Sainz má nápad, ako vylepšiť šprinty: Povinne nasadiť softy | Magazín F1 - F1online.sk

Ani v piatom roku nemajú šprinty pevne stanovený formát. Formula 1 pokračuje v experimentovaní a naďalej je otvorená zmenám a úpravám šprintového formátu. Aj keď nebudú spokojní všetci, takému Carlosovi Sainzovi prekáža, že šprint vyzerá takmer navlas rovnako ako prvý stint nedeľných pretekov. Ako sa to dá vyriešiť?

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/218294/sainz-ma-napad-ako-vylepsit-sprinty-povinne-nasadit-softy

Já bych dal hardy, a každé páté kolo restart z pevných pozic :sunglasses:

1 Like

To fakt nikoho kompentného nenapadne aby sa tých 100km išlo na čas?

Ja by som dal povinnost nasadit na kazde koleso inu zmes.

2 Likes

To sa predsa ide uz teraz. Ci ako si to myslel?

Asi jak endurance zavody

Dajme im rovno Full Wets, nie?

Ako časovka v cyklistike…

viem ako zabezpecit na sobotu poriadnu zabavu ohladom sprintov.

zrusit ich a nehat tam kvaldu.

pokial to bude copy and paste pretekov, nema to zmysel, len to znizuje dolezitost nedelneho startu.

ak sprint, tak v zasadne inom formate ako preteky (netusim akom, a urcite nie obrateny rost). ale kym na to nedojdu tak hlavne nech nenavysuju ich pocty.

1 Like

Já myslel, že F1 už dávno na Pirellkách jezdí. Nač vymýšlet další katastrofu?

to jakože formát kde se skoro nic neděje, změníme na formát, kde se už absolutně vubec nic neděje?

1 Like

Proč tak složitě? Já bych dal každému do kokpitu hada a nařídil, že ten plaz musí být na konci sprintu naživu. :wink:

To by trvalo neskutocne dlho.

Aj ja mám nápad, zrušiť šprint

Štartovali by po jednom s rozostupom 10 sekúnd. V prípade že niekto niekoho dobehne tak ho musí pustiť. Bránenie pozície by nemalo zmysel, lebo ideš na čas. Všetci by išli celý čas kvalifikačné kolá…