Sergio Pérez predĺžil zmluvu s Red Bullom | Magazín F1 - F1online.sk

guess whos back

1 Like

Uvědomělý svazák? Kdo by to řekl? :grinning:

pozor, ja som od filmu :smiley:

Takže komediant. :grinning:

Černí baroni - oni mi tam ■■■ú | Černí baroni - oni mi tam ■■■ů! :smiley: | By Denník MshopuFacebook | Facebook

1 Like

To se tak nedá říct. Jde o to, že když bojují dva jezdci v jednom týmu o titul, vzájemně se obírají o body a může z toho těžit jezdec, který s vlastním kolegou nebojuje. Tím jdou body ze závodů, ve kterých se týmu daří, ve větší míře jemu. Líp to vysvětlit neumím.

1 Like

Tak trocha prekvapenie. Podľa vyhlásenia Helmuta Marka asi pred1,5 mesiacom Pérez 2 ročnú zmluvu nedostane, lebo by vraj poľavil. A on už vlastne poľavil a Marko s Hornerom si asi viackrát pri hodnotení Pérezových výkonov budú musieť zahryznúť do jazyka. Ale zase na druhej strane Verstappen potrebuje v tíme harmóniu a tu zostáva všetko po starom. Dá sa ale povedať, že týmto rozhodnutím riskujú zisk PK.

Protože je to Redbull, chtějí se především bavit, tak nikdy nebudou při zdi a konzervativní.
Četl jsi někdy The Red Bulletin?
Sledoval Redbull TV?
A spousta dalších aktivit, o kterých se ostatním ani nezdá…
Redbull a Ferrari dělají celou F1.
Každý z jiného důvodu, ale nenapodobitelně.
Mají svůj rukopis a víc odvahy nez všichni ostatní dohromady.

A Pérez dělá přesně to, co po něm chtějí a asi to dělá dobře.

Navíc si myslím, že tituly, jsou pro ně jen ne moc důležitou součástí cesty.

Pardon, zase jsem se rozvášnil…

1 Like

Já ti rozumím, ale ten příklad 07 nesedí, Ham i Alo jezdili svoje maxima a dováželi výborné výsledky, i když soplu bojovali, ne jako Senna s Prostem. Ve výsledku oba měli stejný počet bodů, vítězství i podií, to vypovídá o tom dost, že v tomhle problém nebyl

Kdyby se chtěl RB bavit, tak by vzali Alonsa.
To by byla zábava. :slight_smile:

Jo a jdu 17.8. do PHY na RB… nebo kdy to je.

1 Like

No právě že byl, kdyby upřednostnili jednoho a druhý by jezdil za ním, tak ten první má logicky víc bodů a vyhrál titul, nebo ne?

2 Likes

Jakože když dojížděli 1 - 2, tak by se při přehození pozic něco výrazně měnilo? tak mohl McL vsadit na Alonsa, nechtěli, vsadili na Hama, ve výsledku Ron po SIngapuru 2012 zjistil, že to byla chyba, sice mu to trvalo, ale přišel na to.

Všiml jsi si, jak dlouhou cestu jsem ušel?
Už dokážu nereagovat na pitomosti.

Strašně se všem kolem mě ulevilo, říkají :grinning:.

Mimochodem stává se z tebe Redbullfanda, jestli jsi si všiml…

1 Like

Já byl vždycky. Jenom jsem to schovával. :slight_smile:

Kdyby jeden z nich například místo jednoho druhého místa s pomocí kolegy přivezl první místo, tak má celkově víc bodů, to se snad shodneme. Kimi vyhrál šampionát o jeden bod, takže kdyby jel McLaren na jedničku a dvojku, tak musel získat šampionát. Koho by upřednostnili není podstatné. Podstatné je, že by jeden ani druhý dvojku stejně nedělal a nespolupracoval by, to je vlastnost šampiónů. Ergo kladívko, špatně sestavená dvojice pro boj o titul. A jsme zpátky na začátku.

3 Likes

To byla velmi raritní situace ještě podpořena 10 bodovým systémem.
V 25 bodovém systému by se to asi nestalo.

Navíc se to stane jednou za 30 let? :smiley:

Na celkově více bodů ano. Na tom druhém - musel McL získat šampionát, ne tak úplně. Respektive, stačilo, aby Ron netlačil tak na sílu Hama, když to vyvolalo v týmu, co to vyvolalo (a to i ignorování strategie výjezdů v Q). Kdyby na to Ron tak netlačil, titul mohli mít a to i bez příkazů na 1 a 2

Ty si to ale nikdy neschovával :slight_smile:

Nestane se to v případě, že tým má opravdu náskok před ostatními (Hamilton/Rosberg v Mercedesu, Prost/Senna v McLarenu, v podstatě i Prost/Lauda), jinak je to v podobné sestavě naopak dost pravděpodobné :slight_smile: . Těžko někdo pohřbí vlastní reálné ambice na titul kvůli kolegovi. Pamatuju si Ronnieho Petersona a říkalo se, že i Villeneuve pomáhal Scheckterovi k titulu, byť by o u něj člověk nečekal.

ides autom? nech nejdem von

Děláš, jako by si ven vůbec chodil

2 Likes