Simulátor nemá vždy pravdu. Leclerc v Silverstone vyťažil z Hamiltonovej práce | Magazín F1 - F1online.sk

Charles Leclerc sa v Silverstone tešil z prvého pretekového víťazstva od Veľkej ceny USA 2024. Vďačí však za to aj Lewisovi Hamiltonovi, ktorý mu pomohol vrátiť sa na správnu koľaj tým, že sa naďalej vyhýba simulátoru a namiesto toho sa venuje poctivej analýze dát.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/238966/simulator-nema-vzdy-pravdu-leclerc-v-silverstone-vytazil-z-hamiltonovej-prace

Ale nieeeeee. Hamo nemas pravdu. Ved ty ten tím vraj potápaš. Leclercovi sa nedari lebo si zmenil brzdove disky. Lebo si ovplyvnil vyvoj len a len na svoj jazdecky stýl :sweat_smile:….

1 lajk

Hmm Lui posuva team a Charles ho v anglicku vyskolil takto to moze pokracovat :+1:

Je také porekadlo, že z bútľavého stromu vyletí sova a zo somára, somarina.
Vy, čo ste sa v porekadlá spoznali , nechcete prestať s tými somarinami?

3 lajkov

Charles hovoril, že praveze posledne tyzdne sa snažil skôr kopírovať Lewisove nastavenie, kedze jemu fungovalo, a teraz to zmenil skor na svoj jazdecky styl… Lewis hovori zas, ze sa teraz vydal jeho smerom… znie to ako mind games za mna skor a fakt neviem, kde je pravda

1 lajk

Myslim ze uprostred. Boj o titul medzi nimi este nieje vyhroteny takze informacie z jednej strany garaze idu normalne na druhu a opacne. Zatial mi pride ze tahaju spolu. Co je fajn. Jeden od druheho sa cosi naucia. Hlavne Leclerc je ten co sa musi ucit mozno nie len jazdit ale si aj presadit zmeny vo ferrari a nie len suchat nohami. Hamo uz nastastie nic nepotrebuje ani 8 titul. Ten uz dosiahol vsetko a nema co dokazovat.

a teraz jedno keby

keby antonelimu sa nestalo to s tym kolesom/zavesenim/ci co sa mu tom odlomilo tak s vysokou pravdepodobnostou by leclerca dobehol a aj predbehol. za 5kol bol zo 7s naskoku leclerca len 2,5s tesne predtym ako sa mu to tam zlomilo a do maxovej nehody to bolo nejakych 6-7 kol. antonelli mal taku rychlostnu vyhodu, ze leclerc by to len tazko ubranil

takze ferrari vitazstvo ma, ale rychlostne je mercedes stale pred nimi. minimalne v dlhych jazdach

a k tomu simulatoru, nuz aj je zle nakalibrovany tak potom jasne, ze dava zle vysledky, ale to nieje problem simulatora, to je problem ludi co ho programuju a nastavuju :slight_smile:

Nech je tak, či onak, Ferrari potrebuje dobre prežiť SPA a potom bude máličko lepšie. V Maďarsku by mali byť schopní bojovať na úrovni Mercedesu. A hádam sa im podarí vylepšiť pohonnú jednotku.

1 lajk

Je pravda, že Ferrari zatím ne úplně špatně minimalizuje ztráty, byť někdy nad jejich strategií stojí rozum.

tie 1-2 sekundy, co stracal LEC na kolo v Silverstone nedobehne pohonna jednotka.. Ale zas sa mozno Mercedes pokazi, tak dufajme…

Za keby sa body nedavaju. Ale je jasne ze Antoneli bol najrychlejsi. Som rad ze sa to aspon nejako dramatizuje a nieje to len o jednom kandidatovi. Ale najlepsie karty aj ked asi nie najspolahlivejsie ma Antoneli.

Kde sú tí čo tak kritizovali Hamiltona že Leclercovi vraj Ferrari zničilo auto na ktorom vedel jazdiť keď používal Brembo?

1 lajk