Aspon to skusil, nikto dopredu nevedel s istotou povedat, ci ho dokaze predbehnut alebo nie. Rovnaky pristup zvolil RB (mali o tom aj vysielacku smerom k Maxovi, ze teraz je najlepsia sanca na predbehnutie) aj McLaren, teda pokusit sa predbehnut v prvych kolach.
Toto je ten hlavny bullshit. Pozeral si vobec tie preteky?
Lando na Russella v prvom stinte tlacil, drzal sa v DRS niekolko kol a skusal vybojovat poziciu, ale ich rychlost na rovinkach nestacila. McLaren potom chcel skusit undercut, ale RB ich s Maxom predbehli. Nasledne si Lando vo vysielacke sam zvolil, ze chce bojovat o vitazstvo s Maxom a nie len o druhe miesto s Russellom a vo vysielacke zaznelo “lets try something different”. Takze ziadny plan McLarenu to nebol, to bola len reakcia na situaciu, ktora sa vyvinula.
Drzat sa v DRS a utocit je velky rozdiel. Lando neurobil ziaden pokus o utok, tak len setril gumy. Na to netreba byt jadrovy fyzik, aby to clovek pochopil. Chilli sa tiez drzal v obcas v DRS, aj Charles v jeho DRS a ani jeden z nich nezautocil. Tolko tvojej vyhodnej agresivnej taktike z uvodu pretekov. Co sa babe chcelo, to sa jej prisnilo.
Najskor tvrdis, ze Ferrari chcelo setrit gumy, a preto Leclerc stracal uz v 3. kole na Hamiltona pred nim 1.6s, pricom vsetci ostatni (aj ti co isli dlhy stint) sa snazili drzat v DRS pokial sa dalo.
Potom ho predbehne Sainz, ale jemu sa uz Leclerc drzal v DRS tak tesne, az to miestami vyzeralo, ze ho chce predbehnut.
Tak ako to teda bolo? Leclerc setril gumy len prve tri kola a ked ho Sainz predbehol, tak na to zacal tlacit a prestal setrit alebo Leclerc tie prve tri kola skratka bud nemal tempo alebo to vypustil az velmi alebo tam spravil nejaku chybu, preto ho Sainz predbehol a nasledne sa ho Leclerc drzal v DRS, lebo tak sa tiez daju v pohode setrit gumy?
Bullshit. Lando neurobil pokus o utok nie dobrovolne, ale preto, ze na rovinke nemal na to rychlost. Sila McLarenu bola hlavne v zakrutach.
Lebo boli v DRS vlaku a tym padom nemali na to rychlost. Tak este raz otazka na teba - Ked Leclerc v pohode setril gumy v DRS za Sainzom (velmi velmi tesne za nim, miestami v pol sekunde), tak preco sa takto nedrzal po starte aj Hamiltona?
Nie som zainteresovany v time FER, preto nemozem vysvetlit ich kroky, strategie a pripravu auta na preteky, ale jedno viem iste. Keby Charles nemal strategiu setrenia, o ktorej hovoril,tak by sa pravdepodobne pokusal od zaciatku utocit. Utocil? Nie!
Nepoznam presne charakteristiky tychto pneu a ani spravanie FER k nim. Prisli s mnozstvom upgradeov, teda vobec nemali otestovane pneu na cely pretek. Je zname, ze s plnou nadrzou je lahke po starte prehriat gumy a tym znizit ich kvalitu a zivotnost. Predpokladam,ze sa tomu chceli vyhnut a chceli ich co najdlhsie udrzat pri zivote. Vtedy je mudre na to netlacit a nechat si odstup a postupne dostat gumy do optima. Takto si ja vysvetlujem jazdu Charlesa. Casom sa potom dotiahol na DRS k Chillimu. Predpokladam,ze ocakaval od Chilliho neutocenie,zial ten sa zachoval ako pravy antitimovy hrac. Ziskal sice jednu poziciu,ale dal zabrat svojim gumam,co malo vplyv na dlzku 1.stintu. Ako inak logicky vysvetlit,ze Charles vydrzal na makkych este +9 kol?
