Šéf okruhu Sepang považuje odchod z F1 za chybu: Čakateľov je veľa a náklady sú vysoké | Magazín F1 - F1online.sk

Malajzijský okruh Sepang patril medzi obľúbené podujatia Formuly 1, no po sezóne 2017 veľká cena prišla o podporu miestnej vlády a uvoľnila priestor iným tratiam. Generálny riaditeľ Sepangu Azhan Šafriman Hanif to považuje za veľkú chybu aj vzhľadom na to, že vrátiť sa do kráľovnej motoršportu je dnes veľmi ťažké.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/211048/sef-okruhu-sepang-povazuje-odchod-z-f1-za-chybu-cakatelov-je-vela-a-naklady-su-vysoke

Založte formuli V8 či V10 a začněte jezdit na okruzích kde F1 nejezdí. To se ujme…

Jj a kdo do toho půjde? Pod jakou hlavičkou to bude? :thinking:

Sepang mi v kalendáři chybí, hned bych to vyměnil za Miami nebo Zandvoort

2 Likes

riesenie je genialne a jednoduche… nemusi byt vsade zavod kazdy rok. Kludne mozeme mat zavod kazdy druhy alebo kazdy treti rok. Tym by sa zdvojnasobil alebo strojnasobil pocet moznych trati. Vybavene! Ja by som napr. chcel naspet Turecko a vyhodit Monako. Tam sa nemusi jazdit uz nikdy - alebo apson kym neprerobia tu trat na nejaku normalnu, kde sa da predbiehat.

Monako tam bude vzdy. je to prestiz pre milionarov… Skoro kazdy z F1 tam ma bydlisko, ci nejaku nehnutelnost. Monako je obrovska nuda, no zaroven je to v F1 nevyhnutnost. Hlavne pre stajne, sponzorov, majitelov a asi kazdeho okolo F1.

Organizovať podujatie každý druhý alebo nebodaj tretí rok je ekonomická sebevražda

Jo, je ho škoda. Místo Miami by to bylo rozhodně super.

1 Like

No Čínu, Miami, Qatar, Mexiko a Zandvoort bych vyhodil 100% a k tomu i Rakousko potom. Přál bych si návrat Sepangu, Istanbulu, Hockenheimu a Indianapolis pro začátek

Mě vadí hlavně to Miami, zbytek u mě celkem ujde.

No Miami, Qatar, Mexiko i Zandvoort jsou prostě strašně nudné okruhy i na závodění. Miami je totální přešlap, nechápu, že se nesnaží zapojit Indianapolis, kde by nalákali víc lidí

1 Like

V Turecku byla zajímavá pouze zatáčka č. 8, jinak nic.

1 Like