Russell a Hamilton chceli do simulátora posadiť inžiniera, zakázali im to pre BOZP | Magazín F1 - F1online.sk

Éra monopostov, ktorá do Formuly 1 vrátila prísavný efekt, sa pomaly končí, a tak môžeme začať bilancovať. Piloti s hodnotením posledných štyroch sezón neotáľajú a delia sa o svoje názory, ktoré sa v jednej veci vzácne zhodujú: jazdiť v súčasných monopostoch má od pohodlia veľmi ďaleko.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/221140/russell-a-hamilton-chceli-do-simulatora-posadit-inziniera-zakazali-im-to-pre-bozp

akosi sa nam mnozi hate jazdcov na sucasne auta…

som zvedavy na vsetkych pokrytcov, ktori hejtovali Lewisa, ktory to trafil ako klinec po hlavicke ako prvy uplne na zaciatku tejto ery

asi tak :slight_smile:

ale fakt by ma zaujímalo, čo je to “efekt prísavného efektu” :thinking:

Lewisove skusenosti su top. A tiez otvorenost riesit problemy. Ostatnym to doslo az neskor ze to nieje normalne spravanie monopostu a čučali lebo sa bali ze sa im fanusikovia vysmeju ze maju chrbatik na kašu a bolave nožičky. Tak im treba blbečkom ked sa k tomu nevyajdrovali ked sa mali. Mohla sa urobit vseobecna zmena pre dobro vsetkych.

Cela tato novodoba era ground effectu je jeden pruser, som rad, ze to konci, ale to ci nas caka nieco lepsie sa obavam, vacsinou F1 vymysla same hluposti, bolo by krasne vratit sa k autam tak z roku 2005-2008

vsak to mas v clanku - bolavy chrbat.

1 Like

nie, nie, tá veta sa týka samotného prísavného efektu - ale už ju autor upravil, teraz znie ok

naozaj si myslis, ze jazdcov trapia nejaky prihriaty hejtery na nete?

2 Likes

Lewis je mucenik, obetoval sa a prvy hlasil problemy s bolestami

Pravy leader

1 Like

Fakt je , že v roce 2022 bylo extrémem první Ferrari (to ale při tom skákání bylo kupodivu superrychlé) a pak právě Mercedes, u ostatních to až takový extrém nebyl. Nicméně po té slavné TD vylobované právě hlavně Mercedesem, se to hodně zlepšilo.
Je dobře si uvědomit, že snaha o “tvrdé” provedení auta není tak docela dána novými pravidy, dost to k tomu směřovalo už déle, kvůli maximálnímu výkonu.
Tipuji, že nová pravidla fakticky odstraní poskakování ve stylu “klasického” porpoisingu, ale naproti tomu celkové nastavení podvozku zrovna moc příjemné pořád nebude…

1 Like

Este ze dnesni jazci nesedia v monopostoch zo 70-80 rokov.To uz by tu polovica nebola.

1 Like

A teraz budú nadávať na to, že ich bolia ruky :grin: niekedy sú ako rozmaznané deti

ja som to nesmeroval na teba, takze…

2 Likes

Prepač. Ospravedlnujem sa.

2 Likes