Ako si vysvetlujes,ze Chilli tak velmi chcel utocit, ze ani raz na Sira nezautocil? Ked to on nedokazal, preco si myslis, ze na zaciatku to mal dokazat Charles, ked mali zvolenu taktiku setrenia?
Neuviedol si ziadne logicke argumenty,ktore by obhajovali tvrdy utok Chilliho, ale stale spochybnujes Charlesovu taktiku. Prave vysledok pretekov dal zapravdu taktike, ktora bola zvolena u Charlesa.
Lando neurobil pokus aj ked mal DRS? Preco?
A preco potom v neskorsej faze predbiehal jedna radost, ked podla tvojej logiky nemal na to rychlost? Toto je tvoj bulshit, lebo Lando dokazal predbehnut nielen Fer, ale aj oba Mer, teda mal na to rychlost.
Lebo v prvom stinte nemal na to rychlost, bolo to evidentne, preto potom aj vo vysielacke hovorili “lets try something different” a chceli undercutnut, ale Russell a Max ich predbehli.
Lebo v neskorsej faze pretekov mal ovela cerstvejsie gumy, kedze natahoval stinty. To ale dopredu nikto nevedel, ze bude tak ucinne, takze si general az po vojne.
Nepooznas, nevies, ale zaroven vies iste. Ano, Leclerc tvrdi, ze mali setrit, Sainz to vsak popiera a Fred sa k tomu nevyjadril, preco?
Kedy je mudre si hned po starte nechat odist skupinku pred tebou mimo DRS? Chapem, ze ty si to tak vysvetlujes, lebo chces obhajit Leclerca, ale nedava to zmysel aj pre toto:
Tu sa opat mylis. Hamiltona si nechal odist z DRS, ale hned ako ho Sainz predbehol, tak sa za neho zahakol a jazdil za nim prevazne 0.5-0.7s, od tretieho kola az po Sainzov pit. Tak sa ta pytam - to akoze uz potom nemusel setrit hned od momentu ako ho Sainz predbehol, alebo uz zrazu vedel setrit aj v DRS ?
Je mozne, ze mali nejaku dohodu, to nerozporujem (ani nepotvrdzujem, kedze kazdy tvrdi inak a sef timu sa nevyjadril), ale ta strata Leclerca na Hamiltona bola nelogicka a je to bullshit, ze tym setril gumy. Co si ho chcel nechat ujst na 5 sekund len kvoli setreniu, vytvorit za sebou DRS vlak a potom tych 5 sekund dohnat overcutom? Ved to je kolosalna blbost takyto nazor. Nikto si v prvom stinte nenechava umyselne takto odist jazdcov vpredu.
Tak ono sa ponuka zachovat sa ako “antitimovy” hrac, ked uz v podstate nie si sucastou timu. Verim, ze pre Sainza je momentalne dolezitejsie trochu ukazat svoje jazdecke schopnosti, nez posluchat timove strategie, ktore spocivaju v tom, ze sa ma vozit za Leclercom.
Ale celkom nechapem ten rozruch, dokopy sa predsa nic nestalo. Po pretekoch je lahke byt generalom, je sice pravda, ze konzervativna dvojzastavkova stratergia sa ukazala ako lepsia, no to sa predsa dopredu nedalo presne odhadnut a pride mi legitimne, ze Sainz preferoval agresivnejsiu strategiu.
Uplne nerozumiem, na zaklade coho teraz Leclerc od Sainza ocakaval neutocenie? Za to, ze on chcel setrit pneumatiky, predsa Sainz nebol povinny robit to iste a mohol sa aj pocas pretekov rozhodnut, ze chce ist radsej na tri zastavky. Potom Leclercovi nic nebranilo Sainzovi jednoducho uhnut z cesty a sustredit sa na svoje preteky a strategiu. Na tvrdom suboji ma preto tiez svoj diel zodpovednosti, nemusel sa tak branit, ak chcel setrit pneumatiky.
