Sainz: Norris ukázal, že môžete vyhrať, aj keď zo seba nerobíte machra | Magazín F1 - F1online.sk

Landovi Norrisovi v priebehu minulej aj tejto sezóny formuloví experti radili, aby zmenil prístup a bol oveľa agresívnejší. Britský jazdec to odmietal a napokon zvíťazil, hoci ešte krátko po letnej prestávke mu len málokto veril. Podľa Carlosa Sainza si titul zaslúžil aj z tohto dôvodu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/222969/sainz-norris-ukazal-ze-mozete-vyhrat-aj-ked-zo-seba-nerobite-machra

Norris (spolu s McLarenom) najmä dokázal, že niekedy ani veľmi dominantný monopost nemusí na titul stačiť. :grin:

Ale tentokrát to našťastie pre neho stačilo. Už len dúfať, že v budúcich rokoch začne robiť menej chýb, lebo vo vyrovnanom aute to proti takému Russellovi a Leclercovi nebude mať také ľahké ako proti Piastrimu a už vôbec nie proti Maxovi. :slight_smile:

3 Likes

Norrisovi som fandil, ten titul si zaslúžil a vzostup McLarenu ma veľmi teší. Tak a teraz sa môžem vrátiť k fandeniu Charlesovi, než ma zase Ferrari privedie do depresií… :smiley:

5 Likes

Puffe, pamatas, Norrisa si ako majstra sveta nemal v svojom zozname 5 mien a pripominal som Ti to …

To su take rozpravky. Ten dominantny monomost som vobec nevidel posledne velke ceny? Naposledy asi v Mexiku. Ale aj tam Piastri bol az 3-4?

1 Like

Mexiko bola 20. VC z 24. To musí monopost dominovať na všetkých VC, aby si ho považoval za dominantný?

Taký bol v histórii asi len jeden.

1 Like

Od Talianska mal RB lepsie auto, to Mexiko bola skor vynimka. Hlbsie sa mi nechce ist :slight_smile:

1 Like

Noris Piastri a cely Mclaren ukazali ako sa stat sampionom bez pomoci FIA, zakernej jazdy, sprostych slov, hlupych medialnych hier. Vyborne. Fandim vam aj o rok a chceme dalsi titul !

3 Likes

V dvoch vetách po sebe si protirečíš a popieraš samého seba (stačiť/nestačiť):grinning: Už nevieš aké tliachanice vypustiť, aby si znehodnotil Landov titul, typický fanúšik MV. Nebol si jedným z tých, čo sa boli pred týždňom ■■■■■■■ Antonellimu pod fotkami?

Aby si vyhral, stačí ti viesť v poslednom kole, aby si bol šampión, stačí ti mať o bod viac. To je jediné, na čo si história bude pamätať.
Btw, keby mal MV vyrovnaného kolegu a nešiel celý tím len naňho (vývoj auta na mieru, stratégie, pomoc kolegu), tak by mal minimálne o jeden titul menej a rozhodne by tento rok nebol v hre do posledných pretekov. Ale ani na to sa história nepýta, len ty riešiš také blbosti.

3 Likes
  • Baku - nevieme, keďže tam piloti McLarenu zhoreli ako papier
  • Singapur - lepšie auto mal McLaren
  • Austin - lepšie auto mal tiež McLaren, čo priznal aj Stella, že to mohli vyhrať, no vyradila ich najskôr vzájomná kolízia a následne chýbajúce dáta a náslende ďalší Landov horší štart a prepad za Leclerca
  • Mexiko - McLaren bol nieže lepší, ale dominantný
  • Brazília - McLaren opäť lepší (RB lietal len vďaka porušeniu parc fermé a štartu z boxov, inak by dopadli zle)
  • Las Vegas - až tu bol RB reálne lepší
  • Katar - opäť McLaren lepší, ale zahodili to nepochopiteľnou stratégiou
  • Abu Dhabi - druhýkrát od Talianska bol RB reálne lepší
2 Likes

Čítal si dobre?

Jos si protiřečí furt a řeší jen blbosti, to není nic nového. Podle Jos byl loni RBR 4 nejrychlejší, letos psal v Číně, že je Visa rychlejší. Prostě tragikomedie co předvádí

1 Like

Ako vždy história ukázala že britský piloti vždy sú najnemoznejsi zadarmo majstra,syrečeka Ajeho zadarmo aspoň 5 trápnych titulov potom Button s teraz tento nemožný niktoš ten kto aspoň 30 rokov sleduje F1 tak si podľa mňa určite povie to isté,čo ja som teraz písal,jednoznačným najlepším pilotom za tento rok je Max,tam je kvalita on je ozajstným majstrom

Velmi pekne slova od Carlosa :+1:
Nepochybne hovori uprimne, co si mysli a z osobnej skusenosti vie.
To ze sa jeho slova tazko niektorym citaju neprekvapuje, kedze su v rozpore s ich domienkami mimo poznania, ktore ma Carlos a ini :slight_smile:

4 Likes

niekto kto sleduje 30 rokov F1 by mal byt hrdy na to, ze v 2009 vyhral Brown GP. uzasny pribeh

az na to, ze mclaren nebolo dominantne auto
bolo najrychlejsie v prvej polke sezony a aj to nie vo vsetkych pretekoch a v druhej polke ked sa prejavil uz zastaveny vyvoj a pri rb naopak enormny sezonny vyvoj tak uz nebolo ani najrychlejsie auto

ale ja viem, maxo mal najhorsie auto v poli a este mu to aj tim kazil a ked nie tim tak ten talian inak by s prehladom vyhral :slight_smile:

1 Like

Potom ani RB nebol nikdy dominantné auto.

Zase sa tu vtieras s tymi svojimi dristami o nadprirodzeno jazdcovi v druhom najrychlejsom monoposte ?
Minuly rok si tvrdil, ze mal treti najrychlejsi a vyrhal titul a teraz to nevie v druhom ???
Tak to ide s formou dole…
Kazdy vidi, ze RB uz davno preskocil McL. jazdci McL tazili len z toho naskoku co mali na zaciatku sezony a z toho, ze vedeli lepsie zajazdit, ako hviezdny Max co rad jazdi iba s monopostom co je o 0.5 rychlejsi od ostatnych. Akonahle tak neni, uz je ho plna vysielacka.
Dostal na budku, zmier sa s tym a UZI SI DALSI ROK S FORDOM A BEZ ZASAHOV NEWEYHO :wave:

1 Like

Plne s tebou súhlasím do bodky.

1 Like

Sainz to povedal presne tak ako to cítim aj ja! Páči sa mi že v dnešnej dobe namyslených, arogantných hulvátov dokáže získať titul aj sympatický a milí chlapec :+1:

1 Like