Šampión NASCAR Kyle Larson o Verstappenovi: Som všestrannejší pretekár než on | Magazín F1 - F1online.sk

V ktorom šampionáte nájdeme najlepších jazdcov na svete? Do večnej bitky fanúšikov Formuly 1, rely a MotoGP teraz vstúpil šampión NASCAR Kyle Larson, ktorý sa označil za „celkovo všestrannejšieho“ jazdca než trojnásobný šampión Formuly 1 Max Verstappen.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/167573/sampion-nascar-kyle-larson-o-verstappenovi-som-vsestrannejsi-pretekar-nez-on

úsmevné…pravdepodobne sa v nejakom motoristickom súboji nikdy nestretnú ale zaujímavý by bol súboj v gétečkách…

1 Like

A že jazdci nemajú zmysel pre humor, a hľa, Larson by sa uživil ako komik do pohody :smiley:

5 Likes

Standart. Ked jazdia ine ■■■■■, tvrdia, ze keby jazdili rovnaku tak ho porazi. Ked jazdi rovnaku seriu, tak tvrdi, ze keby jazdili za rovnaku stajnu tak ho porazi. A ked nahodou jazdia s rovnakym autom, tak sa vzdy pre istotu objavia informacie, ze jeden z nich ma lepsi material a auto je stavane na jeho jazdecky styl.
Na planete je 1000 najlepsich jazdcov a dalsich milion co by ich porazili keby mali sancu.

1 Like

Možná má pravdu, možná taky ne, jak to porovnáme? :thinking: :smiley:

Pipi Dlhá Pančucha bola určite tvoja šálka kávy, tiež zrzka s pehami. :person_red_hair:

Ano, tam se ta vasen zrodila :sweat_smile:

Každý jeden pretekár či v f1, nascar, motogp je frajer a top v tom čo robí. F1 ma baví, sledujem ju už roky a aj keď frflem na súčasnú f1 nevymenila by som ju, ale aj tak ak by sa malo určiť ktorí jadzci sú najväčší frajeri, najvšstranejší a najlepší tak ja by som volila reli

2 Likes

vazim si vsestrannych jazdcov. Kedysi bolo bezne, ze F1 piloti jazdili aj F2, F3, Rally, sportove auta, vytrvalostne zavody pocas roka.

v sucasnosti je vela pilotov, ktori odjazdili napr. NASCAR, GT3 a LMP2 ci Hypercar ale za najviac vsestrannych (sucasnych) povazujem
Alonsa
Jacques Villeneuve
Montoya
tito maju najblizsie k ziskaniu trojkoruny
dalej Button a Raikkonen

ale najviac Valentino Rossi. Povodne zacinal na motokare, potom presiel na motorky, kde vyhral aj vytrvalostne a motokrosove zavody. Pocas kariery jazdil Rally, neskor celkom uspesne niekolkokrat testoval F1 a mal ponuku na sedacku, testoval DTM, zavodil GT3 kde je uz vitazom a myslim, ze ho mozeme cakat v Hypercar. Popritom stale trenuje na plochej drahe s mladymi jazdcami svojej akademie.
Pre mna je Rossi spolu s Alonsom novodoby Tazio Nuvolari.
podotykam, ze na wikipedii, pre riadnu prehladnost urobili samostatnu stranku pre zoznam jeho kariernych uspechov.

4 Likes

Rád by som do tohto zoznamu prihodil ešte zopár mien:

Kalle Rovanpera - chalan rally dáva ako kedysi Ogier/Loeb, a aj keď jazdí ju teraz len “z nudy”, nejde ani celý WRC kalendár tento rok, tak stále pripisuje výhry na svoje konto. Zároveň okrem rýchlosti dokáže jazdiť driftové súťaže na štýl a aj tam predvádza neskutočné veci. Imými slovami, jazda rýchlo a aj jazda “pekne”.

Loeb a Kristofferson a ich preskok z rally resp. rallycrossu na WTCC/WTCR je tiež slušný počin.

A určite by som nevynechal z tohto zoznamu Ekstroma ktorý pozbieral tituly v Rallycrosse a zároveň aj v DTM.

1 Like

Dakujem, nemam velky prehlad o jazdcoch spominanych disciplin ale k Rovanperovi dodam, ze jazdi aj Porsche Carrera Cup Benelux, kde uz aj vyhral jeden zavod, aj ked to nie je ten top Porsche Cup.

1 Like

Ziaden z nich nehra tak dobre tenis ako Stroll, takze otazka okolo vsestrannosti je zodpovedana.

tenis hral Latifi nie?