Schumacher: Doohan si nie je istý, či nastúpi do ďalších pretekov | Magazín F1 - F1online.sk

Jack Doohan má za sebou ďalší náročný víkend. Začalo sa to už v piatok školáckou chybou v prvej zákrute, ktorá mu pokazila celú prípravu na zvyšok japonského programu. Ralf Schumacher a Jacques Villeneuve však za jeho jazdou vidia aj niečo iné; mladý Austrálčan vraj jazdí so strachom o svoje miesto.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/193979/schumacher-doohan-si-nie-je-isty-ci-nastupi-do-dalsich-pretekov

Ničím neoslnil. Nevýrazný.

Neoslnil, ale ani nemal veľmi kedy, nemôžu tímy vyhodiť každého jazdca po troch veľkých cenách len preto, že mu nevyjdu podľa predstáv.

Nevím kdy, ale Colapinto Doohana nahradí, to považuji na 99,99%. A spíše dříve než později.

Tak ono sa ti asi ani nemôže jazdiť v nejakej pohode keď si vyhodený skôr ako ťa vzali a do toho ako na potvoru nehoda :no_mouth:. Flavio ho tam v podstate nikdy nechcel len vyplnil vákum kým bude/uvoľní sa niekto podľa neho lepší / s väčším výtlakom rozumej sponzormi :grinning:. Ale to môže a nemusí prísť.

Mne nejak uniklo, preco ho vobec podpisali.

1 Like

Zrejme nejako automaticky do toho spadol
z rezervného jazdca keď jazdil v dvojkách Alpine. Iné vysvetlenie tam zrejme nebude. Aj keď mi je Jack sympatický nevidím to s ním dobre. Snáď WEC.

Ano, o jeho vymene sa zacalo spekulovat wste predtym, nez prvykrat vyrazil na trat. Nie najlepsi predpoklad na podavanie dobrych vykonov.

Vždyť 2x těžce zničil auto.

Mimo to mi už nějak vadí v té úvodní znělce. :sweat_smile:

1 Like

Alpine a aj RB teda “vedia” ako rozvijat mlade talenty :smiley: mali by si brat priklad z Mercedesu

F1TV nebude stihat robit dokrutky s novymi jazdcami🤭

1 Like

Colapinto včera testoval na Monze s Alpinou

Protože Flavio je manager Doohana

‘Pozri, odjazdíš pár pretekov a potom ťa zrejme nahradíme.’ Vidíte to na jeho jazde. Necíti sa komfortne, naozaj sa necíti komfortne,”

Ale veď úplne v rovnakej situácii bol minulý rok Colapinto a predsa je oň záujem.
Rozdiel je len v tomto, ako oslníte ľudí okolo.

1 Like

A koľko prachov prinesieš.

4 Likes

Nezda sa mi, ze by Colapinto nejak extra oslnil co sa vykonov tyka, v podstate dobre/zle vykony boli u neho tak 50/50…jedine z ekonomickej stranky asi viac zaujal ako zo sportovej…zase Doohan ak chce byt pre tim zaujimavy, musi ukazat viac aj napriek tlaku, zatial toho moc nepredviedol cakal som od neho viac, ale hadam este nieco predvedie

Já mám pocit, že byl fakticky Doohan dohodlý ještě před Flaviem, což jeho šance dále snižuje. Holt loni Flavio ještě nestihl nachystat někoho “vlastního” a tak to nechal běžet, ale pozice Doohana dobrá nebyla nikdy. A když se pak dohodl s Vowlesem kolem Colapinta, tak se jeho pozice stala vyloženě tragickou.
Je mi ho líto, ale realita pro něj nevypadá dobře. A popravdě bych řekl, že u Alpine se to nedá označit za binec jako u RB, tady to zkrátka takto vyšlo a celkem se to dalo čekat :slight_smile:

Ad Colapinto - měl prvních 5 závodů slušných, dvakrát dokonce na bodech a další jen těsně pod.
Pak havaroval v Brazílii, ale to bylo extrémní mokro, to bych u nováčka nekritizoval.
Reálně fakt zpackal kvalifikaci Las Vegas, tam ta havárie byla asi dost zbytečná, ale ony byly Williamsy nějak očarované, že na konci roku bouraly pořád, Albon nebyl o moc lepší.
Poslední dva závody jel na autech dost poskládaných ze zbytků a tam už zázraky nešly, navíc ho vždy vyřadila smůlu, kdy do něj klepl někdo další atd.

Nepřijde mi to v součtu zas tak zlé - cca 50% závodů celkem OK, 30% smůla či jiné okolnost, jen tak 20% toho opravdu zpackal on. Na nováčka to nijak nevybočuje a když se uváží jeho velmi dobrý sponzorský potenciál, tak mi zájem o něj přijde celkem logický.

1 Like