude Leclerc před Hamiltonem, tím má větší šanci Mercedes na titul.

Tak nebo tak, jeste je brzy, pristi dva tri zavody napovi jak na tom Ferrari je, jak zapracuje nove turbo, motor, baterie, je toho dost co by mohlo selhat. Na druhou stranu, jedno dalsi vypadnuti Kimiho a Lewis je v boji o titul, potom prijdou na radu zkusenosti v boji o titul a psychika, tady by Kimi zacal diky veku vyrazne ztracet.

No a je tady Russell, ten ztraci na Kimiho 25b.

teamova rezia ano, ale este nie teraz, ked to nema zmysel. Ak bude Kimi2 koncit pred jazdcami Ferari, tak je uplne jedno, kto z jazdcov Ferrari skonci vyssie. Navyse zatial sa ani raz nestalo, ze by jeden skoncil na ukor druheho zle/lepsie.. takze o TR nemoze byt ani reci.

• btw. teraz v SPA ma F jazdit zle, ale to mali aj v Barcelone a stal sa zazrak. Takze neriesme kto z dvojice skonci vyssie, hlavne nech skonci/a pred mercedesom!

Tymova rezie u Ferrari ted je obri -icovina tak uz toho nechte.