Sainzove nápady nám už pomáhajú. Nenechá kameň na kameni, tvrdí Vowles | Magazín F1 - F1online.sk

Na menší, skromnejší a dlhodobo menej úspešný tím ako Williams môže mať príchod Carlosa Sainza podobný vplyv ako prestup Lewisa Hamiltona do Ferrari alebo Adriana Neweyho do Aston Martinu. Nech sú to akokoľvek silné slová, pre druhý najhorší tím sú skúsenosti bývalého pilota Ferrari či McLarenu absolútne neoceniteľné. Priznáva to aj boss Williamsu James Vowles.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/186318/sainzove-napady-nam-uz-pomahaju-nenecha-kamen-na-kameni-tvrdi-vowles

Tak určite pomôže, viackrát ukázal, že je lepším stratégom ako tí čo sú za to platení :smiley: počas jazdenia používa aj rozum, ale jeho lojalitou by som si nebola taká istá. Ak by dostal ponuku od Ferrari, RB tak by asi neváhal a išiel z Williamsu preč

1 Like

Už si ani nevzpomenu kdy naposledy přišel do Williamsu Top jezdec v plné kondici. Nemyslím nováčky jako Bottas, nebo Rosberg.

2 Likes

Tak nebo tak, pro Sainze bude zabavnejsi, hodnotnejsi se do tymu integrovat, nez se jen odevzdane vozit dokola, ode me ma velkou podporu a rad se podivam na zlepseni, i kdyz u tymu jako Williams spise cekam brzky switch, tak po tretine sezony na pripravu 2026. Coz tedy bude velka skoda, pac nam ubyde jeden sledovaci element.

Sainz dobre vie, ze Williams nemusi byt konecnou zastavkou a napriklad taky Red Bull moze byt celkom realny, ak Maxo odide alebo Lawson bude slaby. A ani Ferrari by som neodpisoval. Rozlucka s timom bola jasnym dokazom, ze obe strany si spolupracu uzivali a chceli by si to zopakovat. Myslim, ze keby o veciach rozhodoval len Vasseur, tak Sainz je v time na 100%, ale pri Hamiltonovi asi zarlacili najvyssi s vidinou komercnej ceny Hamiltona.

1 Like
1 Like

V dnešnej dobe sa preceňuje úloha pilota pri konštrukcii monopostu. Jasne sme to videli u McLarenu. Tí istí jazdci boli behom roku z posledných priečok zrazu v TOP3.

1 Like

Myslis tim Redbull a Pereza s Verstappenom?

na druhej strane, napr Mercedes upravil dalsie auto po Hamiltonovej kritike, ze sedi prilis vpredu a nema potrebne vyvazenie a cit.

…Carlos,držím palce,…:ok_hand::ok_hand::ok_hand:

A ty co pracujes v jednom z timov? Vies vobec ako vyzeraju ulohy pilota? Ja neviem, ale predpokladam ze ten kto to auto ovlada ma dost dolezite ulohy vzhladom na vyvoj

Vyvoj sa precenuje, teda to aspon tvrdi ista cast aj tu na fore

Stačí si přečíst vysvětlení Neweyho, Allisona nebo Brawna. Všichni řekli, že vliv pilota na vyvoje je od 2003/4 minimální. S čím pracují je feedback na ovladatelnost monopostů, ale to nemá vůbec vliv na to, jestli bude monopost takovej nebo makovej, to už je vyloženě ladění nastavení

2 Likes

Načo nám cpu, GPU, stovky inžinierov, SW, celé vybavenie za milióny, proste pilot nám povie, čo a ako, keď do auta nastúpi prvýkrát na testoch a dovtedy sa hraje maximálne na simulátore aj na to, zamestnávajú separátnych pilotov čo najazdia niekedy aj stovku hodín za týždeň.

Asi vám do vašej tekvice nepovie, že Sainz je na nič a do prvých testov mu platia za viacmenej ničnerobenie. Upratovačka v jadrovej elektrárni, aj keď tam pracuje roky, do reaktora kecat nebude. Škoda reči toto.