Russell už pred pretekmi v Spa vedel, že mu chýbajú kilá: Bolo však už neskoro | Magazín F1 - F1online.sk

Neboli to len pneumatiky a opotrebovaná doska pod podlahou. Mercedes už pred pretekmi v Belgicku tušil, že môžu nastať problémy. Ako totiž tento týždeň v Holandsku priznal aj George Russell, jeho telesná hmotnosť bola v Spa nižšia než obvykle, čo mohlo znamenať rozdiel medzi víťazstvom a diskvalifikáciou.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/167819/russell-uz-pred-pretekmi-v-spa-vedel-ze-mu-chybaju-kila-bolo-vsak-uz-neskoro

Správne sme všetci písali že to vedeli už pred pretekom, ale že aj on no tak to ma naozaj prekvapilo. Ten tĺk ide jazdiť stým že vie že bude diskvalifikovaný a spoliehal sa vlastne na čo? Toto preto kyslo vítal jeho víťazstvo a tento tu sa radoval ako malé decko s cheatom v hre. Nonsens z môjho pohľadu. Ale zase keď si uvedomím , že každý v F1 má nejakú malinkú skrytú buď využívanú šedú zónu alebo aj čistú malú kulehu no tak to beriem, skúšali to ale nevyšlo im to. Tak im treba Babrákom, ani podvádzať už poriadne nevedia. :rofl:

2 Likes

Jaky steak ?
Zoberiem sadu klucov z dielne, polozim si ju pod nohy a hotovo :slight_smile:

Tohle jsem fakt od Russella nepochopil, proc tohle vsechno. Vim, ze uz po treninku letel za mechaniky resit vahu, vubec nechapu ze mu Wolff ten nesmyslny pokus nestopnul.

Docela hloupé přiznání. Tím pouze potvrdil, že šlo o podvod.

5 Likes

zas len zopakujem… pretekar sa ma vazit spolu so sedackou PRED pretekmi a nie az po! Preco pred? Lebo vypoti xy kg vody. Preco so sedackou? Aby Ocon, co ma 186cm nebol v nevyhode oproti Jukimu, co ma 161cm, tak spolu so sedackou by mali xy kg a Cunodovi by dolozili zavazia. Vybavene.

Russell se baví o vlastní tělesné hmotnosti.
A že vážil méně než obvykle.

O tom, že věděl, že má lehké auto ani slovo.

Nerozumím.
Pokud tuším správně, počítá se hmotnost jezdce s helmou atd. 80 Kg, pokud váží méně, tak se dovažuje.
Russel tušil, že váží méně, ale už s tím nic neudělal…
To by znamenalo, že se před tím nezvážil!!!
To je ale chyba i týmu!! - tým ho má během přípravy na závod hnát na váhu a vše pečlivě vážit.

Proč by mu to měl Wolf stopnout ? - spíše naopak to měli celé vyřešit.

Nechapem o com hovori. Jazdec so sedackou ma mat minimalne 80kg. Cele auto ma mat 795kg. Cize zvysok ma vazit minimalne 715kg. Od Russella su tam lahsi aj tazsi piloti. Potenie je nejaka nova vec? Proste mali nalozit do auta viac a nenalozili.

Tymto vlastne Russell priznal, ze podvadzali, ked vedome nastupili na start pod vahovym limitom

2 Likes

nemam pocit ze by sa priznali otvorene k nejakemu umyselnemu podvodu ako to tu niektori pisete… vazi sa vzdy kazdy, takze v ziadnom pripade im to nemohlo prejst a keby teda chceli, takto by nepodvadzali…

ale tento rozhovor je zbytocny od Russela a co povedal z neho a vlastne celeho mercedesu v tomto pripade proste urobilo amaterov… absolutne nie je problem, ze bol kusok lahsi, ze schudol, ale do frasa ked o tom vedeli, tak proste mali to kilecko zavazia do auta hodit a problem by nebol… cele je to take vyplakavanie od Russela a chvalenia sa za vitazstvo, ktore proste ziskal proti pravidlam a este sa ukazuje ze proste hoc umyselne podvadzat necheli, jednoducho neurobili vsetko proti tomu, aby sa takej banalite vyhli

Jak jsem psal, uz po treninku sel resit vahu s mechaniky, takze zadne utajovani, vzdyt to sam rikal po treninku v rozhovoru, proste sel do hazardu vyjde, nevyjde, jedine ze by o tom Wolff nevedel, coz je blbost.

pri 2 zastavkach by mu to vyslo
je problem inzinierov, ze to pocas pretekov zle prepocitali a dovolili 1 zastavkovu strategiu ked mali auto vahovo nastavene na uplny limit s tym, ze povodne sa predpokladali 2 zastavky v boxoch

To není nic nového, potom ten zbytek tvého příspěvku o tom vypovídá

No tak Russell v tom jede taky, celkove mi prijde fakt ujetej, co by tohle bylo zase za vitezstvi, jeste se tim chlubit, druhej Suchar, mel si to rozdat s Hamiltonem na ferovku.

Naco utocis a potom places?

Na koho útočím? Na prohlášení Russella není nic slozityho, jestli tým kalkuluje i s vahoou pilota, která se změní, tak logicky ty výpočty tam pak nesedí.

To priznal zase tým takže keď tým vedel o menšom závaží lebo rátali s intermedialkami a boli tak nadstavený od Piatku tak sa spočítava váha celý víkend aj auta aj jazdca on chorche, vedel o tom aj o svojej váhe tak mi nevrav že nešiel do rizika keď mal spočítané váhy a uvedomoval si svoju podváhu. Nemusí redaktor napísať všetko doslovne aby som pochopil čo tým persón myslí.

5 Likes

To nevím, co tím chtěl dosáhnout.
Do hlavy mu nevidím.

Tak mu treba pako jeden. Tu už nieje nič na obhajobu. Toto bol realny pokus o podvod. :man_facepalming:
Pod uroveň. Hanba. Po tomto priznani by som mu dal stopku na dalši pretek a trestné body.