Russell: Nie je ľahké byť Hamiltonovým kolegom. Je rýchly a skvelý | Magazín F1 - F1online.sk

George Russell môže byť so svojou úvodnou sezónou vo farbách Mercedesu spokojný. Strieborné šípy síce v Pohári konštruktérov skončili až na treťom mieste a určite tak nenaplnili svoje ambície, no mladý Brit dokázal vyťažiť z minima maximum. Počas celého ročníka pôsobil neuveriteľne konzistentným dojmom, dokázal sa chopiť príležitostí, zvíťaziť v Brazílii a v neposlednom rade zdolať svojho skúsenejšieho tímového kolegu a sedemnásobného majstra sveta Lewisa Hamiltona. Napriek pre neho úspešnému roku zostáva stáť nohami pevne na zemi, keď sa nechal počuť, že jazdiť po boku 37-ročného Brita nie je zrovna prechádzka ružovou záhradou.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/84681/russell-nie-je-lahke-byt-hamiltonovym-kolegom-je-rychly-a-skvely

Ja bych rekl ze neni lehke byt Russellovym kolegou. Je rychly, skvely a prvni rok v novem teamu zaslape sveho kolegu sedminasobneho do zeme a jeste priveze vitezstvi Mercedesu, jedine v sezone. Respekt. On Larbalestier vedel proc chtel v teamu Botasku.

1 Like

Nový člen tímu ktorý je v ich akadémii roky a bol oboznámený a vyskúšal si všetky procesy už dávno. A pokiaľ viem tak auta s ground efektom boli nové pre všetkých :smiley:

ze ked buduci rok nahodou Ham porazi Rus tak sa budes zase vyhovarat na nieco ine

Zaslape? Pozeral si vobec tuto sezonu alebo len neznasas Hamiltona a vylievas si tu subjektivne nazory? Vies keby si trochu analyzoval pretekove tempo a aj okolnosti tak toto nenapises… ale vieme ze toto forum nevie docenit :slightly_smiling_face: kazdopadne George je sympos a velky talent, Mercedes ma velmi vyrovnanu dvojku.

2 Likes

Vyskúšal si všetky procesy ? V Mercedese predtým nesedel rok ! Kým Lewis tam sedel každý víkend !

Poznám tim ale na procesy bol nastavený z Williamsu a v priamom jazdení niečo ine pilotoval 1x!

Tieto dristy už ozaj dosahujú úroveň absolútneho bizarná.

Tvrdiť že lem preto že Russell poznal procesy to už je ina sila :joy::joy:

Okrem toho super že autá boli nové pre každého > ale aj v tomto ma viac skúsenosti LH a myslím že výrazne

@prancinghorse a prečo by sa mal na niečo vyhovárať ? V príde pilotov čo sú blízko je bežne že raz vyhrá jeden a raz druhý. A navyše je to LH > nemyslim, že tam by boli akékoľvek výhovorky potrebné. Tak ako mi nepríde normálne že teraz prichádzajú z opačného tábora. Ešte stále bude on ten skúsenejší a ak by reálne o titul bojoval tak zase ma obrovsku výhodu z tohto hľadiska !

Takze o čom je rec ?

Hľadanie výhovoriek prečo nikdy keď LH prehra tak to nie je relevantne a vymazávanie polovice sezóny, je skôr parketa Fans LH bohužiaľ už od Brazílie.

Keď si ho analyzoval> tak ako si aj sám napísal vieš že Lewis žiaden veľký vankúš nemá.
V Q to v druhej polke sezóny bolo 6 tisícin v priemere.

A ja osobne si napriek všetkej ucte k LH nemyslím áni že tá jeho smola bola o toľko väčšia.

Dnes som sa ho opakovane ako vždy zastala > ale práve takéto kecy najmä od fans LH( nemyslím konkrétne teba) sú ukážka že až take v pohode to nebolo.

V tom že sú dosť vyrovnaný súhlasím > presne preto sa to deje. Bottasovi sa toto nedialo.

Russell jezdil v teamu ktery ma volant jak z nejake arkady, auto skoro nejhorsi na rostu. Presel do teamu, ktery je absolutni spicka, auto zcela jednoznacne optimalizovane na sedminasobneho (coz neni nic spatneho). A sedminasobny dostane klepec. Ano zaslapal ho, sedminasobny mel vsechny trumfy v rukavu a vysledek? Pred touhle sezonou jsem se vyjadril ze Russell nema sanci. No mea culpa. Russell delal chyby a celkem velke a stejne mu to na sedminasobneho stacilo. Uznavam ze na vyhazov jeho lordstva to neni, dvojka bude slusna.

Pobavil si ma velmi :joy::joy::joy: Ok je to tvoj nazor, respektujem, mozme sa pobavit opat o rok.

1 Like

Problem LH je ten, ze mu niekedy trva kym zapne ten svoj hammertime rezim, zo zaciatku sezony bol urcite demotivovany a sokovany ze Mercedes niekde spravil chybu. Potom ale zamakal a bol to ten sampion volantu. Kazdopadne nemal by to vzdavat, treba sa zachovat ako lider a motivovat tim za kazdych okolnosti, nastastie to potom pochopil.

