AN v RBR byl, jaký měl podíl na monopostu už těžko říct. Horner řekl, že okolo prosince 23 se už přestal aktivně účastnit vývoje, což by odpovídalo, proč měl RBR 24 dominatní vstup, a potom to už upadalo
Takže žádný podvod, na který jim přišli, jak tady zaznívalo. To je dobře vědět. Na druhou stranu, pokud byl AN tak nepostradatelný, tak si nijak špatně nevedou. Ten titul nějak zvládli a letos to zatím pořád jde. On ten výpadek nakonec nebude moc odlišný od jiných týmů, které udělaly z absolutní dominance krok zpátky, Newey-neNewey.
A na základě čeho tvrdíš, že tam nehrál roli “podvod”? Protože jsem tu napsal o AN?
Nevím, jestli sis toho všimla, ale v době nejlepších výsledků doznívalo porušení cost capu, loni vyplynulo to, že Red Bull měl zařízení na možnost měnit světlou výšku během Q a závody (kterou měli přes 3 sezóny), plus asymetrické brzdy.
Udivuje mě, jak tu v několika případech přijdeš s tvrzením co jak (ne)bylo, ale opřeš to o reakci někoho na fóru.
Můžeš teda s jistotou tvrdit, že se na Red Bullu neprojevil zákaz těhle věcí?
Pro doplnění: já si myslím, že odchod Neweyho se na loňském monopostu projevil, ale ne podobou až takové výrazné ztráty. V podobě nefungující vylepšeních se bavíme o 0.2s, ne 0.8s.
Tak sa rozhodni, ci za prepadom RBR stoji odchod Neweyho alebo nejaky tvoj imaginarny podvod, ktory im FIA v tajnosti zatrhla?
Kazdy den pises nieco ine, podla toho ako ti vyhovuje, len aby si mohol hadzat spinu na RBR.
To zariadenie bolo v sulade s pravidlami. Porusenim by bolo len jeho vyuzitie pocas parc ferme. Ale uprava tohto zariadenia na ziadost FIA ich absolutne nespomalila, takze je dost mozne, ze to nevyuzivali.
Zdroj? Lebo toto su len YouTube dohady, ktore nie su pravda:
The FIA has clarified that no team on the grid has been using a banned braking system, after unfounded rumours linked Red Bull to using one.
A change to the text of Article 11.1.2 of Formula 1’s technical regulations saw the addition of text regarding this area of the car, outlawing asymmetrical braking systems in writing from July 31st.
An FIA spokesperson told Motorsport.com : “There is no truth that any team was using such a system.”
Vykonnostny prepad RB bol pomerne postupny a nie skokovy. McLaren zas urobil velky skok v Miami a potom sa dalej postupne zlepsoval.
Pri cost cape nebol dokazany umysel, ta suma by ich tolko nevystrelila a dostali za to trest v podobe kratenia casu na vyvoj, takze co bolo konkretne zle? Navyse, cost cap porusili v 2021 a dominantnu sezonu mali 2023, to mi trosku nevychadza, ale podla teba asi uz v 2021 minuli peniaze na auto 2023
Nikdy nebolo preukazane, ze zariadenie na nastavovanie svetlej vysky niekedy zneuzili proti pravidlam pocas parc ferme, odkedy im na to zacali davat plombu im to nijako neublizilo, takze logicky to ocividne nepouzivali na ziskanie nelegalnej vyhody.
A tvojimi slovami k asymetrickym brzdam: “Mohol by som k tomu vidiet nejake podklady” badboy? FIA potvrdila, ze ziadny team to nemal, len platali dieru v pravidlach.
To ako tu zobres o pozornost je uz trapne
Chudáčik Janicko zase dostal na <> este aj na fore
Takže se Red Bull nezhoršil od oznámení úpravy asymetrických brzd a druhého zařízení na úpravu světlé výšky a podava úplně stejné výkony?
Ano, úmysl se neprokázal, když řekli, že to porušili a nebylo to schválně. Ale záhadně 2022 a 23 měl RBR nejlepší roky ve své historii, tak určitě
No každopádně já tu píšu svoje názory, nezmanea, že to píšu skrz pozornost. Ale jistě, že RBR fans tyhle názory nesnáší
Asi jsem řekla všechno, co jsem chtěla, ale abych Tě nenechala bez odpovědi. Prostě v průběhu sezóny RB o předtím neotřesitelnou dominanci přišel a zvenčí těžko můžeme specifikovat proč, možných příčin je víc. Je proto zbytečné soustředit se na jediný faktor, tj. odchod Adriana Neweyho, a vyvozovat z něj dalekosáhlejší závěry než z jakéhokoli podobného odchodu z jiných týmů. Jako každý přední tým se s tím RB musí vyrovnat a bědovat nad tím, že ho Horner “nechal odejít”, je nesmysl - to byl základní předmět hovoru, vyplývající z článku. Nakonec Max vloni obhájil titul a letos je zatím třetí s minimální ztrátou. K možným podvodům se stavím úplně stejně, jako v jiných týmech - všichni zkoušejí všechno, co by mohlo pomoct a projít, a dokud nejsou přímo chyceni a označeni, je to ok .
