Leclerc už by zase potřeboval vyhrát, třeba se mu to teď podaří. Ale taky z něj mám někdy trochu pocit, že tu roli od Seba převzal až moc včetně zbytečné zodpovědnosti za tým. To by ho mohlo zbytečně svazovat.
No to jsou drahoušci! Už si u Tebe zvykli?
Já se o Sainze vůbec nebojím. Bylo by hodně divné, kdyby o něj v dnešní době rozpočtových stropů ve kterých se týmy vyhýbají nováčkům jak čert kříže neměl o něj nikdo zájem.
Hele, ještě nebylo deset večer… .
No ma onho zaujem williams a audi
Ale ať ho okamžitě nechá být! Já zatím Lewise dost uznávám, ale vocať pocať!
Ale kde? On by asi stál o Red Bull, ale těžko říct, jak moc je to reálné.
Stále si myslím, že Carlos skončí v Merglu. A neoznámilo se to jen proto, aby Mergl mohl škádlit RB s rozhovory s Emilem.
Treba zohladnit aj smolu, ktoru ma Leclerc. Nerad dlhodobe vysledky otacam na smolu, ale v jeho pripade je to fakt, ze ten chlapec je chodiace nestastie.
Kto? Sainz senior maximalne. Ani v McLarene, ani vo Ferrari, ani v RB v nom nikdy majstra sveta nevideli, lebo ho vzdy pustili prec a v Mercedese ho v nom nevidia teraz.
Fakt je ten, ze Sainz nema tu prirodzenu surovu rychlost, ktoru ma Max, Leclerc alebo Norris. Ma vybornu konzistenciu, ta sa vsak da skusenostami ziskat, rychlost nie.
Takze v nom nevidis majstrovskeho/top pilota ani ty, rovnako ako ani ja a ani ako timy F1.
Clovece, spadnut z čela roštu na chvost …
Už je po něm.
Ale nového nedostaneš!!!
Ani ja nie, presne preto to ani nebudem robit. Smola je vzdy tak trochu relativna. Pretekove vikendy malokedy prebiehaju bezproblemovo a vacsinou sa vyskytnu vacsie ci mensie prekazky. Preto sa pri neuspechu da vzdy vyhovorit na nieco, co sa da kvalifikovat ako “smola”.
Tu sa vratim k mojmu prvemu komentaru, ktory mi zatial nikto pre mna uspokojivo nevyvratil- kto potom akoze ma byt ten buduci majster sveta? Leclerc, ktory ma po styroch rokoch spolocneho posobenia v time takmer rovnake vysledky? Alebo nebodaj 40-rocny Hamilton, ktory dostava od Russella momentalne podstatne vacsiu naloz, nez Sainz kedykolvek dostaval od Leclerca? Alebo Norris, ktoreho Sainz pri spolocnom posobeni v time jasne zdolal?
Niekto by to mohol vysvetlit Leclercovi.
Pretekar, ktory ma prirodzeny talent a surovu rychlost, ktora ho radi medzi spicku. Toto splna za mna najviac Leclerc a Norris (okrem tych co uz titul maju). Konzistencia a odstranenie chyb pride skusenostami, ale prirodzena rychlost nepride, ak si v F1 uz niekolko rokov.
V tomto pripade si dovolim tvrdit, ze statistika vysledkov skresluje ten rozdiel medzi nimi. Ked si prejdes tie sezony pretek po preteku, tak zistis, ze ten rozdiel je jednoznacny v prospech Leclerca. Nie tak jednoznacny ako medzi Maxom a Perezom, ale je tam. Idealny priklad je uvod sezony 2022. Zatial co Max s Leclercom sa pravidelne bili o vitazstvo vo vyrovnanych autach, tak Sain s Perezom sa ani len nechytali na nich a bojovali akurat tak o tretie miesto.
Porovnavas Norrisa, ktory bol stabilny pilot F1 s Norrisom, ktory bol uplny novacik a mladik? Pozri sa aky naklad dostal Sainz od Maxa v prvej sezone. Prehral aj s Hulkom. Takze tolko k tomu porovnaniu s Norrisom.
Aby bolo jasne, nesnazim sa Sainza zhodit, je to velmi dobry pilot, mozno najlepsi zo zvysku sveta, ale top pilot to skratka nie je.
Podepsali ho přesně kvůli tomu, co jsi vypsal, ale hlavně možná ještě kvůli tomu, aby co nejvíc nalákali Neweyho. Protože jinak nevidím žádný jiný důvod. Dnešní Hamilton není o nic lepší jak Sainz a možná dokonce horší. A co se osmého titulu týká, tak to by muselo Ferrari mít mega dominantní auto, jinak nemá šanci.