Schumacher objasnil dôvody pre vstup do WEC: Musím dokázať, že si zaslúžim miesto v F1 | Magazín F1 - F1online.sk

Po dvoch sezónach strávených v F1 zostal syn sedemnásobného šampióna takpovediac na ocot. Haas sa totiž koncom roka 2022 rozhodol nahradiť Schumachera skúsenejším a výkonnostne stabilnejším Nicom Hülkenbergom, následkom čoho sa ocitol Nemec zo dňa na deň bez práce. Micka síce následne angažoval Mercedes, kde do dnešných dní zastáva pozíciu rezervného pilota, čo však ambicióznemu pretekárovi zďaleka nestačí. Rád by sa dostal späť do Formuly 1, čomu ale bráni jazdcova pošramotená reputácia, ktorú je potrebné napraviť. Dvadsaťštyriročný mladík sa tak pokúsi urobiť prostredníctvom angažmánu vo WEC.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/137106/schumacher-objasnil-dovody-pre-vstup-do-wec-musim-dokazat-ze-si-zasluzim-miesto-v-f1

Rves to nasilu kamo, musis byt trochu salamista. Stacilo dva roky porazet kolegu.

kamo pozri sa kolko formul si im rozbil ty s Mazepinom a kolko teraz Hulk s Magnusenom… a musi byt jasne aj tebe, ze tam nepatris…

To ne, ale celkova bilance je nestastna, ve WEC by ho to mohlo bavit, jestli neco povyhrava. Dal se uvidi.

neviem no ci ma Alpine sancu proti tym sp1ckovym porsche a ferrari a hlavne Toyote ale tak nechame sa prekvapit, mickovi prajem nech sa mu zadari, stale si myslim, ze na F1 ma, len bol v blbom teame v blbu dobu

1 Like

Souhlasim, kazdy chce byt v F1, ale proc si kazit celou karieru cekanim a nervama, kdyz muze zazit uspechy jinde, nikdy jsem to nepochopil. A dnes, kdyz je dominance na nejvyssim moznem levelu, i kdyz FIA hlasila opak je dostat se do vitezneho auta nemozne, kdyz se ani zadne velke prestupy nekonaji.

Ať Mick určitě jezdí, ale s tím návratem do F1 nevím nevím. Spíš si myslím, že Mick bude dalším příkladem nemilosrdnosti F1. Je zbytečné se už zabývat tím, jak nevhodné prostředí pro něj bylo v Haasu. Prostě vsadil na Ferrari, to se o něj postaralo tímhle způsobem, a okno příležitosti se pro něj zavřelo… Přála bych mu slušnou šanci, ale už jsou tady další kluci - Lawson, svým způsobem i Piastri, na šanci čeká další vítěz F2 Drugovich, další dorostou. Moc nevěřím, že se mu podaří vrátit, není k tomu moc důvod.

Kto sa prvy vrati do F1

• Mick Schumacher
  • Seb Vettel
  • Binotto
  • Ani jeden
  • Nemam rad hlasovania

0 účastníci

Podľa mňa sa mal dokázať že si zaslúži F1 keď bol v F1 a nie teraz, mal predviesť niečo ako Lawson a nemusel mať takéto problémy.

Moze byt rad, ze ho v Haase vyhodili :slight_smile:

Ferrari ho vypustilo z akademie, nezabezpecili mu miesto v Alfe ktore dostal rovnako nezaujimavy Giovinazzi. Neviem, ale stale prezuvat Haas mi pride trochu od veci. Ano, podmienky neboli idealne, ale vsetci vedeli, ze Haas s novacikmi nepracoval. Nikto ho nenutil za ten Haas jazdit, mohol na svoju sancu v F1 cakat kludne doteraz. Nie som si ale isty, ci by bol na tom lepsie.

Schumacher předvedl něco jako Sargeant. Absolutně nic. + bezkonkurenčení prvenství v $$$ nehodách.
Když si týmy nesednou na zadek ani z nejslavnějšího formulového přijmení, tak bude něco špatně. :slight_smile:
Ale za to, že to je hrozně hodnej a milej kluk bych mu ještě jednu šanci dal. :slight_smile:
Třeba dopadne ta Audi. :slight_smile:

Aj ja by som mu dal šancu na štýl Devriesa, máš 6 pretekov ukáž sa alebo padáš. Aby tam zasa zbytočne dva roky nekrúžil niekde a nezaberal miesto.

Pamatam si, ked na konci 2022 ho na poslednu chvilu haas vyhodil a niekolko sefov v tlaci ochkalo, ze aka smola, oni uz maju zazmluvnenych jazdcov, inak by chnapli po mladom Schumacherovi… Prisiel rok 2023, a zrazu ziaden sef neochkal, a schumacherovi nikto nic neponukol… Holt, svet F1 je tvrdy, ale hlavne neuprimny…

Obavam se ze format proverky ala de Vries by u Schumachera nezafungoval, vsechno mu trva az podezrele dlouho, vidim to tak, ze i tym podporovatelu ridne.