Sainz nebude v tomto roku tímovým hráčom, prorokuje Villeneuve | Magazín F1 - F1online.sk

Aj keď sa Carlos Sainz asi nemusí báť, že si nenájde vo Formule 1 novú prácu, jeho vyjednávacia pozícia sa po minulotýždňových správach nezlepšila. Každý vie, že je bez miesta a potenciálne to môže využiť pre zníženie finančnej ponuky alebo zhoršenie zmluvných podmienok pre jazdca. Toho Ferrari odsunulo na vedľajšiu koľaj a podľa majstra sveta z roku 1997 Jacquesa Villeneuva nemá žiaden dôvod pomáhať svojmu tímu v sezóne 2024.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/141583/sainz-nebude-v-tomto-roku-timovym-hracom-prorokuje-villeneuve

Vemeš na psa hůl, a čekáš, že tě bude olizovat? :slight_smile:

Kedy vobec bol? :grin:

5 Likes

Iný pohľad: ak bude sebec príliš často a intenzívne, tak ktorá stajňa by chcela jazdca, čo potopí vlastný tím?

Bude musieť nájsť medzi tým tú správnu rovnováhu. Ideálne ak by vyhral titul :rofl:

Carlos uz svoju teamovist dokazal vela krat, takze neboj, kazdy pochopi ked tento krat jednoducho bude prioritizovat seba. Skor naopak, moze mu to pomoct predat sa na trhu ako alfa samec.

Ja by som to Saizovi doprial. Minimálne aby zadupal Leclerca na body. Ten je aspoň za mňa extrémne protežovaný jazdec. 8 sezón, 5 víťazstiev a pole to win ratio 23:4 + nespočetné množstvo chýb v závodoch… pre mňa to není a nikdy nebude top jazdec ala Schumi, Verst, Ham, Vet atď… To skôr na Paistriho som zvedavý v budúcich sezónach

1 Like

Bohuzial 7.nasobny majster a 2.nasobny vitaz GB maju znacne odlisny politicky a komercny výtlak. To ze jeden je dôchodca za zenitom a druhy v plnej sile - ferrari nezaujima.

Minule ukázal, že je výborný tímový hráč. V Singapure s Landom to vyšlo výborne.

2 Likes

Presne toto teraz Carlos potrebuje. Žiadne “no, no, please, no” do vysielačky. Uvidíme nového, dravšieho Carlosa.

Ano ale ako sa pisalo, jeho vyjednavacia pozicia je oslabena.
Nebude klast podmienky ale prosit o sedacku.

Myslím, že Sauber / Audi má isté a zvyšok bude bonus :slight_smile:

Lenže tento rok bude autiak viac na charlesov štýl tj pretáčavé, čiže premotivovaného Carlita uvidíme zase napodobňovať svojho otca na Dakare, zapne “štrkolokátor” a bude sranda :smiley: .

2 Likes

Kazdopadne to nebude mat jednoduche.
Treba mu drzat palce a fandit.

No Carlos bude musieť byť tímový. Nikdy nechce sebeckého jazdca. A nikto nieje väčší ako Ferrari, keby robil také hlúposti aby dojazdil vôbec sezónu.

Presne tak.
Ak bude jazdit v prvom rade teamovo, to mu zvysi sance a hodnotu na podpis inde.

Max je sebecký. Carlos to nebude mať ľahké, ale tu je kontext dôležitý. Každý vie, že v poslednej sezóne v teame, ktorý mu dal kopačky a celkovo sa k nemu nesprával stále férovo sa na neho bude svet pozerať s veľkou dávkou empatie.

Len aby ho uprostred sezóny nevymenili za rezervného jazdca, keď to prepískne.

1 Like

Ako myslis celkovo nespraval ferovo?

takychto jazdcov nieje jednoduche v polke sezony vyhodit. pochybujem, ze ma taku zmluvu ako mladasi v redbulle, ze si ich marko mohol pohadzovat z timu do timu a aj mimo tim podla toho ako sa v noci vyspal :slight_smile:

sainz sezonu dokonci vo ferrari. to by musel spravit velku hlupost aby ho vyhodili v polke sezony a to ani on nechce zachadzat do extremov lebo jedna vec je, ze sa potrebuje teraz ukazat aby sa vedel predat, ale tiez to nemoze prehnat, lebo si tym sam uskodi
musi jazdit sam na seba a nikto od neho nemoze chciet, ze bude pomahat leclercovi na ukor sameho seba, ale zaroven musi ukazat, ze vie byt aj timovy hrac

Myslim si, ze nejaku klauzulu o tom, ze musi respektovat pokyny timu a tim je na prvom mieste, tam urcite bude mat. A ked ju porusi asi nebude tazke pre tim ho vyhodit (stalo sa to uz parkrat v minulosti).

Nepredpokladam, ze by k tomu doslo, ale tak Sainz nikdy nebol timovy hrac, takze mozne je vsetko. :smiley: