Sainz si podal FIA aj Lawsona: Radšej bude riskovať nehodu ako akceptovať iné auto vedľa seba | Magazín F1 - F1online.sk

Carlos Sainz nemohol uveriť vlastným ušiam, keď ho pretekový inžinier informoval o desaťsekundovej penalizácii. Nakoniec mu komisári za incident s Liamom Lawsonom pribalili aj dva trestné body. Španiel nad verdiktom začal krútiť hlavou a máme dôvod sa domnievať, že ňou krúti ešte stále.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/212001/sainz-si-podal-fia-aj-lawsona-radsej-bude-riskovat-nehodu-ako-akceptovat-ine-auto-vedla-seba

Velmi som sa cudoval tejto penalizacii, ale ak nebol v apexe dostatocne vedla Lawsona tak podla pravidiel nema narok na miesto a Lawson mu nemusel uhnut. Ak doslo ku kolizii lebo sa Sainz pchal do priestoru na ktory nemal narok tak penalizaciu chapem. Lawson tam nie je na to aby sa mu uhynal.

Nerozumiem tejto mentalite terajsich jazdcov. Preco by im mal niekto nechavat priestor a vyhybat sa kolizii len aby dosli do ciela na 15.pozicii? Ak niekto ziska nalepku slabeho v subojoch 1v1 tak sa jej velmi tazko zbavi.

1 Like

Sainz preháňa, lawson nespravil nič zlé a toto otcovské dohováranie si mohol odpustiť. Ľudia chcú vidieť pretekanie a nie uhýbanie

3 Likes

Tak – asi zbytočné z Liamovej strany, ale keď bol v apexe prvý a udržal sa na trati, tak nie je o čom.

Kde su tie casy, ked jazdci vedeli jazdit vedla seba a pretekat… Teraz kazdy radsej nabura do ineho, lebo si vypocita, ze dostane trest a robia sa taketo hlupe tahanice za zelenym stolom…

4 Likes

Max mohol vlastne teda landovi urobit to iste a lando by dostal 10 sek?

2 Likes

Sainz si neuvedomuje ze podpora Red Bullu kterou si radne u FIA zaplatil tzv. FIA Care skonci az po sezone.

No nevím, no. Tak mu neuhnul a radši to do něj napálil, protože tu máme (hloupé) pravidlo o apexu . Výsledek je, že oba skončili mimo body, zatímco jejich kolegové excelovali. Tak jestli to bylo úplně nejchytřejší …

4 Likes

To je čo za termín “mal právo na zákrutu”? Tu už normálne končí zdravý rozum. Tak mám vedľa seba auto, kopu miesta na druhej strane a ja doňho zatočím. A ešte to potom ani nie je moja chyba. To už sú naozaj tie speťáky zbytočné a predbiehanie môžme zakázať úplne. Ako inak sa dá predbiehať, keď nemôžeš vedľa súpera “strčiť” nos pri lepšom výjazde zo zákruty?

3 Likes

Úplná hlúposť, ktorá nieje hodná žiadneho trestu.
A tie vaše komentáre chlapi. Keby to urobil Verstappen Norrisovi, alebo Hamiltonovi, to by tu bolo ukrižovanie.
Česť Maxovej pamiatke.

3 Likes

No Sainz získal alespoň 2 body, i když trestné.

3 Likes

:smile:
1515151515151515

Nehovoriac o tom, že Leclerc žiaden trest nedostal.
Napriek tomu, že prebiehal mimo trate a Russell mal podľa týchto pravidiel “nárok na zákrutu”.
Ale to sa vyriešilo samo :see_no_evil:.

… to v tomhle případě neplatí, jinak by přeci dostal Leclerc trest. Byl to závodní incident, kdo jsme aby jsme to zpochybňovali. Jediní kompetentní rozhodli. Sainz oproti tomu zcela jistě zůstal na trati, asi to bude ten rozdíl, prostě to musíme nechat na nich, maj telemetrii, všecko. Buď laskavě jen konzument :crazy_face:

2 Likes

tieto naroky na zakrutu su uplna ale ze uplna blbost, lebo ti to garantuje nieco ako nesmrtelnost v zakrute na zaklade velicin, ktore sa menia ze behom desatin sekundy a nemusi to byt jasne v tej rychlosti.

ak je ferovy suboj koleso na koleso, co toto bol, obaja jazdci maju mat narok na miesto na trati a maju mat narok na to, ze ten druhy donho nevrazi nepredvidatelnym pohybom.

nemozes mat v pravidlach dovolene do niekoho vrazit, alebo ho vytlacit, hlavne nie vo ferovom suboji. to je nonsens.

lawson skratka cukol a buchol do sainza vo ferovom suboji kolo na kolo. 10s a 2 trestne pre neho. the end.

a este bych mu pribalil za late move na rovinke. jazdci maju davno dohodnute, ze ked uz zadny jazdec vyberie stranu, uz ho nemozes zavret, aby sa zabranilo zrkadleniu stopy podla zadneho jazdca, co by znemoznilo predbiehanie uplne. lawson to spravil na prasaka. takze nejake napomenutie bych zvazoval aj za to.

podla tychto idiotskych standardov mal aj leclerc dostat penaltu pri antonelim, lebo antoneli bol na vnutrajsku a zakruta uz bola jeho, takze mu mal asi uhnut. pricom snad vsetci videli ako to tam realne bolo.

praveze podla pravidiel k incidentu doslo az v druhej zatacke kde leclerc bol na vnutornej strane a mal nos uz pri russelovych zrkadlach a teda mal narok na priestor, preto sa netrestalo

1 Like

tam bolo priestoru habadej, kludne sa mohli zmestit a mohol byt nejaky suboj, ale Lawson sa mu … hmm vyhol.

tak ako som mal kedysi Carlosa rad, tak mi uz druhy rok neskutocne lezie na nervy. placko placuci, vzdy len place place place a place. to je skor Clumsy Operator

vzdy, kazda jedna penalizacia, kazde nieco na hrane. vzdy. vzdy je niekto iny vinny. vzdy.

a v principe aj ked to bolo na hrane rozhodnutie a ani byt nemuselo. tak by si uz mohol ten Carlos zavriet usta a drzat krok. lebo je mi ho vyslovene luto ako maleho chlapeceka, ktoremu niekto vzdy zbura hrad na pieskovisku, ktory si Calosito postavil vlastnorucne a krvopotne. Je to strasny pokrytec

To co urobil a ako sa spraval v Australii '23 - i couldnt do more to avoid contact :slight_smile: vies komu rozpravaj Carlos.

2 Likes

Sainz je letos velké zklamání. Čekal jsem od něj mnohem lepší výsledky.

Toť dnešná doba. Neostáva mi nič iné, len tíško zaliesť do kúta :see_no_evil::sweat_smile:

2 Likes