Sainz je pripravený na to, že vo Ferrari bude pod drobnohľadom | F1online.sk

“Ale teraz, počas mojej šiestej sezóny v F1, už viem, ako zvládať tieto veci. Prvý rok v F1 to bolo azda trochu náročné, všetko vás prekvapí, ale o šesť rokov neskôr už viete, ako budú všetci reagovať na zlú kvalifikáciu, zlé kolo či nanič preteky. Proste skloníte hlavu, myslíte len na seba a nenecháte si odpútať svoju pozornosť. Ale ľahšie sa to povie ako urobí,” uzavrel debatu Carlos Sainz.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/8755/sainz-je-pripraveny-na-to-ze-vo-ferrari-bude-pod-drobnohladom

Sainz působí, že má v hlavě všechno srovnané, tlak se mu daří zvládat, jen jestli má připravený balíček náplastí proti frustraci, snad ho nebude potřebovat.

Podľa mňa bude Carlos dobrá spokojná dvojka typu Barrichello alebo Massa.

Myslím, že není ten typ, nicméně ve Ferrari ho asi nic moc nečeká, jedině že by se mu podařilo všem vyrazit dech.

Mladý Schumacher klepe na dveře, na druhou stranu, ten bude v Alfě potřebovat min. dva roky…

Mlady Schumacher bude potrebovat v Alfe minimalne dva roky? A to akoze na co? Aby vsetkym ukazal, ze nepatri do F1?

To nevím na co, resp. vím, sledovanost půjde nahoru, všichni proto dělají všechno, od Todta po Binotta. Sport F1 je pro bohaté…

No s týmto čo si napísal výrazne nesúhlasí. Ako hovoril Pepa Král, kým nejazdí niekto v F1 nevieš na čo má len na základe toho čo predviedol v F2/GP2. Ako dopadli mená ako Palmer, Vandoorne, Valsecchi, Maldonado, Leimer, Pantano všetko toto sú vítazi GP2 a stavím sa že veľa z vás ani nepozanlo nejakého Giorgia Pantana,že aj zabudli že kedysi jazdil F1 alebo Leimera.

Podla mna si zle interpretujes co hovori Kral. Suhlasim s tym, ze uspech a vitazstvo v Gp2/F2 neznamenaju automaticky uspech aj v F1. Ale urcite neplati, ze ked je niekto slaby priemer v F2, tak z neho v F1 z nicoho nic vyrastie majster sveta. To by popieralo vsetky zakony logiky. Nemusis vyhrat F2 na to, aby si mal talent, ale predsa musis aspon ukazat nejaky potencial. To Mickov pripad rozhodne nie je a jedine co ukazuje, je meno Schumacher.

Schumi bude možná případ Bruno Senna, anebo se chytne. Formule 1 je svět sám pro sebe a jak se tady píše, vítězové nižších kategorií se v F1 často nechytnou, nezapadnou do rodiny. Kdo ví jak to bude.

Asi hej no. Možno bude pravda niekde na pol ceste. Ale tak je možné že Mick potrebuje nokopnúť tak ako v F3 keď začal dominovať. Isto to nebolo tým ako Ticktum hovoril že má lepší motor, to by bolo vidno na telemetrii, niečo sa tam stalo a nevieme čo. Možno potrebuje násť správne nastavenie, možno mu to auto nesedí celkovo, bohvie ako by jazdil s tou staršou GP2.
A jediní jazdi čo sú že sa im zadarilo v GP2/F2 sú Hamilton, Rosberg, Leclerc, Russell a na pol ceste je Norris a možno ešte Hulk. Ale to je už všetko by som povedal. Uvidíme čo ešte de Vries či sa dostene z FE do F1.

Je super že je tu niekto ako ty s ktorým sa dá dobre pokecať a vymeniť názory. Kiežby tu bolo viacej takých ľudí

1 lajk

Suhlas, ale treba si uvedomit, ze mena ktore si vymenoval tvoria podstatnu cast dnesnej spicky F1, cize Gp2/F2 nejaku vypovednu hodnotu ma. Ja by som tam este doplnil Sainza s Ricciardom, ti sice neboli v Gp2, ale obaja dosiahli dobre vysledky (Sainz vyhral, Ricciardo bol tusim velmi tesne treti) vo Formuli Renault 3.5, co bola podobna seria ako Gp2. No a samozrejme este aj Perez a Ocon, obaja posobili v Gp2, Perez bol vicemajster a u Ocona sa priznam, ze neviem, ale tiez to tusim dal do top 3. To uz je celkom znacna cast startoveho pola.

A inak som tiez rad, ze vieme takto dobre podebatovat, to je vzdy to najdolezitejsie a z toho mam vzdy radost. Aj ked za mna mozem povedat, ze tu na fore je diskusia podla mna celkovo zatial dobra. Neda sa to porovnat s tym odpadom na starom fore f1.sk. Dufam, ze to tak vydrzi…

No Ocon ak sa nemýlil čo to vyhral v GP3 v 2015. 2016 sa potom presunul do Manora od Belgicka. A ńo tích čo som vymenoval tvoria špičku plus Ricciardo a Sainz a Max samozrejme len tu nastáva otázka - nieje to málo ? Nemalo by byť v F1 20 najrýchlejších jazdcov na svete ? Myslím že toto by sa malo vyriešiť lebo za pár rokov to bude ešte viacej o peniazoch ako teraz. Nieje možné aby sa talenty z F2/F3 nikdy nedostali do F1.
Zaujimalo by ma ako to je v MotoGP či aj tam sú taký platiči, alebo pekne sa musia ukázať v Moto 2 a Moto 3. Čo som zachytil pár rokov späť tak na FB stránke komentovali Čecha Abrahama že nosí pekné peniaze do týmu ale o nikom ďalšom som nepočul.