Schumacher: Horner nechcel ani Lawsona, ani Cunodu | Magazín F1 - F1online.sk

Red Bull sa vlani veľmi dlho rozhodoval, čo spraví so Sergiom Pérezom a kým ho nahradí. Nakoniec si z dvojice Lawson-Cunoda vybral novozélandského pretekára, ale podľa Ralfa Schumachera to nebola prvá voľba šéfa stajne. Christian Horner vraj túžil do tímu prizvať Franca Colapinta.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/192695/schumacher-horner-nechcel-ani-lawsona-ani-cunodu

Colapinto je další střelba do tmy. Kluk ukázal nějaký potenciál ale taky velkou nevyježděnost. Hodit ho hned vedle Maxe, tak by dopadl snad ještě hůř než Lawson.

To rozhodování o jezdcích v RB je fakt tragický.

5 Likes

Na tom přece RB nezáleží. Hlavní je se dostat zpátky k Pérezovým sponzorům. Proto tak silný zájem o Colapinta.

Tohle přeci nedává smysl. Samozřejmě že RB záleží na výsledcích, však kdyby nezáleželo, tak tam nechají právě toho Peréze, kterej generoval největší finanční zisk.

4 Likes

lenze colapinto ukazal rychlost a to hned od prveho momentu ako sadol do auta a vzhladom na to ako sa ukazuje albon pred sainzom tak ten kredit colapinta stupol dnes este viac

to, ze mal v brazilii a vegas nehody nieje z dlhodobeho hladiska ziadny problem
ak by lawson jazdil par desatin(2-3-4) za maxom a v oboch pretekoch to auto rozbil tak dnes je stale jazdcom rb
lenze skoncit s autom rb na poslednych miestach tak to si nemoze dovolit ani uplny novacik a tym lawson uz nieje

1 Like

Pérez ale byl za zenitem, ale Colapinto má před sebou dlouhou budoucnost.
Mimochodem dění v RB už nějakou dobu žádný smysl nedává.

co si chory Ralf? Uz netlacis synovca, ale Colapinta? Colapinto v RB by byt nemohol, lebo este nieje rozjazdeny a porozbijal by im tam aj Maxove suciastky a nemali by s cim jazdit :slight_smile: Cola musi rok, dva, tri dat v nejakom slabsom teame, aby sa ukludnil a netlacil na pilu, ked nema.

cela Markova akademia je tragicka, ked nedokaze dorucit aspon priemernu dvojku.
dufam ze s Markom skonci aj akademia

Z jeho akademie tam jezdi nejvíc pilotu.

1 Like

Tvrdit ze Gasly, Rick, Albon a Law neumeji jezdit?…. Problem neni Akademie. Ale jejich AUTO !

2 Likes

Sednout jen tak hala bala do auta bez tlaku a dat to na hrdinu, to uz jsme videli nekolikrat a nikdy z toho nakonec zadny novy Senna nevzesel, proste piloti zazivaji obdobi, kdy se jimi maskuje velky, existencni problem Red Bullu.

1 Like

ved nikto netvrdi ze byvali RB piloti nevedia jazdit. problem akademie je, ze nedokaze najst a vytrenovat dvojku ku Maxovy, s podobnym stylom jazdy, aby zvladol auto na urovni solidnej dvojky.
to ze auto je specificke to kazdy vie, a preto ciel akademie ma byt obsadit auto vhodnym pilotom.
nie urobit z Maxovho vytazneho auta priemerne

To co popisujes nejde provozovat, kdyz ma auto uzke pracovni okno, proste ho jen tak nerozjedes, u RB to vypada ze spis nikdo, VER ma v ruce tajny cheat a ten nikomu nepreda.

a to hladanie / trenovanie dvojky si predstavujes asi ako?

1 Like

som to napisal, podla stylu jazdy.

ale pricipialne, som chcel napisat, ze RB akademia nema pre nich pozadovane vysledky, s tym sa hadam da suhlasit

RB sa dostal do specifickej a aktualne obtiaznej situacie so svojim autom. Momentalne by asi ziadna ina akademia nevedela poskytnut vhodneho jazdca, ktory by vedla Maxa ako tak stihal na rozdiel 1-2 desatin, co je meritko pre dobru dvojku. Stale vsak ide o najlepsiu akademiu poslednych 15-20 rokov.

Chyba RB je hlavne Marko so svojimi vyjadreniami o mladikoch a to, ze si nevedia priznat, ze by bol vedla Maxa vhodnejsi nejaky stabilny pilot so skusenostami ako mladik na zaciatku svojej F1 kariery. Perez bol dobra volba, no ten sa uplne rozsypal pocas 2024.

