Schumacher vraj vrazil do Latifiho, pretože „ho nevidel“, penalizácia ho nezaujíma | Magazín F1 - F1online.sk

Trochu trápny okamih pre lúčiaceho sa Micka Schumachera. Nemecký mladík bude v sezóne 2023 na rošte chýbať, takže Veľká cena Abú Zabí 2022 bude minimálne na istý čas jeho poslednou v kariére. Rozlúčil sa vskutku školáckou chybou, keď kolidoval s pilotom Williamsu Nicholasom Latifim.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/84501/schumacher-vraj-vrazil-do-latifiho-pretoze-ho-nevidel-penalizacia-ho-nezaujima

aj toto dokazuje spravne rozhodnutie haasu sa zbavit craschmachera
dlho mu trva kym si zvykne na auto a aj ked si zvykne tak stale su tam jeho velmi caste a zbytocne chyby a asi do timu nepriniesol tolko penazi, ze si moze dovolit jazdit tak ako jazdil a timu to bude jedno

ale tiez by ma zaujimalo, ze co sa tam vlastne medzi nim a timom tak posra.lo. ako haas je velmi specificky tim a steiner to iste, ale napriek tomu, ze magnussen s grosjeanom casto vyviedli tiez velke kktiny tak ten vztah tim-jazdci nebol takyto chladny ako s mladym schumakom
tam sa muselo stat nieco co sa na verejnost nedostalo. teraz spekulujem, ale nemohol to byt az priliz velky tlak na tim zo strany schumakovej rodiny?
tiez je zaujimave, ze preco sa ho zbavili vo ferrari, jasne nebude to buduca hviezda, ale to ani giovinazzi, alebo svarcman(ten sa do f1 uz ani nedostane, kedze rusko), ale mohli si ho nechat pre meno a mat ho ako “vyvojoveho” jazdca pripadne ho umiestnit do nejakej inej se.rie. s tym, ze ved ak si najde miesto v f1 tak ho bez problemov pustia. toto pre neho mohli urobit uz len z ucty k jeho otcovi. lenze oni sa ho zbavili este skor ako haas a to je este vacsia zahada

Keby sa nevolal Schumacher, nikdy by v F1 nebol… a uz aj Ferrari pochopilo, ze z neho nic nebude.
Je smutne ze zaberal miesto talentovanejsim jazdcom…

Asi mu začíná hrabat.

preco by tam nebol? ved vyhral F2 co sa mnohym nepodarilo, sancu na F1 si vyjazdil na trati.
Alebo inak, Mick nie je sam s menom a kontaktami, ktore otvaraju dvere. pozri sa na sucasny rost

Synovia:
Verstappen, Magnussen, Sainz, nevravim, ze nemaju talent, ale otcovia im urcite otvorili nejedny dvere, ktore napr pre takeho Jozefa Krala ostali zavrete.
nedavna minulost - Rosberg.

Bohati:
Stroll, Leclerc, Norris, Latifi, Perez
takisto urcite je to vyber, ktory ma oproti dalsim bohatym (ktorych je vela) talent navyse, ale bez zazemia by asi hrali futbal.

narodni hrdinovia:
Zhou, Tsunoda - najlepsi zo svojej krajiny, v globale by na F1 nemali, ale lokalni mecenasi nikoho lepsieho nemaju. Mozno sem patri aj Albon.

Russell, Hamilton, Vettel, Gasly, Ocon, Alonso, Bottas, Ricciardo, Piastri, Hulkenberg
ani tito nie su zrovna chlapci z lazov, ale da sa povedat, ze mali stastie a boli v spravnej chvili na spravnom mieste kde mohli ukazat svoj talent.

Schumacher spravil na zaciatku kariery velmi zle rozhodnutie, a to ze sa priputal k Ferrari. Ferrari ho nebolo schopne dostat do Sauberu, Mickov manazment sa s tym uspokojil a tam bol zaciatok jeho konca.

Marko ma vo svojej akademii dieru uz dobrych par rokov (posledni boli Albon a Gasly a aj to bola skor z nudze cnost). Tam sa mal snazit jeho manazment ziskat miesto. Alphatauri by bolo pre neho urcite lepsie prostredie ako Haas. Chalan potreboval podporu, ktoru v Haas nemal sancu dostat. Haas je pre novacika uplne najhorsia moznost. Ziadny vyvoj, ziadna praca s pilotmi. Jednoducho sadni a jazdi, ale pozor, ak to rozbijes tak ta sef aj majitel verejne zosmiesnia.

9 Likes

Pekne povedané :ok_hand:t3:

Ale v tomto mal podla mna @mp1 dobry bod, aj Grosjean s Magnussenom (a vlastne aj Mazepin) to rozbijali jedna radost a nikdy ich v time nedostavali pod taky tlak, ako Schumachera. Evidentne tam v zakulisi nefungovalo aj nieco ine, neviem co.

Grosjan a Magnusen robili blbosti ale ich aj za to nakoniec vykopli ako Schumachera tak neviem či je Mick nejaký špeciálny prípad.

Úplne presne zhrnuté !

Pre mňa je HAAS najnesympatickejší tím na rošte. Vývoj - žiadny (nebyť motorov Ferrari a lacnej napodobneniny ich konceptu tak nepreniesli nič čo by stálo za zmienku).

