Sainz máva Ferrari na rozlúčku: Odchádzam so vztýčenou hlavou | Magazín F1 - F1online.sk

Carlos Sainz sa lúči s Ferrari. Španielsky pretekár stál po štyroch víťazstvách a 26 pódiových umiestneniach na prahu najväčšieho úspechu v kariére, keď pri rozlúčke so svojím tímom do poslednej chvíle dúfal v konštruktérsky titul. Scuderii to uniklo o štrnásť bodov, ale to nič nezmení na fakte, že Sainz odviedol vo svojich posledných pretekoch s Ferrari, i v priebehu celých štyroch rokov v tíme, vynikajúcu prácu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/183154/sainz-mava-ferrari-na-rozlucku-odchadzam-so-vztycenou-hlavou

Jo, dobrý výkon odcházejícího, mentálně rozhodně přesvědčil.

Nejdivnější vyhazov táhle sezóny.

1 Like

Sainz má smolu že v ponuke bol Hamilton škoda že musel ist

1 Like

O 1-2 roky moze byt spat. Porazeny z dvojice Hamilton - Leclerc bude musiet ist prec. :slight_smile:

Ak prehra Hamilton, pre Ferrari to uz nebude mat zmysel drzat ho tam za velke prachy, ked Leclerc bude lepsi. Leclerc bude chciet vyrazne zvysit prachy a z Hamiltona uz nebudu mat ziaden prospech, marketingovy dovod tohto prestupu uz bude aj tak splneny.

Ak prehra Leclerc, tak si bude musiet ist zachranit karieru inam (jedine, ze by Hamilton po tych 1-2 rokoch vo Ferrari ukoncil karieru - mozno je to v plane v pripade zisku titulu).

Asi by som sa aj zo srandy stavil, že ak Hamilton bude dlhodobo schopný konkurovať Charlesovi, zjem kefu.

Môj odhad - na pár závodov vystrelí a potom bude presne tam kde je dnes.

Ja si tiez nemyslim, ze Hamilton proti Leclercovi uspeje. Pre 2025 je moj tip jasny Leclerc, kedze auto ostava bez vacsich zmien. :slight_smile:

Moj odhad je, ze ani nevystreli proti Leclercovi.

1 Like

keby sa s Perezom nezrazil v Baku, tak tam bol Sainz 3. co je 15 bodov, alebo teda 4ty, co je 12 bodov. Tych 12 by asi nestacilo, ale boli rychlejsi ako Perez. Na druhu stranu, keby sa Lando nezrazil s cur… ehm Maximilianom, v Rakusku, tak Mclaren aj tak vyhra konstrukterov. Skoda, buduci rok snad vyda. Dnesna jazda Leclerca bola ale velka parada!

Mne vŕta hlavou verzia vrátenia sa do McL na miesto Piastriho, ak si Norris upevní pozíciu ako no. 1 pre McLaren a z nejakého dôvodu Piastri začne vystrájať vidím Sainza ako náhradu. Je to ALE len moje špekulácia.

Neříkal bych tomu vyhazov, nedivil bych se schůzce Vasseur - Wolff a po ukončení kariéry Lewise, jasně že po zisku 8. titulu návratu do Ferrari. Jinak si tu pohodu Sainze nedokážu vysvětlit, byl by to mindset z jiného světa.

Z Ferrari se dobrovolně neodchází.

Spíše po rozumném rozhovoru.

Priznam sa, ze to mi doteraz nenapadlo, hoci som sa viackrat vyjadril, ze pomalsi z dvojice Norris - Piastri bude musiet z timu prec.

Problem vsak je, ze Sainz je podobny ako Piastri. Ego a ambicie jednotky, ale rychlost dvojky (sice top dvojky, ale stale dvojky). Ani jeden z nich nebude chciet pomahat kolegovi typu Norris k titulu. Ked mal Sainz s Norrisom vyborny vztah, tak im neslo o nic, lebo nemali dobre auto. Ale vzdy ked o nieco islo vo Ferrari, tak Sainz ukazal, ze nie je timovy a dokonca je ochotny ist aj proti timovym prikazom.

1 Like

V tomto případě byl pohovor jednoznačný.
S Leclercem jsme už smlouvu prodloužili a teď jsme podepsali smlouvu s Hamíkem. Pro Tebe už nemáme volné místo.

LEC je domaci, SAI host.

Ano Kája je odchovanec Ferrari, proto dostal přednost.

Volba byla jasna, jako vypoved Strolla ml.

On ju dostal pretože je jasne rýchlejší.

Rychlý samozřejmě je, to se popřít nedá, ale čekalo se, že Sainze smázne, ale to se nikdy nestalo. Naopak začal dělat více chyb, aby Sainze přebil. To ale Sainz taky, takže Ferrari zbytečně přicházelo o body.

Reálne tento rok neurobil väčšiu chybu. Bohužil Sainz od prestávky má na krku veľa podstatných nehôd.