Veľkú cenu Japonska poznačila nebezpečná nehoda Ollieho Bearmana, ktorý po tvrdom náraze do bariéry musel zamieriť do lekárskeho centra. Podľa jedného zo šéfov Asociácie jazdcov veľkých cien GPDA, Carlosa Sainza, je nehoda výsledkom nedomyslených pravidiel, ktoré považuje za nebezpečné. Jazdci vraj už niekoľko týždňov upozorňujú federáciu na to, čo sa udialo v Suzuke.
Pisal som to uz po testoch v Bahrajne,ze k tomu dojde,mnohi diskutujuci sa mi smiali a pisali,ze strasim,ked som pisal,ze mi sucasna sezona pripomina zaciatok sezony 1994…Este ,ze sa nejde Saudska Arabia,ak by tam takto o 50 km/h spomalilo auto a druhy jazdec by sa nim isiel v neprehladnych rychlych zakrutach ,tak tam su tak blizko bariery,ze ten pilot by mohol zomriet…
Cca do septembra mam predplatenu F1 TV, parkrat si to este pozriem ked to uz mam zaplatene ale uz som na 99% rozhodnuty, ze dasich 50 ci 60 eur za to nedam.
Podle mě ke změnám teď určitě dojde, jaké jsou reálné možnosti uvidíme. Mají na to měsíc. Tuhle nehodu, která naštěstí dobře dopadla, můžou paradoxně přivítat všichni a udělat změny, které by možná byly jinak z nějakých důvodů neprůchozí. Bezpečnost je jednoznačný důvod.
Ja som si Čínu pretáčal a dnes som si pozrel len highlighty. Absolútne sa mi toto nechce pozerat’, tobôž kvôli tomu vstávať z postele. Voyo držím zaplatené len kvôli manželke a jej programom
toto bola hnusna nehoda. Pilot ma riesit co sa deje na trati nie dobijanie. potom ide reakcny cas z 0.15s na 0.5s. A to ani nehovorim o tom, ze preco isiel Colapinto zrazu pomaly.
Kvůli bezpečnosti se hned kvůli brečení určitých stájí měnila startovní procedura, předpokládám že teď bude následovat úprava tohohle paskvilu, kdy se jasně prokázalo, že to je bezpečnostní problém!
FIA nám už dlouhé desetiletí slibuje, že navrhne vozy se kterými se dá předjíždět i bez berliček, ale jak vidíme, tak měla pravdu a místo berliček rovnou navrhla invalidní vozíky.
Suhlasim, treba to upravit a snad to aj upravia. Bezohladu komu to pomoze/uskodi, ide o bezpecnost…
Rovnako tak som to vnimal k startom.
Ale niektori tvrdili, ze tam nejde o bezpecnost, ale divadlo. No napriek upravenej procedure sme videli velke mnozstvo velmi zlych startov, aj od Maxa… A od velkej nehody Colapinta v Melboune chybali centimetre atd.
K startom vsak bol aj dalsi argument, ze je to pre vsetkych rovnake a maju sa tomu prisposobit. No neviem, podla mna tych 5s plus pomohlo (a Ferrari ma starty nadalej super), zvysilo bezpecnost a rovnako tak, treba riesit aj tento problem
Wolf a Russel su obidvaja pokrytci a Russel najvačši v F1, podla neho bolo morálne pri nehode ist za Bottasom a udrieť mu po hlave, ale ak Verstapen mal narážky vo vysielačke tak sa hromžil Russel ake je to nešportové.. proste typický brit.. zakomplexovaný.. dufam že Russel nikdy nebude majster lebo v tom prípade to bude čierny den pre celú F1
a k tým pravidlám čo dodať.. je to jedná obrovská hanba, a tí ludia čo si to obhajuju, by mali ist na nejake vyšetrenie k lekárovi spolu s eiselem
Starty bych FIA tolik nevyčítal, to je spíš chyba týmu, že se jsou neschopní připravit. Přitom Ferrari jasně ukazuje, že to jde a s tou přidanou 5s prodlevou by to fakt měl alespoň průměrně dokázat každý. Tady jsem optimista, podle mne ještě pár závodů a starty se zvládnou.
Ovšem ty obrovské rozdíly rychlostí při nabíjení jsou malér a toto už za FIA jde. Za mne je to neudržitelné, toto je problém z podstaty věci a bude se dít neustále. A až se to stane na městském okruhu, tak to může být děsný malér.
Za mne je asi jediná šance opravdu sáhnout do poměru výkonu spalováku a elektra. Ani by to nemuselo být zřejmě nějak extrémní, už cca 55:45 by nejspíš hodně pomohlo, 60:40 pak určitě. Ale politicky to bude strašně složité…
no to ešte nevieme helmutko na 100%, Dzidda sa podla mna bude jazdit ale v septembri, ved predsa Arabi čo celú F1 financuju si nemožu nechať ujst domacu velku cenu..
Ved som napisal, ze +5s pomohlo, uz to netreba riesit a casom budu vsetci OK. Ale, ze to bol realny problem pre bezpecnost potvrdilo uz x situacii, ktore sa stali a to napriek zmene tej procedury, ktora vyrazne pomohla. Cize nie divadlo, realne problemy roznych timov (nie len Mercedes) a ten kto by aj teraz tvrdil, ze tam vobec neslo aj o bezpecnost, to snad nemoze mysliet vazne… Napokon, chceli to zmenit vlastne vsetci okrem Ferrari.
So zvyskom ale suhlasim, to som pisal uz v mojom prvom prispevku
Horner na to sj tlačil aj s Verstappenom, keď začínalo byť jasné, čo tie pravidlá spôsobia… Vtedy sa im všetci smiali, že majú zlý motor tak chcú zmenu… tak isto Vasseur vravel o štartoch a všetci to odignorovali… ono by možno stačilo keby neboli tieto homologizácie a nemožnosť vyvíjať a tímy by mohli reagovať, takto to je čisto na FIA…