Russell podľa Steinera zdržiava rokovania s Mercedesom: Pozná svoju hodnotu | Magazín F1 - F1online.sk

George Russell pokračuje v rokovaniach o novej zmluve s Mercedesom. Je možné, že strany nemajú problém sa zhodnúť na peniazoch či dĺžke kontraktu. Britský pretekár totiž naznačil, že by uvítal menej nesúťažných povinností, čo je záležitosť, na ktorej si Toto Wolff dosť potrpí.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/216004/russell-podla-steinera-zdrziava-rokovania-s-mercedesom-pozna-svoju-hodnotu

Dobře to dělá chlapec.

Nejedna se o Emila, jedna se o Lewise, Wolff potrebuje udelat prostor pro jeho navrat. Az se Wolffovi podari domluvit swap HAM - ANT potom dostane smlouvu RUS na vice let, pokud ne tak RUS dostane rocni smlouvu jako sveho casu BOT.

Je to podozrivé, takže buď si obaja tvrdohlavo stoja za svojím a dohodnú sa tak týždeň pred testami pred novou sezónou alebo sa v zákulisí deje dáka megabomba, ktorá vybuchne po sezóne.
Ale neverím, ze vlk chce späť lujza. Skôr ak sú v hre Charles,Oscar a stále aj Maxo

5 Likes

Myslim si, ze nikto nevymysla teraz. Kazdy caka, co sa komu podari postavit na buduci rok. Traja spominani piloti mozu buducorocny trh rozhybat, ale nemyslim si, ze Wolff caka, ci sa niektory z nich uvolni este po tejto sezone. Zrejme ide naozaj len o tie sponzorske povinnosti. Russell vie, ze ustupit musi Wolff tak si tlaci svoje, mozno az prestrelil. Antonelli je nepresvedcivy a Wolff niekoho v aute potrebuje, nemoze siahnut po nejakej nudzovke, buduci rok moze robit pilot rozdiel. Vsetky velke mena su zadane.

Ze by Wolff chcel Hamiltona je uplny nezmysel, trolling niektorych uzivatelov alebo zapieranie reality. Wolff marketingovy potencial Hamiltona vydojil kym bol u nich prvy stint, teraz by si nijako nepomohol keby ho vezme. To sa ani nebudeme bavit o tom, ze Hamiltonova cena dobre padla. Dostava na prdel od Leclerca, predtym ho poriesil Russell. Nie, Hamilton bude rad, ked si odjazdi celu zmluvu vo Ferrari, nasledne bude dostavat ponuky tak z Haasu, ktory by na nom este vedel nejake drobne trhnut. Ako pilota ho nepotrebuje uz nikto, nema co ponuknut

3 Likes

Ano, ale… Nejpravděpodobnější je, že se s Georgem dohodnou, nakonec smlouvy s Lewisem, uzavírané snad těsně před výjezdem na trať si ještě pamatujeme. Nicméně boj o jezdecký titul se klidně může vyhrotit do situace, kdy jeden z pilotů McLarenu po téhle sezóně k dispozici bude, a to by s trhem hodně zahýbalo. Mercedes je hodně lukrativní sedačka.

2 Likes

No byl bych opatrnej s timhle. Situace v teamech, rozhodne u McLarenu se meni a rozhodne u pilotu.

Muj nazor je, ze pokud bude mit Oscar pocit, ze je upozaden, muze z toho byt peknej ficak. Weber, byl mozna jako pilot ve vyjednavani nedurazny, ale jako manager je pekne drsnej. Vubec bych se nedivil v pripade konfliktu mezi Oscarem a McLarenem nejake arbitrazi.

Mozna ze ted nikdo nic nevymysli, jak pises, ale jak se rika " v F1 vzdy zalezi jen na poslednim zavode". At tak nebo tak, je to zvlastni situace.

Lewis si svuj sen splnil, povozil se ve Ferrari, ted ale chce dat 8 titul, nejvice pravdepodobny je navrat do Mercedesu. Ve hre je i Mclaren, bude zalezet jak se jim podari trefit koncept, to Lewis odpozoruje pristi rok, pokud neprestoupi uz 2026, to by ale bylo zbytecne unahlene.

