Sainz: Vďaka Charlesovi to vyzerá, že Ferrari má najrýchlejšie auto | Magazín F1 - F1online.sk

Jazdecká dvojica Ferrari patrí k tým najvyrovnanejším, ale v Baku to neplatilo. Znie to trochu paradoxne, ale Azerbajdžan patrí medzi najlepšie okruhy Charlesa Leclerca a zároveň medzi najhoršie Carlosa Sainza. Na sobotnom výsledku sa to prejavilo.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/171475/sainz-vdaka-charlesovi-to-vyzera-ze-ferrari-ma-najrychlejsie-auto

Momentálne to vyzerá tak, že Ferrari si pomaly ide za pohárom v konštruktéroch

Ale no tak ukludni sa😀

3 Likes

To ako keby Perez posledne 3 roky hovoril: Vdaka Maxovi to vyzera, ze Red Bull ma auto na titul. :sweat_smile:

Me by spis zajimalo proc je VER najednou pomalejsi nez PER kdyz maji stejna auta a byl vzdycky rychlejsi o 30s, nevi nekdo? :drooling_face:

Maxovi sa asi stalo to isté čo Sergiovi. Zmeny na aute mu prestali vyhovovať.

Ok, ale to neni v radu setin, jedne desetiny nahoru dolu. Ten sestup VER je mimoradny, neprezenu to, kdyz reknu historicky neobvykly, nepamatuji si na zadny takovy dalsi. Ani zadne oficialni info k tomu neni nic :thinking:, jen nesmysly Red Bullu ze je vsechno ok a ze se zlepsuji 🫣

Ja si taký zostup historicky pamätám. Sergio 2023. Po 4 pretekoch bol zarovno s Maxom. A potom taký pád, že sme tomu nechceli veriť. Max 2024 po 4 pretekoch dominantný neohrozený. A potom taký pád, že sa tomu nedá veriť. Ak k tomu pripočítame, že Max zdá sa stratil tú výbornú formu a koncentráciu, ocitol sa opäť blízlo Sergia. Rozhodne je to nezvyčajné.

1 Like

Bohuzel, Perez se kvuli tomu stal obeti odbornych medii, byvalych hvezd F1, vsichni se po nem svezli vcetne vlastniho tymu. Ted plati dan :face_with_head_bandage:

Sainz - od začiatku sezóny vyrovnaný Leclercovi. Akonáhle priniesli upgrade, tak je úplne za ním, včera vyše 4 desatiny.

Alonso - od začiatku sezóny nakladal Strollovi pomaly sekundu v Q, potom prišiel nepodarený upgrade a Alonso bol niekedy až za Strollom (už to ďalšími upgradmi zlepšili odvtedy)

Bobíku ty jeden nešťastník. :slight_smile:

VER bezne koncil zavody 30s vepredu pred druhym v poradi, coz nebyl PER, ten byl tak minutu za nim.

Sainz - LEC vcera nejel ani jednu jizdu s plnou nadrzi, nemas prehled.