Russell súhlasí s Vowlesom: V roku 2026 sa bude predbiehať na zvláštnych miestach | Magazín F1 - F1online.sk

Sezóna 2026 sa blíži, tímy čoraz intenzívnejšie zaraďujú do svojho programu simulačné jazdy budúcoročných monopostov a vytvárajú si čoraz ucelenejší obraz o tom, ako bude vyzerať Formula 1 v novej ére. Spolu s tým sa nám množia názory, že predbiehania nebude nutne menej, ale bude vyzerať inak.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/220239/russell-suhlasi-s-vowlesom-v-roku-2026-sa-bude-predbiehat-na-zvlastnych-miestach

V kazdom pripade to bude sranda. Ci v dobrom, alebo zlom, tak to sa este uvidi.

Ja tomu stále akosi nerozumiem. Veď všetci budú mať to tlačidlo k dispozícii, bez ohľadu na odstup za predchádzajúcim autom. Takže všetci si zanalyzujú, kde pri obrane potrebujú toto tlačidlo využiť, a nebudú ho plytvať na miestach kde sa dá ubrániť aj bez neho, takže napokon všetci ho budú používať cca rovnako, a predbiehania veľa nebude…
Áno chápem, že keď si o moc rýchlejší, tak na niektorých miestach kde sa predbiehať dá, a súper svoje tlačidlo využije, ty si ho pošetríš, takže na inom mieste on už energiu navyše mať nebude a vtedy zaútočíš, avšak potom súper zistí, že vlastne tlačidlo v tej sekcii potrebuje len ak útočíš, a použijú ho len v prípade ak sa potrebujú brániť. Nakoniec všetci budú používať tlačidlo na rovnakých miestach…

Kde mám chybu?

1 Like

Bude z toho Formula E za větší prachy😐

1 Like

Konecne sa zbavime predbiehania len na konci dlhych roviniek? Nech uz to tu je

Skôr to bude obiehanie ako predbiehanie

1 Like

Kdo bude lip harvestovat, tak ten bude predjizdet. Fefe uz se pripravuje na dalsi sezonu letos s jejich LICO. :smiley:

1 Like

No ale ked zoptimalizuju systemy, tak napokon vsetci to budu robit rovnako…

Tak píše se o tom, že minimálně první polovinu 26 budou mít výhodu jezdci, co si umí číst závody a podle toho přizpůsobují svojí jízdu

Na tu “optimalizaci systemu” by potrebovali, aby kazda jednotka s elektrickou i spalovaci casti byla stejna. Jak uz psal @HellHogr. Bude z toho formula e. Ja bych jen doplnil, ze to bude formula e s dobijeci centralou, ktera bude dobijet, kdyz pilot nema 100% input na plynu.

vsetci to budu robit rovnako - okrem alonsa, ktory je vychcanejsi :slight_smile:

staci, ak utocnik bude vediet, kde si obrancovia minaju energy, usetri si ju, a predbehne ho uplne inde.

ak bude na kazdej trati 4-5 miest na predbiehanie, bude to gamble pre obrancov. nebudes vediet pokryt vsetko. dufam ze bude aj grafika, kto si to kedy minul a kto kedy nie.

Obrancovia si ju ale nebudu minat tam, kde utocnik neutoci… O tom to je, my si myslime, ze obrancovia si ju budu minat az kym im neostane, a vtedy zautoci utocnik, ale preco by si ju minali ked ten druhy neutoci… Grafika? Ta len pomoze identifikovat, ako su na tom superi, kde energiu minaju…

OK ale napokon som sa docital, ze pre aktivovanie vyssieho vykonu, bude potrebne splnit akitivacnu podmienku, ktorou bude strata na supera, ta bude urcena na kazdej trati zvlast, ale v zasade to bude plus minus jedna sekunda. A bude to mozne vyuzit kdekolvek na trati, braniaci taku moznost nema… Takze ok, fungovat to bude ako DRS, akurat aj na inych miestach. To je v rpikrom rozpore s tym, co nam komentatori rospravaju pri pretekoch. Alebo som ich zle pochopil ja.

Možná mi to neuvěříte, ale ta příští sezóna je po padesátí třech létech první na kterou se už dopředu netěší a viníkem jsou elektrocentrály. :face_with_diagonal_mouth:

Já ti to nevěřím.

2 Likes

Jsem zvědavý jak se motoráři a týmy s nesmyslem poperou, to ano, ale že bych se těšil na motorové technické novinky, tak to v žádném případě. :-1:

Ak som spravne porozumel Russella tak s nabitou baterkou dokazes predbiehat aj na miestach, kde sa to doteraz nedalo, napr. aj v zakrutach.
To znamena, ze na celej trati bude musiet davat predbiehany jazdec pozor. Darmo bude mat aj on plnu baterku ak nezachyti moment zaciatku predbiehania tak bude neskoro a do zakruty uz vojde ako druhy.
Teraz si stacilo dat pozor na povedzme troch-siestich miestach na trati a zrazu bude hrozit predbehnutie na 13-ich. Isteze sa to da kolo dve ustrazit, ale bude stacit chvila nepozornosti, ina jazdecka stopa a utok nestihnes zachytit.
Takto si to predstavujem ja, ale pravdu sa dozvieme az na jar.

takze je to v podstate tlacidlo P2P - push to pass.
Neznasam ho ked jazdim taku seriu kde sa to da vyuzivat. Tieto pravidla budu velmi cudne. K tomu sa prida este aktivna airodynamika…asi si musime iba o5 zvyknut. Dinosaury uz vyhynuli a tiez sa nikdy nevratia. Skoda, V10 a atmosfera so syntetickym palivom alebo bio palivom by bolo lepsie riesenia. Baterkovu firmulu tu uz mame, na co nieco podobne?