Russell tresty nechápe, ale aj keď to odmieta, za nedeľnú pohromu si môže sám | Magazín F1 - F1online.sk

George Russell zažil druhý bezbodový víkend za sebou a aj keď má jeho Mercedes povesť dominantného auta, po Veľkej cene Monaka spadol za Lewisa Hamiltona na tretie miesto šampionátu. V Kanade prišiel o všetky body v dôsledku technickej poruchy. George tvrdí, že nemohol ovplyvniť ani udalosti v Monaku, ale to nie je celkom pravda.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/235391/russell-tresty-nechape-ale-aj-ked-to-odmieta-za-nedelnu-pohromu-si-moze-sam

Bubačik malinký uplačkaný stratil 40 bodov za veci ktoré nemohol ovplyvniť. Myslel som si, že on sa stará o to na akej pozícii sa umiestni na štartovom rošte ale asi má aj na to autopilota a on sa stará iba o nahlasovanie prešľapov jeho súperov. Stratil 40 bodov lebo je neschopný :rofl:

1 lajk

Krivak sa videl po prvych pretekoch ako majster sveta

1 lajk

Gratulujtem Antonelimu a tešim sa, že slizký Russel nezískal ani bod

1 lajk

Neviem, nezvladnut odpykat si trest pri zastavke v boxoch je uz celkom silny level amaterizmu, ale ak Russell odbocil do boxov bez toho, aby ho povolali, tak ma asi tiez svoj diel zodpovednosti na chaose, ktory tam nastal.

Bez ohladu na to, Russell si vikend v prvom rade pochoval zlou kvalifikaciou. Keby sa kvalifikoval aspon treti, mohol v pretekoch kruzit na druhom mieste bezpecne pred oboma Ferrari a ani pripadne tresty by ho velmi neposkodili. Ano, pripustam, smolu dnes Russell mal, ale podobne ako v Kanade by si mal skor lamat hlavu nad svojou zlou vykonnostou, lebo momentalne je to celkom na uterak.

Aj sa mi v piatok zdalo, ze to zacina vidiet celkom triezvo, najma ked povedal, ze ani v tej Kanade to nebolo dobre (pricom po pretekoch este hovoril, ze spravil vsetko spravne) a PP a vitazstvo v sprinte boli skor o tom, ze to horko-tazko v spravnej chvili poskladal a nie uplne zrkadlom celkovej vykonnosti. Tak snad si toto nastavenie udrzi, lebo ked si za svoje vykony neda po prstoch a neskloni hlavu, Antonelli moze slavit titul.

1 lajk

Asi takto.

Takže ešte aj za to čo ho ľutovali si podľa všetkého môže sám.

Nuž osobne som za znak, že svoju podstatu “neučeše” považoval Katar 2024. Ako som už viackrát napísal - chápem prečo je veľa ľuďom nesympatický, úlisní politicky-zameraní špekulanti málokedy bývajú - ale mne osobne to je relatívne jedno, je to F1, nie opekačka.

Podstatné je či dokáže svoju podstatu osobnosti učesať do úspešnej formy, ktorá ak aj nie je obľúbená, je hodná rešpektu. V tom Katare bolo evidentné, že asi skôr nie, resp. zostave “too much to be desired” ale toto je normálne, explózia.

Asi by potreboval poriadného manažéra, vybrúsiť jazdecký štýl a dostať z auta viac sa vždy dá, hocako to je zložité. Ale keď niekto má pocit, že špekulácia je jeho silná stránka a v realite nie je, mal by sa spamätať.

Pochybujem, že to ale ešte nastane.

1 lajk

Paradoxně měl dobrý a silný závod.

Pokud by nebyla ta špatně odsezená penalta, tak by měl 3 místo.

To zase bych na něho nebyl tak přísný.

jazdec ma spravidla ovela menej casu na rozhodnutie ako strategovia na boxovom mure. ak aj urobil chybu, ze odbocil do boxov a tym prisiel o poziciu voci hadjarovi tak to neodpykanie trestu ide vylucne na vrub timu. to akoze co nevedeli, ze ked zastane v boxoch tak si musi ten trest odpykat?

a ak vraj nemal odbocit do boxov tak ako to, ze tim mal prichystane gumy? ak si dobre pamatam tak tie boxy sa udiali pocas prejzdu sc cez boxovu ulicku, takze je zvlastne, ze tim neocakaval ze russell zastavi pri mechanikoch, ale gumy mali prichystane?

Figu borovu mal dobry zavod, len tazil z problemov a vypadkov jazdov pred nim, inak by beznadejne trcal na siestom mieste. Problemy si samozrejme sposobil najma vcera, v Monaku je to holt z 99 % o kvalifikacii, potom sa uz neda urobit v pretekoch nic ine, nez sa vozit vo vlaciku. Ale netvarme sa teraz, ze to bola dnes nejaka redemption.

2 lajkov

mas pracdu , na to , ze prisiel neplanovane do boov , ho nejak rychlo odbavili. Skor by som ocakaval , ze si tam postoji , kym najdu jeho pneumatiky .

a aku logiku by akoze malo ostat na trati na poslednych 10 kol so znicenymi pneumatikami s 5s trestom, ved by bol pomaly ako slimak, vsetci by sa na nho nalepili na cerstvych softoch a prepadol by sa este o dobre 3 priecky dozadu… jedina logicka volba bola odpykat si trest tak ako hamilton a zobrat body za 3/4 miesto

no paradoxne toto by ho zachranilo ak by tie gumy nemali pripravene

je to tak ako pises

toto je zlyhanie timu, ten ma mat v kazdom momente pripraveny scenar co robit v pripade sc a podobnych nahod. zjavne to nemali dobre premyslele, ze co urobit, lebo ostat na znicenych gumach ked sa moze stat, ze ak vsetci za nim prezuju tak moze prist kludne o 3-4 miesta kvoli naslednemu trestu je blbost

radsej mali obetovat jedno miesto voci hadjarovi ako riskovat stratu viacerych miest