George Russell zažíval v Kanade dokonalý víkend, až kým sa všetko nepokazilo a nemusel z veľkej ceny odstúpiť. Frustrácia zo straty pravdepodobného víťazstva už opadla a britský jazdec sa opäť pozerá dopredu. Pred zvyškom sezóny si stanovil ambiciózny cieľ.
nejdem riesit teraz sprinty… lebo povedal, ze ked vyhra preteky… do konca je 17 velkych cien, cize po 7 bodov je to 119 bodov rozdielu medzi 1. a 2. miestom.. cize este aj 12ty Hadjar by bol majster, keby secko vyhral a Kimi2 bol vzdy 2. (ale vravim, neplati to presne, lebo zanedbavam sprinty)
George by Kimiho porazit měl, tady není vůbec o čem. Asi málokdo ovšem čekal, jakou bude Kimi ukazovat rychlost. Ten tlak na Russella bude velký, jestli to takhle bude pokračovat.
Ano. Pořád je aspoň pro mě favorit č. 1, je to dobrý pilot, určitě schopný titul dovézt. Pokud by se mu to ovšem nepodařilo, bude to pro něj docela katastrofa.
Je vtipné, jak tady vůbec nikdo nepočítá s Redbullem. Zase se tady na podzim budou lidi chytat za hlavu a hroutit se jim opět životy . To mě tady baví asi nejvíc…
No, v tuhle chvíli opravdu s RB jako největším favoritem nepočítám. Pro mě má celkem slušnou formu a určitě třeba s motorem napoprvé odvedli výbornou práci. Jinak nic netrvá věčně a střídání na š.p.i.c.i se taky dá občas čekat. Jo, pokud se Max, od kterého se to nejspíš čeká, dokáže zase vrátit do boje o titul, bude to bomba.
Koukáš na trojky?
Tam byli vrstevníci a Massa jel svoji snad šestou kompletní sezónu. Tady máme úplného zelenáče po jedné sezóně a proti němu skoro o 10 let staršího pilota v osmé sezóně, který je považovaný za nástupce Hamiltona. To se myslím moc srovnávat nedá. Tohle musí George jednoznačně zvládnout, leda by opravdu vypadával bez svojí viny každý druhý závod. To jediné by ho mohlo omluvit.
Ja sa vyklonim z okna a poviem, ze Russell je uz vybaveny tak ci tak. Podla mna v nom Wolff nevidi buducnost timu. Ukazalo sa to uz vtedy ked podpisal mladeho Antonelliho. Ak by skutocne v Russellovi videl potencial, tak by k nemu nehladal draveho a ambiciozneho mladika, ale nejaku stabilnu dvojku, niekoho ako Gasly alebo Sainz…a popritom vsetkom Wolff este aj pravidelne koketuje s Verstappenom.
A uprimne treba povedat, ze mu tento rok dal za pravdu. Mozeme sa bavit o tom, ze Russell mal nejaku mieru smoly, ktoru urcite aj mal. Ale faktom ostava, ze sa vykonnostne nad Antonellim vyrazne nepresadil. Este aj v tej Kanade to medzi nimi bolo mimoriadne vyrovnane a ak nieco, tak vyzeral byt rychlejsi Antonelli. Zrovna keby sa Russell tento rok k tomu titulu “doklepal”, vzdy by to bolo o tom, ze ledva porazil o desat rokov mladsieho jazdca, ktory je v time novy. Ak je Russell tak dobry, ako si namysla. tak by tento rok mal Kimiho zadupat do zeme. To sa ale nedeje a neviem, mozno odteraz Russell naozaj vyhra vsetky preteky a Antonelliho rozdrti, len si to moc nemyslim, kedze uz za sebou mame pat pretekov a Russell bol lepsi v jednych. Keby som bol Wolff, tak sa mi tazko hladaju argumenty, preco si v time udrzat Russella…
V podstatě souhlasím. Připadá mi, že to ani není o Georgeovi, je to o Kimim, on za posledních pár závodů brutálně zrychlil. Ještě v Austrálii to vypadalo, že rychlostí nebude Russellovi stačit, a to je pryč. Aspoň se máme na co koukat .
Kimi zrychlil, bezesporu. Ale stále je to dost divoká jízda. George by měl být i při obdobné rychlosti lepší. Ale psychika je mrcha. Uvidime jestli Kimi vydrží.