Sainz netušil, čo sa stalo. Podľa Péreza sa pohol príliš rýchlo | Magazín F1 - F1online.sk

Nechýbalo veľa a preteky v Azerbajdžane sa mohli zaobísť bez väčšej nehody. V závere veľkej ceny to však začalo vrieť v boji o druhú priečku. Charles Leclerc, Carlos Sainz a Sergio Pérez si to rozdali v prvom sektore, kde došlo aj ku kolízii Ferrari a Red Bullu. Na vinníkovi sa však nezhodli.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/171683/sainz-netusil-co-sa-stalo-podla-pereza-sa-pohol-prilis-rychlo

Na tom videu je jednoznacne vidiet, ze stopu zmenil Sainz, kym Perez isiel najprv presne po tej prerusovanej ciare, a v momente zrazky, bol dokonca o par centimetrov smerom do vnutra od tej ciary, kym na druhej strane Sainz bol na zaciatku pri mantineli ale v momente zrazky by sa uz medzi neho a mantinel zmestilo dalsie auto…

no tu bol perez nevyny ale musim hned dodať že keby sa nevozil na 3 mieste a skusil zatlačiť skor mohol už byť davno na 2 mieste ale čo už ale to čo urobil Sainz my hlava fakt neberie ved prečo nešiel rovno čo pak nevydel že je tam perez nebo sa ho snažil natlačiť na barieru fakt neviem

sainz isiel velmi jemne dolava, perez isiel plus minus rovno. Ale perez bol za sainzom, takze kludne mohol tahat dolava, ked videl, ze sainz taha dolava. Sainz pereza nevidel, takze nemohol zabranit zrazke, perez sainza videl, mohol zabranit zrazke. Pretekovy indcident, bez trestania. Tu nieje o com…

5 Likes

Ja nechápem, čo robil Peréz, to nevidel Carlosa, že mení smer? Y kokpitu vidieť, že neurobil žiaden výrazný pohyb volantm smerom doľava, len sa snažil zmanšiť manérovací priestor pre Peréza … uvidíme, aké bude nakoniec rozhodnutie komisárov …
Nemyslím si, že v tejto situácii mal Carlos prikázané ísť rovno …, či áno?

2 Likes

Jak jsem psal, závodní incident, potvrzeno a Sainz bez trestu.

2 Likes

Kdybych měl někomu přičíst větší vinu, tak by to byl Péro.
Ale složité na posouzení. Férové řešení. :+1:

2 Likes

Za mňa je vina viac na perezovej strane

2 Likes

Jako Sainz si vynucoval směr, byl agresivnější, ale Perez nemá povinnost reagovat, takže je to na nich jak se tam poskládaj. Ale ten kdo to zavinil byl u mě Sainz, ale ne porušením pravidel. Jen chtěl víc než mu Perez dal. Oba se připravili o vše.

Ale zase Sainz neudělal nic agresivně. Prostě držel směr.
Péro je za ním, tak musí reagovat.

Třeba Piastri tam dělal na Leclerca psí kusy.

Ale s racing incidentem jsem v klidu. Těžká situace, je to fér.

3 Likes

Jinak McL 1 a 4, a velká radost, hezká oslava.
Minule tam seděli jak papriky. :smiley:

aspon tam zbrklo nekluckoval ako PIAvica v brzdnej drahe, LEC ho mohol kludne aspon 2x zostrelit

1 Like

Za mňa jasná chyba Pereza. Sainz bol jasne pred nim a Perez mal 2/3 ku®evsky širokej trate pre seba. Kam sa pchal ten hňup?

1 Like

Je to podobná situace když MV se srazil s LN. MV se pomalu posunoval ke kraji kdy byl LN ještě daleko za ním a ten jel pořád rovně a neuhne a neuhne. Tehdy byl viník MV tak teď musí být Sainz.

Ja by som to dal 49% Perez 49% Sainz a 2% Leclerc :smile:

Jsou tam 3 jízdní pruhy. A vpravo ještě prostor za čárou který se postupně zmenšuje. Ale jedno auto jede v prostředním pruhu tak, že jede v době kontaktu pravými koly po rozhraní mezi pruhy a možná i zasahuje i do vedlejšího pruhu. Za mě jasné.