Ale na vysledok pretekov Sainzov utok aj tak vplyv nemal, takze nevidim ziadny problem.
Bola to interná dohoda a pokiaľ niečo také porušíš, môžeš si niesť následky, ono fakt keby Sainz Leclerca DNFol alebo niečo údajne Ferrari má v zmluve zaujímavé klauzuly, ehm aby taký Bearman ešte neodjazdil zbytok sezóny.
My sme útočili. Boli sme na nových softoch, Mercedes na použitých, museli sme s novými pneumatikami zaútočiť a pokúsiť sa ich predbehnúť, ako sme si to povedali aj pred pretekmi.
Leaky co maju insidery, to je taka hodnovernost ako Hornerov koniec v RB pred zaciatkom sezony.
A nepostrehol som, ze by sa oficialne tim (ci uz Fred alebo ktokolvek) k tomu co i len vyjadril a zastal sa Charlesa. Mas nejaky zdroj k tomu? Rad si to precitam a zmenim nazor, ked to tak fakt bolo a Sainz klame.
Stale sa tocis v kruhu.
Tak Lando najprv nevedel predbiehat ani s DRS,lebo bla bla bla, ale Charlesovi vycitas,ze sa nedrzal v DRS Sira aj za cenu prehriatia gum, len aby mal moznost utocit. Preco si myslis, ze by Charles mal vacsiu sancu ako Lando alebo Chilli, ktory Charlesa zbytocne predbehol? Nic tomu nenasvedcuje, zase len tvoje domnienky, alebo typicky dvojaky meter. Tu si zasadne mimo.
Ja sa priznam, ze nemam vnutorne info o FER, ale ty s hrosou kozou tu vypisujes vlastne nezmysly o taktike FER, pricom sa ukazalo, ze to bol ok a mna zhadzujes, ze som general po vojne. Tebe nestacili ani vyjadrenia insiderov, co tu postol Nordak, ale ty si ziadne lepsie neuviedol. Ja aj Nordak tu obhajujeme taktiku FER a Charlesa, ale ty to zhodis ze su to blbe nazory. Za to vyjadtenie Chilliho je pre teba svate pismo, ale prave vrajjeho taktika nebola lepsia ako Charlesa. Nas nazor sa nakoniec ukazal spravny, ale ty si ides svoje. Si strateny pripad nafukanca a arogantneho diskutera. Nemam s tebou dalej o com diskutovat.
Ale toto nikto dopredu nevedel, že ho nebude vedieť predbehnúť. Veď to niekoľko kôl skúšal. Taký Max ho prebehol ako nič, lebo RB jež pochopil, že po štarte má najväčšiu šancu na predbehnutie. Rovnako to videl aj McLaren, ale nešlo im to, undercut nestihli, tak až preto natiahli stint, nebol to plán, ktorý mali dopredu.
Ja ťa nezhadzujem, ale píšeš to teraz, lebo máš všetky informácie o tom aké mal kto tempo. Asi nikto by pred pretekmi nepovedal, že Ferrari bude za Mercedesmi.
On píše, že sa tak vyjadril aj tím. Ja som vyjadrenie tímu nevidel. Vidím len protichodné vyjadrenie jazdcov. Takže rád si prečítam vyjadrenie tímu v nejakom článku. Ale napísal som, že aj keby to bola pravda, tak Leclercova strata na Hamiltona 1.6s v 3. kole je za mňa nezmysel. Každý sa po štarte drží v DRS koľko môže.
Doteraz ste mi ani jeden nevysvetlili, prečo si Hamiltona nechal tak odísť, ale hneď ako ho Sainz predbehol, tak sa za neho zahákol a jazdil 0.5-0.7s za ním? To hneď po tom prebehnutí od Sainza už nemusel šetriť gumy?