George si to naopak uzival, konecne bol v top time a jazdil konzistentne, nehovoriac o kvaldach kde sa pravom prezyva mr saturday, ku koncu sa uz ale LH dotiahol.

Ohladom pretekoveho tempa, ja tam jednoducho vidim ze LH ma vyslovene zatial navrch, ta rozdielova desatinka na kolo a manazment pneumatik. George sa ale moze vela naucit a casom sa dotiahne.

Co sa tyka smoly - tu ma najviac mrzi Silverstone kde vyslovene LH isiel na vitazstvo a ten SC mu to cele pokazil, rovnako ako Brazilia kde najskor Georgeova chyba v kvalde mu vyslovene pomohla :grinning: a potom mu pomohol Max v preteku kde jednoducho “musel”. Je to tak ako to je a George si to zasluzil za konzistenciu aj ked chyby prisli aj na jeho strasne a dost lacne.

Aby som to zhrnul, Mercedes ma za mna dream team :muscle:a tesim sa z toho

1 Like

S tebou sa baviť nebudem. To už radšej s blackdarkom. Ten je síce rovnaká strata času ale aspoň má kratšie komentáre.

4 Likes

pisal som o hateroch LH, ze by sa vyhovarali a vyplakavali

Budúci rok to bude v Mercedese zaujímavejšie Russell ukázal tento rok, že je “dirty driver” a Hamilton starnutie tiež nezvláda tak to medzi nimi bude napínavejšie ked budú o víťazstvá bojovať.

To je tu zase fans fight. :smiley:
Na svete je toľko ľudí, toľko jazdcov… Už len to, že sa niekto dostal medzi tých dvadsiatich v F1 vďaka svojmu talentu (a o talente nemôže byť u Georgea ani u Lewisa pochýb), znamená, že patria do skupinky najlepších na svete. Niektorá sezóna vyjde lepšie jednému, niektorá druhému. Niektoré auto sadne viac jednému, niektoré druhému. Niekto je nováčik, niekto na konci svojej kariéry. Aspoň jazdia v rovnakých autách a dajú sa ich výkony porovnať. Tento rok zvládol lepšie George, čo je pre nováčika v tíme založenom na Lewisovi neskutočný úspech. To musia uznať aj všetci Lewisovi fanúšikovia, ktorí tu takto pred rokom nastavovali Georgeovi extrémne vysokú latku a písali, že ak hneď prvý rok neporazí Lewisa, tak nemá v F1 čo robiť. No vidíte, ukázalo sa, že tam má čo robiť. Je pochopiteľné, že sa vám to nepáči a ste vo fáze zapierania, ale tým nič nezmeníte. Ja som bol tiež Kimiho fanúšik a nemal som žiaden problém uznať, keď sa niekto ukázal ako lepší. Niektorí Lewisovi fanúšikovia sú fakt ako sekta zvyknutá na víťazstvá a teraz im niekto “kazí” ich boha a oni panikária. Toto nikdy nepochopím. Šport má byť pre potešenie. Ako obaja zvládnu budúci rok, to sa ešte uvidí.
Aby som to nejak uzavrel, najlepším jazdcom histórie je aj tak Fangio a ak by ktokoľvek zo súčasných jazdcov jazdil v 60. alebo 70. rokoch, tak by neprežil ani svoju prvú sezónu.

4 Likes

Pekne a rozumne napísané :+1: .
K poslednej vete: Ja osobne som mierne rozpoltený medzi Fangiom a Clarkom ale väčšinou odpovedám na typickú otázku práve Clarkom. :slight_smile: Aj keď pri oboch mi ľudia povedia: “a to je kto?” :smiley: . (najmä, keď sa ma to pýta niekto menej znalý alebo komplet laik)

2 Likes

Jasné, a mnohí z nich by vôbec nepretekali, lebo by neboli ochotní každodenne riskovať svoje životy. Tým som chcel povedať skôr to, že s ich súčasným štýlom pretekania by neprežili. V tom sú pre mňa jazdci minulosti oveľa cennejší a schopnejší, lebo museli zvládať neporovnateľne horšie autá v neporovnateľne nebezpečnejších situáciách.

3 Likes

ale kto je najlepsi je len subjektivny nazor…a vela o ktorych sa hovorilo ako o buducich najlepsich zahynulo skor ako to stihli ukazat, a to sa uz nedozvieme. A argument, ze ak sa zabili tak neboli dostatocne dobri neobstoji, kedze mnohi doplatili na zlyhanie techniky atd.

suhlasim, sport ma byt pre potesenie, rekordy sa maju prekonavat a zavody vyhravat :v:

1 Like

som na tom rovnako a tak isto sa priklanam na stranu Clarka :+1:

1 Like

Porovnávaš neporovnateľne! Kedy za Schumachera bolo toľko vysielačiek a mediálnych rozhovorov ?

Tipujem že tak 10% mediálneho obsahu voči dnešku.

Takže neporovnateľné !

A ktorý jazdec vyhral, ak pri tom nemal dominantné auto?