Ja to tu poväčšine iba čítam a smejem sa na tom, ale furt si mi niekoho pripomínal a nevedel som zaboha zaradiť koho, teraz mi to docvaklo. Ty si presne rovnaký ako všelijaký fanatický katolíci, čo v ateistických skupinách na facebooku presviedčajú ateistov, že boh existuje a ich najväčší argument je “dokážte mi, že sa mýlim!”.
Jo? To je zajímavý, protože já jsem ateista,který respektuje víru/přesvědčení/názor, i když je naprosto odlišný. Každopádně já se tu neoháněl "a mohl bych to vidět ", to sis přečetl špatně
Honzíčku máš to vysvetlené o jeden komentár vyššie, špeciálne pre teba. Tak ešte raz a jednoduchšie pre teba.
-
Asymetrické brzdy - vyššie som ti dal citáty, kde hovorca FIA povedal, že nie je pravdou, že by niektorý tím mal asymetrické brzdy. Otočím to, nech to ľahšie pochopíš - hovorca FIA povedal, že žiadny tím nemal asymetrické brzdy. Každopádne úprava pravidiel ohľadom týchto bŕzd prišla 31. júla. VC pred úpravou bolo Belgicko, kde Max skončil štvrtý. VC po úprave bolo Holandsko, kde Max skončil druhý. Aký tam vidíš vplyv?
-
Zariadenie na úpravu svetlej výšky - jeho existencia nie je nelegálna. Nelegálne by bolo jeho využitie počas parc fermé. FIA dala RB plombu na toto zariadenie, aby si vedela skontrolovať, či RB toto zariadenie náhodou nevyužil cez parc fermé. A čo sa stalo s RB odkedy tam máva plombu? Vôbec nič. Ich problémy začali dávno predtým, než FIA vôbec toto zariadenie (resp. jeho riešenie) objavila.
Lebo ako jedini trafili koncept auta hned od zaciatku. Tych par stotisic, ktore prekrocili v 2021, na to nemalo ziaden vplyv. Navyse to prekrocenie bolo kvoli uprave pravidiel cost capu “za pochodu”.
Tak já souhlasím s tím, že tam hrálo roli vícero faktorů za tím propadem, proto jsem psaly že odchod Adriana nemohl mít tak velký důsledek hned.
No co se týče podvádění a šedých zón, tak to je součástí F1. Ale myslím si, že jsou určitý hranice, kde by se mělo pohybovat. Singapur 08 se taky zjistil zpětně z výpovědi Piqueta, přesto to byl podvod Renaultu a měl být dodatečně vyloučen.
Nie, nezhorsil sa odvtedy. Mas to uplne spatne. Hlavne, ze sa Josovi smejes z analyzovania dat. Ty si tie data prikreslujes aby ti sedeli, len to akosi nekoreluje s realitou. RBR problemy na aute videl este ked boli dominantni, nikto o nejakych asymetrickych brzdach ci nastavovani svetlej vysky vtedy ani nerozmyslal. McLaren prisiel s nejakou skokovou technologiou a jednoducho ich preskocil.
Ci chces mi povedat, ze napr F2002, co bolo dominantne auto sezony bolo presite podvodmi, kedze Schumacher v 2003 ziskal titul len o chlp a so stastim? A co sa stalo Renaultu po 2006? Tiez dovtedy podvadzali a chytili ich? Vzdy je to tak, ze konkurencia nespi, dotiahne sa a ked do toho vlozi kusok z vlastnych napadov, predbehne toho dovtedy najrychlejsieho…
… no, FIA jo
Moudrá slova.
Děkuji za uznání, snažím se
Tohle dilema - existuje, nebo neexistuje náhoda zjevně nikoho nezaujalo.
Mě ano, tak to shrnu…
V klasické fyzice, řekněme Newtonovské, tak jak ji chápeme my všichni “hloupí”, nic jako náhoda neexistuje.
Ovšem v kvantové fyzice, tam je náhoda brána jako základní aspekt reality…
Takže v případě Puffovo tvrzení má absolutní pravdu, v případě Evap, která poukazovala na nejasné poločasy rozpadu vybraných atomů, má pravdu taky…
Můžu vysvětlit
Musela jsem se podívat, o čem vlastně byla debata a co jsem to zase chytrého řekla . Asi jsem nad tím ani moc nepřemýšlela, takže mě těší, když tomu přiřadíš nějaký logický význam… Už jsem Ti psala, že vykládáš zajímavě, jenom nevím, jestli to zrovna v mém případě není to příslovečné házení perel xxxxx (hospodářským zvířatům)
.
Hrozný vedro, tak se trochu nudím