Šéfov tímov prekvapil náhly zvrat v prípade jedenástej stajne | Magazín F1 - F1online.sk

Je to oficiálne. Štartový rošt bude mať od sezóny 2026 až jedenásť tímov. O všetkom nás informovala Formula 1 krátko po skončení víkendu v Las Vegas, čím prekvapila nielen verejnosť, ale dokonca aj samotné tímy. Takú náhlu otočku o 180 stupňov nečakali.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/181939/sefov-timov-prekvapil-nahly-zvrat-v-pripade-jedenastej-stajne

Šikovné! Zatiaľ im to schvália a potom….

Liberty: “Ups, tak nič. Fakt sme chceli, ale zvyšné tímy nepodpísali” :slight_smile:

Myslím, že tohle už je moc daleko. Asi má Liberty na týmy taky svoje páky.

1 Like
  1. Nespominam si ked vstupoval HRT, Caterham, zeby som cital vyjadrenia exist.stajne, ze pridu o peniaze …
  2. Pozaduju velke mnozstvo investicii. OK podme sa porozpravat o mnozstve investicii Williamsu a Haasu …
  3. Vzdy som sa cudoval preco Williams nevyraba auta ako McLaren. V 90 rokoch sa mohli s niekym spojit a vyrobit supersport Williams F1 po vzore McLarenu a verim tomu, ze by mal uspech. Premrhana sanca.
2 Likes

Tvária sa prekvapene a to nie je dobré znamenie. Liberty si na seba uplietlo bič, lebo sľúbilo niečo, čo nie je dohodnuté so zvyškom cirkusu. Zadarmo uši po tom dlhom boji tímy nesklopia. Myslím, že to bude Liberty ešte veľmi bolieť.

To nebude robiť dobrotu, ak bude na rošte 10 automobiliek. Niekto musí byť vždy posledný a časom neúspešné automobilky odídu, lebo neznesú prehrávať každý rok. Už sa to stalo v minulosti a čaká to v blízkej dobe aj WEC.

Mozno ich to bude boliet.
Zaroven to povazujem za spravne.
Co maju co stajne kecat do povolenej a legalnej veci, mat na roste 12 stajni.
Takto to ma podla mna byt a - paci sa mi to.
Ale nevidim za kulisy samozrejme.

Možné to je, nechám se překvapit :slight_smile: . Nejsou příjmy týmů také do určité míry závislé na tom, jak Liberty vydělává? Pak bych určitý prostor viděla… Ale upřímně řečeno nevím, jak to funguje.

Nieje to vobec nahle. Nedavno bol kdesi clanok ze EU ide prešetrovat F1 kôly ich praktikám a blokovaniu vstupu inych tímov.
Takže od strachu z extremnych pokút radšej zoberu par stoviek milionov od 11 tímu.