Russell a Hamilton by uvítali čínsku automobilku v F1: Prvýkrát bolo vypredané | Magazín F1 - F1online.sk

Formula 1 rastie aj na čínskom trhu. Aj keď zástupca tejto krajiny v tomto roku druhýkrát chýbal na štartovom rošte, podujatie dosiahlo historicky najvyššiu návštevnosť. Navyše, krátko pred VC Číny sa v médiách začalo špekulovať, že záujem o Formulu 1 prejavil čínsky automobilový gigant BYD.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/230295/russell-a-hamilton-by-uvitali-cinsku-automobilku-v-f1-prvykrat-bolo-vypredane

Bude to Renault, kdo se obětuje ve prospěch Číny?

jo super napad dotiahnuť si činu na roš super lebo čina ktora rada robi take zabavne veci ako kradnutie patentov naviše hrajeme satu aky sme šeci moralny a tak tu cheme činu ktora je autoritarska viac ako rusko ktora svoji obivatelov špehuje a doslova praktikuje novodobe otroctvo kde ich obyvatelia pracuje ako otroci kde zakonik je sproste slovo dovolenka nedela tam niesu minimalna mzda je tabu a decka praca bežna to je super čo ? a vlasne kamaradime z arabami a moslimamy ktory ked zistia že neviete ich boha tak vaz popravia a žena tam ma menšie prava ako tava ale hej snimy musime biť za dobre ked cheme ropu ale čina ?

1 lajk

Ale prosím tě, uklidní se.

USA napadá suverénní státy pořád a jezdí se u nich 3 závody.

1 lajk

Mně osobně tam žádný čínský tým nechybí, ale těžko předpokládat, že se tam nikdy neobjeví. F1 je celosvětová záležitost, Čína je velmoc, kde všechno řídí stát a GP se u nich jezdí, takže pokud bude zájem, asi vyvine na účast hodně velký tlak. Tím spíš, že jedno místo je na roštu pořád volné.

Ked možné mať stajne agresora v USA ktorý sa vyhraza kade komu, unasa ludi, vrazdi iránske skolacky, prečo by sme nemohli mst cinu ktira nikoho nenapadla? V EU si nemozem pozriet ruské TV ale v Rusku eu ano….tolko k totalite a neslobode.

Naposledy tam chyběl americký tým, a stalo se z něho přelepené Ferrari s 5s ztrátou.

Britsti piloti chteji videt cinskou staj, cinske promo v F1. Masochismus, nebo nulove ekonomicke povedomi? Kam smeruje zapadni civilizace? :confused:

No tak otázka je, komu by ten tým chyběl. Pokud by čínský tým chyběl Russellovi a Hamiltonovi, tak to dopadne nejlíp jako s tím americkým, ale spíš vůbec nijak :smile: . Když ale bude chybět samotné Číně, myšleno “straně a vládě”, věřím, že si to prostřednictvím nějaké svojí automobilky dokáže zařídit. Americký tým asi chyběl jenom LM a Andrettimu, a to nestačí.

Prachy tam jsou, mozky tam jsou, a nápady asi taky. Sice, co mohli, tak ukradli ze západu, ale technologický svět mají velmi dobrý.

Pokud to bude ryze čínský projekt, tak tomu fandím, a jsem zvědavý.
Pokud hodlají přelepovat vozy jako Cadillac, tak můžou zůstat doma.

Já ani nevím. Andrettimu jsem fandila jakožto slabšímu proti silnějším. U Číny ani nevím - nechybí mi, ale když tam bude, tak to přežiju a F1 určitě taky, přežila jiné věci… Tak mi to asi bude jedno :smile: .

Ruský tým jsme už měli a nebyl nic moc.
Indický tým jsme už taky měli a ten mi připadal jako hodně zajímavý.
Pokud by se jednalo o soukromý čínský tým, tak proč se tomu bránit? A kdyby měl v plánu být soběstačný jako byla FI, tak proč se tomu bránit.

Netuším, čemu tam říkají soukromý a jestli něco takového v Číně existuje. Ale formálně určitě ano :smile: . Nicméně zatím není jasné, jestli opravdu podobný zájem existuje nebo je to jenom bouře ve sklenici vody a příště si o tom přečteme zase v době kolem GP Číny.

12 team z číny, to je uz davno dohodnuty podnik.
Teraz prichadzaju ambasadori, ktori po kuskoch budu tento produkt servirovat, odporucat a vítať, ako tito dvaja jazdci Mercedesu.
Zeby Mercedes uz bol dohodnuty ako dodavatel motorov ?

1 lajk

Soukromníci byli za komančů i u nás. Sice velice omezeně, ale byli.
V Polsku, nebo Maďarsku byla svoboda podnikání mnohem rozšířenější a krámky s obuví, nebo oděvy tam byly zcela běžné.
V Číně je prý soukromých firem 92%, což je více, než si myslíme. Ale je tam velký dohled státem, tak nevím jak by se tamní vládě líbilo, kdyby některá firma chtěla investovat peníze do F1.

Ono to bylo trochu složitější, ale to je zase jiná debata. V Číně to podle mě bude spíš tak, že pokud se některá “soukromá” firma rozhodně jít do F1, státu to určitě vadit nebude, naopak - bude to jeho rozhodnutí. Nicméně uvidíme, zatím vaříme z vody.

V EU si nemozem pozriet ruské TV ale v Rusku eu ano….tolko k totalite a neslobode.

Klameš zámerne alebo z nevedomosti? V EU sú obmedzené ruské štátne médiá, ktoré na nás v diskusných reláciách posielajú atómové zbrane a vysmievajú sa nám, že každú zimu zamrzneme. Napriek tomu sa vieš dostať k výstupom týcho žúmp a je to LEGÁLNE. Naopak, v Rusku sú blokované nielen západné massmédiá, ale aj celé sociálne siete - a pozor - ich sledovanie je nelegálne a za šírenie nesprávnych informácií o vojne napríklad hrozí 15 rokov väzenia. Netuším, kto toto môže obhajovať.

5 lajky

Nechme se překvapit. Čína je jiný svět a má zcela jiné myšlení. Jedna věc je pořádat závody a tím prezentovat vlastní stát a druhá ukazovat případný neúspěch v F1, nebo taky provokovat svět úspěchem a tím varovat Evropu i Ameriku, že to mají jejích automobilky nahnuté.

1 lajk

Co na tom netusis.
1/3 slovakov ti to v pohode obháji.
A buduci rok to nahadzu do urny robovi, matusovi a republike s usmevom na tvari.