Mali ho nahradit nejakym Hulkenbergom alebo Bottasom, ktori si vedia priznat, ze na Maxa mat nebudu ani majstrami sveta nebudu, prijmu svoju ulohu a radsej budu dokoncovat preteky a jazdit stabilne ako riskovat pri snahe ukazat sa. :slight_smile:

2 Likes

Presne tak. Auto je asi objektivnene spatne a urcite je uzpusobene na Maxe. Ale zase delat z ostatnich pilotu nesvepravbe jedince, kteri se nedokazi s tim autem popasovat je nesmysl.

Tohle auto je na Maxe tri roky. A i minuly rok v Baku s nim Checo jel pravdepodobne lepe nez Max a nebyt jeho zbrklosti mohl dorucit solidni vysledek. Jestli si to pamatuju spravne.

Nebyt minuly rok Brazilie, tak s tim Max v druhe pulce sezony nevyhral ani zavod a body sbiral chybami souperu.

Lewis prisel do Ferrari a vyhral ve druhem zavode sprint. Jako ze by nedokazal zajet s RBR? Nebo George? Podle me nesmysl. Nerikam, ze by Maxe porazili, ale urcite by zajeli vysledek. Je videt co dela psychika s Charlesem.

Nevim jestli Walteri, ale Hulk by podle me byl uplne v pohode. Hulk prisel po kolika letech, sednul do uplne jineho auta s jinymi charakteristikami a hned to tam sazel.

Mladej Gasly, Albon, de Vries sice nebyl mladej, ale byl zacatecnik atd. I vlastne ten Colapinto by z RBR pravdepodobne vyletel, kdyby tam prisel v tom hype. Vsichni tam horej. Jedinej kdo dokazal jakz takz poskladat vysledky byl Checo.

Jasne i ja jsem si myslel ze problem je on, ani ja necekal ze Max je o tolik lepsi a odolnejsi, ale proste byl.

Jezdit vedle Maxe Lewis, nebo George, tohle by se podle me nedelo. Ale to neznamena, ze by to auto melo na vitezstvi.

1 Like

Ja si myslím, že aj Lewis by bol veľmi zlý v súčasnom RB. Možno Charles by tam ako tak obstál vzhľadom na jeho preferovaný štýl, ale aj to len ako solídna dvojka. Tam to auto bude veľký extrém. Presne ako ho popísal Albon, ktorý práve tiež preferuje podobný štýl ako Max, len nie tak extrémne.

Nevim. To se nedozvime. Ale i kdyz tem pilotum auto nesedne tak se muzou adaptovat. Maji na to skill a sebeduveru.

Muj nazor je, ze sebeduvera hraje v F1 vetsi roli, nez v jinych sportech. Dnes jsou to vsichni absolutni profici. Ocon nic poradne v F1 nevyhral, v Brazilii loni sahal na vitezstvi.

Ridit tam asi umej vsichni. Nejake nuance tam budou, ale ty predstavuji podle mne tak dve az tri desetiny. Pokud ten pilot boura (a nemyslim inčident) tak je to podle me v hlave. Stejne tak, jako kdyz je o vic jak pul vteriny za kolegou.

Ted drzim palce Yukimu. Je tam ctyri roky? Psychicky odolnoj by byt mohl. Preci jen se tam taky nejakym vyzvam celil. Tak snad.

Kazdopadne tlacit tam za kazdou cenu novacky? To mi fakt prijde jak pribeh Harryho Telforda a Phar Lapa. To ze to jednou vyslo, navzdory predchozim zkusenostem, neznamena, ze to tak bude vychazet i dal. Max je pravdepodobne unikat. A ted mi pripada, ze se v tom pribehu vsichni zhledli. RBR nevyjimaje.

Sebadovera sa ale buduje najma vykonmi. A ked ti to auto nesedi a stracas v nom sekundu na kolegu, hoci je to Verstappen, tak si mozes nahovarat pred mediami co len chces, vnutorne tu sebadoveru mat nebudes a bude stale nizsia a nizsia.

Kazdy kto zatial isiel do RB k Maxovi si veril. Az do prvej kvalifikacie.

Samozrejme drzim Yukimu palce, ale myslim si, ze dopadne podobne ako Liam. Mozno strata bude trosku mensia, ale stale priepastna. Uvidime v nedelu. :slight_smile:

1 Like