Simulácie áut pre rok 2026: Jazdci sa točili na rovinkách. Inak by boli pomalší ako F2 | Magazín F1 - F1online.sk

Ja len dúfam, že tie formule nebudú vyzerať ako experimentálne lietadlá so štyrmi kolesami.

nie neziskaju. Bez upravy pravidiel to nepojde. Podla pravidiel mozu zozbierat max 9 MJ pocas jedneho kola. To znamena viac ako 9MJ nemozu vyuzit.
Piloti budu mat k dispozicii full boost asi iba na 9s na kolo. pri hypotetickom kole ktore trva 90s a 2/3 sa idu na plny plyn to znamena, ze potrebuju 60s a budu mat iba 9s.

Ak sa naplnia tieto scenáre, PU vyrobené, nádrže inštalované, autá a ťažiská nastavené a poskladané, bude ešte nejaká šanca to zmeniť?

To si časem sedne :slightly_smiling_face:

Budeme sledovat Mario Kart :slight_smile: motory jsou v pozdních fázích vývoje, tam nemám obavy, co se týče monopostů, ty se začnou vyviejt příští rok

1 Like

To pochybujem, museli by sa asi vsetci dohodnut, ze chcu nejaku zmenu. Lenze ked sa ozve RBR tak ja to hned o tom, ze nestihaju s vyvojom a budu v nevyhode. Keby sa ozval Merc tak to bude o tom istom. Akakolvek zmena v tomto stadiu skonci vzajomnym obvinovanim z lobbingu, teda pokial sa ako som spomenul, vsetci jednohlasne nedohodnu.

4 Likes

to je nieco sialene, blbe a tak zbytocne. dalsia nakladna zmena, ktora sa premietne do cien PU, a tie zvasty o obmedzeniach za kus :slight_smile:

naco, preco…zaco…aktivna aerodynamika ty kk…

dalsia reviza motorovych pravidiel bude znamenat aj novy nazov a to EV1 a Redbull vazne bude davat kridla…uplne vsade. mozno aj naopak

Nemyslím si, že by sa mali meniť pravidlá, pokiaľ sa na to nedohotnú všetci … Čo ak niekto už je v takom štádiu vývoja, že vyriešil všetky spomínané problémy a zmenou pravidiel bude potrestaný a náklady na vývoj budú v jeho prípade vyhodené do koša. To zvyšok štartového poľa sa mu poskladá na kompenzáciu nákladov …?