Russell neočakáva od Verstappena láskavosti: Zákaz štartu nie je koniec sveta | Magazín F1 - F1online.sk

Zaváhanie McLarenu, pole position pre George Russella, druhé miesto pre Maxa Verstappena a napokon poznámka pilota Mercedesu, že má „má na licencii o niečo menej bodov a môže s tým počítať“ bolo presne to, čo si Formula 1 v Kanade priala. George s úsmevom vyslal odkaz súperovi, že si veľmi dobre uvedomuje, že nemôže príliš riskovať. Zrejme to však bol iba nevinný vtip, keďže na následnej tlačovke neprišla žiadna lavína.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/204090/russell-neocakava-od-verstappena-laskavosti-zakaz-startu-nie-je-koniec-sveta

Tento chmulo by mal dostat ban na komentovanie, lebo ten je pocas preteku mimo ako nasi komentatori, o takychto nazoroch ani nehovorim. Vyprovokovavanie faulov je okej v kontaktnych sportoch, nie v F1 kde sa vysetruje aj najmensi kontakt a jazdi sa vysokymi rychlostami. Ved tam ide predsa o zivot. A vidia to male deti.

8 Likes

Nerobte z neho demona. Je to relevantna taktika, az nato, ze Russell to ma u zadku, pretoze on o titul nebojuje a Piastri s Norrisom startuju az za nim a bojuju o titul hlavne medzi sebou a skusat nieco na Versatppena, ktory ma v sampionate 50 bodovu stratu je pre oboch zbytocny risk.

2 Likes

Dnes to Russell nepustí, a s Maxem eventuálně půjde do maximálního rizika. Ta výhoda že nebojuje o titul a hrozba bodíku k vybodování u Maxe tam je.

Russell by do toho šel na hranu, i kdyby bojoval o titul si myslím. T1 bude zajímavá
FB_IMG_1749971370252

1 Like

Hlavně je to nesmysl, proč by to vlastně kdo dělal. Max řekněme v tuhle chvíli bojuje s Georgem o třetí místo, ale to snad není důvod pokusit se někoho úmyslně vybodovat. Ale věřím tomu, že do toho oba půjdou naplno. Tím spíš, že jim celkem o moc nejde, samotnému Maxovi myslím jednozávodová absence leží na srdci míň než jeho okolí.

@raptor22
Nevidím nič strašného na tom, čo povedal. Zase niekto takticky prehliada ten koniec jeho vyjadrenia, že Max podvedome vie, že musí byť o niečo opatrnejší. Ja to vyjadrenie vnímam tak, že si môžu dovoliť proti Maxovi jazdiť drzo a nebrať naňho ohľad, pretože Max si uvedomuje, že si teraz musí dávať pozor a nebude bojovať tak agresívne, ako obvykle.

1 Like

Naprosto relevantní a správná poznámka. Je to součást správné taktiky.

Ostatně, Verstappen bojuje o titul, ne Russel.

Kdyby tam byl Čech nebo Slovák místo Russela, tak budou na té české stanici říkat to samé. :man_facepalming:

1 Like

Tak nesleduj anglické komentáře a příspěvky, když tě to štve. :slightly_smiling_face:

Mě to nijak neirituje.

1 Like

Russell nemá, co ztratit. Nemusí být opatrný, může vystrčit lokty. Má krásnou výchozí pozici.
Maxík musí být obezřetný.

1 Like

vsetci komentuju rovnako. Anglicanom ale vsetci rozumeju.

Navíc Mercedes se tady jeví jako fakt kandidát na vítězství, jede jim to.

1 Like

Obidvaja super jazdci a toto na nich vyťahujú… Pritom keď dostaneš auto na PP čo si nezaslúži vyhrať, je to tažké
image

1 Like

Ja netvrdim, ze ho za to maju obesit.

Ale Brundle sa radi medzi tych ludi, co Verstappena vedia oznacovat ako nebezpecneho, ze ma skraty a podobne. Aj tu na fore je takychto ludi plno. Zrazu je v pohode ho teraz provokovat k takym kuskom, ktore sa doteraz oznacovali za nebezpecne, lebo mu hrozi diskvalifikacia a zasluzi si ju?

Trosku zvratene myslenie, ale dobre

2 Likes

Podla mňa buď GR pohodlne v predu alebo je dosť veľká šanca,že Max nebude v Rakúsku

A podľa mňa preto Max do toho nepôjde tak agresívne ako zvyčajne. Teda ak sa ozaj zmenil a už niečo aj poučil

Lebo ma a lebo je to agresívny človek ktorý občas nezvláda svoje emócie a potom je nebezpečný

Popierať to je sebaklam ako jesť ■■■■■ a tváriť sa,že máš čokoládu. Je to proste sebaklam

Max taký je a bohužiaľ vždy keď je pod tlakom aj reálneho súboja, kde mu druhý neuhne, sa to zjaví

Verstappen má o asi 25 bodov viac = o titul bojuje asi rovnako ako Russell.

A reálne o neho nebojuje ani jeden.

A vydrží dneska Mercedes skrz techniku?

A presne o tomto hovorim. Mas nanho taky nazor, posluz si. Ale potom je v pohode, ked Brundle povie, ze by ho vyprovokoval :rofl:

Ak chcel byt Russell so svojim komentom na Verstappenove trestne body vtipny, moc mu to nevyslo. Mal by sa radsej pozriet na stav majstrovskych bodov a zamysliet sa, preco je s hentakym autom ako ma za nim🙃

1 Like