Sainz chváli odloženie štartu: Klobúk dolu pred riaditeľom pretekov | Magazín F1 - F1online.sk

Skončila sa éra pretekania Formuly 1 v daždi? Priebeh nedeľnej Veľkej ceny Belgicka to naznačuje. Štart pretekov bol pre problémy s viditeľnosťou odložený o celých 80 minút, napriek tomu, že pršať prestalo už oveľa skôr. V padoku sa objavilo niekoľko kritikov tohto rozhodnutia, ale Carlos Sainz podporil riaditeľstvo pretekov.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/208989/sainz-chvali-odlozenie-startu-klobuk-dolu-pred-riaditelom-pretekov

Sainz je na vodě hodně slabý, možná vůbec nejslabší v celém poli. Takže tady bych viděl hlavní zdroj jeho spokojenosti.

2 Likes

Sainzovi Williams nějak nesedl. Očekával jsem od něj více, ale ještě stále se s týmem seznamuje, tak se třeba po letní pauze chytí.

Sainz taky změnil nastavení na závod, a kvůli tomu startoval z boxů.

Zatím se úplně neadaptoval, ale problémy na vodě měl i ve Ferrari. Prostě je to španělský suchozemec. :wink:

Jak se nejede podle původního plánu, tak bude vždycky někdo spokojený a někdo naopak, a každý pro to bude mít dobré důvody…

1 Like

Kdo ví, třeba nastavil na více vody.

Ve Ferrari dělali kopance s Leclercem tak 1:1. Spíše 5:5.

Bolo to vela hlasov, ze Ferrari si malo Sainza nechat, ja vam neviem, naposledy kedy som v nom videl nieco bolo asi este v McLarene - neboli vtedy sice top ale jazdil dobre. Vo Ferrari to bolo take nijake, mozno este ten prvy rok ale inak ho Leclerc zajazdil. Carlosovi sem tam nieco vyslo ale inak som cakal viac. No a vo Williamse to je extremne sklamanie, tu som cakal ze Albona casom v pohode bude porazat no zda sa, ze je to cim dalej tym horsie.

1 Like

To už môžu v prípade prvých pár kvapiek rovno zrušiť preteky a odjazdiť to ako simracing v záujme bezpečnosti.

Nech sa pozrú na Tour de France čo sa tam dialo posledné dni, v akom počasí sa jazdilo a aké pády boli a nikto nič nerieši. Je to šport a isté riziko tam musí byť vždy. Sú to predsa najlepší ľudia na svete v danom obore.

1 Like

Sainz zastupuje od februára jazdcov, preto sa vyjadril pozitívne k bezpečnosti.

GPDA Sainz

2 Likes

V takýchto podmienkach sa ukáže kto je skutočný pretekár a kto by najradšej len nerušene krúžil.
Aby fanúšikov neprestali baviť suché preteky, ktoré sa budú prerušovať už po prvej kvapke

2 Likes

ta hodina a pol cakania bola velmi zla a zbytocna. vacsinou take okno nepride. neviem co by robili vtedy, ak by sa to kompletne nevysusilo. nechcem vidiet zrusene preteky, ak bude este kde tu poprchat, lebo sa caka na uplne vyschnutie drahy.

pricom riesenie omielaju dokola - fcy, jazdci to vysusia, potom sc, pripadne natankovanie, ak by to trvalo moc dlho a start. popripade tam vypustit bandu f2 vysavacov s difuzormi a ultra mokrymi gumami.

aj ked myslim ze uplne stopercentne toto vyriesi az nejaka technologia v prilbe na styl bmw, kde jazdcom ukazuje ostatne auta na priezore aj cez dazd na zaklade dat, ale to je hodne buducnost.