Steinera majú zrejme fanúšikovia radi ale je to hlavne PR celebritka, ktorej vplyv na smerovanie tímu akosi nevidno, pochybujem že s Mickom nejako pracovali. Americký majitel Gene Haas celý čas len očakáva výsledky akurát cestu k nim nevidí a ani sa nezdá, že by hľadal.

Mickovi by v AR pod Vasseurom bolo oveľa lepšie, zrejme by z neho niečo vychoval a pracoval s ním a mohol byť z toho oveľa lepší príbeh. Aj keď verím, že v F1 ešte neodjazdil posledné kolo.

2 Likes

vykopli ich pre peniaze. ale myslim, ze by Haas vyhodil Grosjeana prec nezavisle na tom. To co predvadzal bolo nehodne jazdca F1

verim, ze v nasledujucej sezone Drive to Survive sa to dozvieme

Překourcené slova Micka on řekl tohle: neviděl jsem Latifiho mířit v zatáčce, tak jako to nakonec udělal

v tom mas pravdu, ze v haase jazdec nedostane skoro ziadnu podporu, ten tim podla mna ani nevie ako pracovat s nastavenim auta :slight_smile: a idu viac menej na nahodu, bud to sadne a maju super vysledok, inokedy to nesadne a su pomaly najhorsie auto v poli
lenze to nieje pripad craschmachera, lebo on minuly rok dostaval velku podporu zo strany ferrari, mal vyrazny pocet testovacich jazd v starsich ferrari ktore boli velmi podobne autu haasu, kedze haas je zo 60% ferrari, plus mal jazdy na simulatore ferrari, pricom taky mazepin si musel vystacit s “Xboxom” ako simulatorom, lebo haas na ten rok nemal pristup k ziadnemu kvalitnemu simulatoru

cize mlady dostal vacsiu podporu ako ini jazdci v haase takze sa nema na co stazovat

Beztak, tím mu žiadnu rozlúčku nepripravil. Ajao Komacu ho po pretekoch zahriakol, aby nerobil „donuty“ (zjavne preto, aby šetril komponenty). Mick po pretekoch do vysielačky poďakoval svojmu tímu za všetko, poďakoval aj rodičom, sestre a babke, no z druhej strany sa ozval iba jeho inžinier Gary Gannon, na Komacove prosby, aby sa s autom netočil, odpovedal lakonicky: „To je v poriadku, Ajao, tiež ťa mám rád.“

Tak toto je ukážkový príklad, ako sa k Mickovi v Haase správali… sorry, ale toto keď vidím, tak si hovorím, aby už ten Haas z F1 vypadol… Nech už má kto chce aký chce názor, ale na tomto je jasné vidieť že Mick žiadnu oporu v tíme nemal… a je mi ho ľúto… a keď tu čítam príspevky od ľudí ako Faraoh, tak sa len utvrdzujem, že do diskusie prispieva strašne veľa detí… napísať že Mick je v F1 len kvôli priezvisku, to je silné kafe… Mick vyhral F3 aj F2… tak sa pýtam, kto by mal iný dostať miesto v F1? Pozri štartový rošt a povedz ktorí jazdci získali titul v F2… nie je ich tam veľa…

6 Likes

co sa pamatam tak Grosjean aj Magnussen boli pod tlakom kazdy rok a Steiner ich nijako nesetril. Obaja ale uz boli skuseni piloti, ktori mali svoju sancu aj v inych timoch. Mlady Schumacher potreboval startovaci mostik, ale skor ho tam potopili.
Ako nie je to kaliber Verstappen to je jasne a to som ani nikde nikdy netrvrdil, moja pointa je skor ta, ze nemal take stastie ako napr Gasly ci Albon kde sa o nich akademia postarala a dostali druhu ci tretiu sancu. Pritom ani jeden z nich podla mna nebol lepsi ako Schumacher.
Ak sa uz do F1 nepozrie nebude to samozrejme nic vynimocne. Ocitne sa na rovnakom zozname ako Vandoorne ci Wehrlein. Od nich nie je o nic lepsi ani o nic smolnejsi.

2 Likes

To je vsechno hezky, ale pilot F1 musi tymu nabidnout kompletni balik, byt rychly, dle moznosti bodovat, nenicit auta, odolat tlaku a navic se furt tvarit cool pro media, kdo to nema tak nema angazma.

Hm, tak překroucení mě od pisálků taky nepřekvapuje. V každém případě hloupý a zbytečný kontakt ze strany Micka a měl by si to více uvědomovat.

Nemam rad Black Darka a jeho ine ucty ale teraz si si asi spatne precital co napisal. Nenapisal nic proti Mickovi

2 Likes

Baby bude nejspíše chybět mnoha příznívcům jeho táty, ale jeho výkony nikomu.

No bola to zvláštna rozlúčka. Ale tá synchronizovaná otočka bola pekná :grinning:
Chybou bolo, že ho Ferrari neposadilo radšej do alfy, ale tak dnešné Ferrari je aké je.
Ale keď v f1 môže byť stále tsunoda tak by v f1 mal byť aj Mick

1 Like