Do Ferrari misto Lewise nastoupi budto Antonelli, nebo Verstappen ( i kdyz neni schopny prestupu napisu ho ), pripadne Sainz, podle me piloti vhodni pro sedacku ve Ferrari.

@Evap

Pocitam s tym, ze podpise Russella. Len caka, ci Russell nepolavi z narokov s bliziacim sa koncom sezony.

To co obaja spominate sa samozrejme moze stat, neuvolnil by sa vsak “jeden z pilotov McLarenu” ale takmer s urcitostou by to bol Piastri. Norris podla mna moze vyviest aj prasacinu na kolegu, McLaren bude stat pri nom. Otazne je, ci by sa Wolffovi oplatilo Piastriho brat ak by ten chcel z McLarenu odist. Moj osobny, nijak fakticky podlozeny nazor je, ze Piastri ma vacsi potencial byt v buducnosti majster ako Russell, ale nie je to rozdielom triedy. Navyse, moze sa poprehadzovat aj celkova vykonnost pilotov. Netvrdim, ze to tak je, ale Piastrimu mohli sadnut auta s ground effectom a nova generacia aut mu mozno neda tak vyniknut. To samozrejme plati skoro pre vsetkych.

Co myslite vy, oplatilo by sa menit Russella za Piastriho?

1 Like

Ja by som brala Oscara, ale tu som silno neobjektivna😃 Džordžo je stávka na istotu z objektívneho pohľadu. Takže ja by som vypoklonkovala Antonelliho a k Džordžovi zobrala Oscara

2 Likes

A skusim este viac “zafabulovat”…
Ham si skusi 2026 vo Fer a ked nic… 2027 si da Aston s Neweym :grinning:

Oscar pojde do Ferrari

Asi se shodneme, že k té výměně pravděpodobně nedojde a smlouva bude podepsaná s Georgem. Pokud by ovšem možnost dalšího jezdce z první ligy vůbec přicházela reálně v úvahu, Toto Wolff by tím hodně posílil karty, které má pro vyjednávání k dispozici. Počkám si :smile: .

4 Likes

Za me, subjektivne samozrejme, ano.

Podle me je Russell velmi dodbry jezdec s pomerne vyvazenyma schopnostma a primerene agresivni (spis mene). Podobny typ jako Lando, nebo Waltteri. Tempar. Na jedno kolo rychlej, dobrej management, solidni prehled.

Jenze v tom je podle me lepsi Lando. No a Lando ma plne ruce prace s Oscarem. Neverim tomu co pises o

Protoze podle me tomu nic nenasvedcuje, byt je mozne, ze Lando ma v teamu lepsi postaveni ( nic divneho, za me).

Jako fanousek Maxe, treba inčident v Singapuru vubec neberu v potaz. Primarne Lando ohrozil Maxe a sebe. Za me mu nebylo mozno nic vycitat ze strany teamu, narozdil od tusim Rakouska, kde Oscar probrzdil pri utoku na Landa. Lando sice utocil na Oscara, ale bez jakekoliv umyslne agrese. Max tam zpomalil, aby mel rychly vyjezd, holt se stane kazdemu ze to neodhadne. Viz. Max minuly rok v AD.

Ale zpet k Oscarovi. Za me se blizi Maxovi. Typologicky. Nastup a potencial neskutecnej. Jestli ziska titul, tak nevim jestli bude s nekym srovnatelnej co se tyce doby v F1 a titulu. Mozna se Sebem a to uz neco znamena.

Wolfovi bych se nedivil. Pokud nemuze mit Maxe a Kimi se nezlepsi ( neni spatnej, ale treba Isack je dle me lepsi), tak je Oscar prirozena volba.

Bude zalezet na tom, kdo ziska titul. Pokud Max, tak jsou vsichni nahrany. Pokud jeden z tech dvou ( Lando, Oscar), tak druhej muze byt k mani. Ale Landa byb si podle me Toto nevzal. Na to ma George.

To som neni ani ja, lebo Russell nie je zrovna moj oblubenec :rofl: ale nemozem mu upriet, ze k spicke patri a Hamiltona porazil, takze nesympatie bokom. Ale tiez by som bral radsej Piastriho