Sainz s najlepším kolom za Williams, Albon vyhliada strategickú hru | Magazín F1 - F1online.sk

Williams pred Ferrari – to je jedno z najprekvapujúcejších konštatovaní kvalifikácie v Miami. Britský tím potvrdil dobré tempo a napravil si chuť z nevydareného šprintu. Otázne je, aké bude pretekové tempo tradičnej značky.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/197758/sainz-s-najlepsim-kolom-za-williams-albon-vyhliada-strategicku-hru

Williams je názorným příkladem, že méně mnohdy znamená více.
Williams totiž nemá zdroje ani technické zázemí, aby mohli s podlahou vyvádět takové psí kusy jako Ferrari s Mercedesem.
Proto má Williams mnohem jednodušší podlahu než konkurence. Sice vůz asi tak moc kvůli menšímu přítlaku nedrží v zatáčkách, ale bez zbytečných cimprlátek nikdy neměl sklon k poskakování a měl dobrou rychlost. A když je na trati voda, která sama o sobě klade větší odpor než čistý vzduch, tak se Williams dostává do výhody.

Včerejší šesté a sedmé místo v kvaldě je proto zcela zasloužené.

1 Like

yo, ako sme Karola vsetci lutovali, ked ho vykopli a teraz dava nap*del svojmu nastupcovi :slight_smile: Ja to ale fakt nechapem, Lujzo rano skonci treti, ide jak drak a poobede dostane nakladacku od nejakeho williamsu. Co je s tym autom?

Auto na to nemělo ani ve sprintu.
Absolutně nestíhali, a nechybělo moc, a málem ho ten Williams i předjel.
Akorát Hamilton si vyžádal brzký pitstop na slicky a díky tomu skončil 3. A asi i díky SC. Ukázal cit pro trať. Btw. Ferrari mu chtělo dát na posledních 5 kol mediumky. Hamilton si musel říct o softy. :smiley:

1 Like

no neviem aky sprint si pozeral ty, ale ten co som pozeral ja, tak v nom lujzo rozhodne nesiel ako drak, kedze mal co robit aby sa udrzal na intermedialkach pred albonom(williams len tak nahodou) a to 3 miesto je len vysledkom riskovania pri prezuvani na sliky a kolizie verstappena s atonelim v boxoch

+2 miesta ziskal vdaka kolizii maxa s kimim, obaja by sa inak dostali pred neho
maxo aj bol, ale po tej kolizii nemal rychlost

Tak Hamilton konečne pochopil, že tu si musí stratégie určovať sám? :smiley:

Musel si říct o boxy i o gumy.

1 Like

…ak to takto aj skončí,tak to by bol super výsledok,:thinking::racing_car::racing_car: