Sauber potvrdil odchod Valtteriho Bottasa a Kuan-jü Čoua | Magazín F1 - F1online.sk

Sauber sa rozhodol odštartovať formulový rok 2025 s celkom novou posádkou. V stredu ráno oznámil, že nepredĺži zmluvu Valtterimu Bottasovi ani Kuan-Jü Čouovi, ktorí sa po posledných pretekoch v Abú Zabí so švajčiarskym tímom rozlúčia.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/178580/sauber-potvrdil-odchod-valtteriho-bottasa-a-kuan-ju-coua

Vďaka bohu. Že budú mať po Kimim & Giovinazzim ešte slabšiu jazdeckú zostavu, to som hádam ani nečakal. Bottas určite svojho času vo Williamse mal určitú rýchlosť, ale nikdy mi neprišiel ako nejaky veľký talent, v podstate taká adekvátna dvojka a následne mi toto predlžovanie kariéry už vôbec nedávalo zmysel. Vedel, že viac už nikdy nedosiahne, čiže motivácia už tiež bola inde (narozdiel od napr. Kevina s Nicom, ktorí aj vo vysokom veku napriek talentu zatiaľ nič nedosiahli). Zhou si zajazdil svoje dva roky slávy a môže ísť do prepadliska dejín.

Mick je asi von z hry, takže buď Bortoleto alebo Colapinto. Očakávam skôr Bortoleta a Colapinta si následne nejak medzi sebou vykšeftujú Williams s RB, kde si to zrejme odnesie Perez.

Udajne by mohol byť v hre aj Kevin, asi aj vďaka chémii s Nicom. To by som si tiež pozrel, určite lepšia voľba než títo dvaja.

Edit: Sauber dnes oznámi aj nového jazdca, zrejme do pár minút. Bude to Bortoleto.

1 Like

Cmon Bottas z toho auta ťahal čo išlo

1 Like

Souhlasím, Bottas podle mě už dlouho neměl v F1 co dělat, Zhou ten se tam neměl ani dostat.

2 Likes

Ja ti neviem… tento rok sa to ani nedá posúdiť, lebo to auto je pomalšie než Trabant (a škaredšie než Multipla), ale aj minulé roky to proste od Bottasa už nebolo ono, na trati neviditeľný, v sfére nikoho, jeho peak je už v minulosti. Kebyže do toho Sauberu alebo Alfy vtedy na pár pretekov sadne niekto ako zrovna Franco, kto to tam poriadne prevetrá, potom by sa ukázalo, na čo má to auto naozaj. Zhou nebol konkurencia.

Týpek má 35 a buďme k sebe úprimný, dosiahol v F1 zrejme oveľa viac než sám čakal vďaka tomu, že ho zobral Mercedes, keď pochopil, že k Lewisovi nechcú mať silného kolegu. Do F1 prichádzal ako úplný random chalan bez očakávaní na neho, veď hádam aj ten Kovalainen bol ako Fín hypovaný, že to bude ďalší Kimi atď., ale od Bottasa sa hádam nečakalo ani len to, že bude ďalší Kovalainen.

Bottas vyhral jackpot, v žiadnej inej alternatívnej realite by v F1 nedosiahol viac a už tam ani nemá čo dosiahnúť. Je fér, že dá šancu niekomu inému.

Len dodám, že to isté platí pre Pereza. Ale to už je k inej téme.

1 Like

Ano Bottas môže byť na svoju kariéru hrdý. A dosiahol aj pekné úspechy ako všetky účasti v Q3 za MERC

Až někdo překoná Bottasovy rekordy, tak mě vzbuďte. Do té doby budu spát v žalu.

1 Like

Co dodat k Valterimu …
Na Sauberi sa mi nepaci ako neustale meni meno a prispôsobuje sa sponzorom tak ako ziadna ina stajna.
RB sa nevolal Aston Martin, ani Oracle.
Sauber nechava so sebou mávat …

Víš, že se Red Bull jmenuje Oracle Red Bull Racing? Už jo.

RB mal v názve aj Aston Martin, aj Oracle haha

Ale súhlas, že súčasný branding je jedna veľká trapárna. Už počítame dni, kým príde Audina…

2 Likes

Ale no tak.
Oracle to nikto nenazve.
Vies o com som pisal.
Inak prvý čierny Sauber Lighthouse, to bol ten najkrajsi kusok.

Hlavne je, ze objavil sam seba po odchode z mercedesu… aj tie jeho fuzy je dolezite ze objavil…nech sa mu dari…

1 Like

Ano Bottas se v Sauberu nasel, fotky v ponozkach a sandalech stale chybi.

No konečně. 1515

Máš ho zpět v Mercedesu :slightly_smiling_face:

2 Likes

10 vítězství
20 pole positions
67 pódií
19 fastest laps

:tophat::tophat: PAN VALTTERI BOTTAS. :tophat::tophat:

5 Likes

Dúfam že sa tu nájde dosť fanúšikov ktorí budú chcieť dopriať Čouovi druhú šancu v lepšom tíme ako to chcú pre Schumachera, sú to jazdci podobných kvalít.

1 Like

Trochu mi připomíná Ocona.

Tak nebo tak, jaky je rozdil mezi Bottasem mimo F1 a Bottasem na konci rostu, snad se mu v budoucnu podari angazma v lepsim tymu.