Ty si hluchy?vies preco zacala vojna?
Ty zijes v akom svete?
V takovým, že radši budu pod mostem ve stanu než se sklonit před komunistickou svoločí.
No prečo začala vojna? Lebo Rusi už uviedli minimálne 3 rôzne dôvody, prečo začala, ani sami sa nezhodnú na oficiálnej verzii, prečo ju začali. Tak je dôvodom NATO, alebo chcú odstrániť “nacistov”, alebo chcú “oslobodiť” ruskojazyčné obyvateľstvo (ktoré mimochodom celkom úspešne vyvražďujú)? Čo má snaha o odtrhnutie doneckej a luhanskej oblasti spoločné s NATO? Prečo nebol žiaden problém, že je v NATO 6 ďalších krajín susediacich s Ruskom (ak počítame aj územie Kaliningradu) a v prípade Ukrajiny by to problém bol?
Čo sa týka rozširovania NATO, tak je veľmi výs.tižný obrázok, ktorý som dával vyššie k odpovedi pre D.Coultharda, odporúčam sa ti naň pozrieť.
A pripájam sa k otázke ktorú ti položil @PUFF . Keď tak veľmi navrhuješ diplomatické riešenie, ako by podľa teba také diplomatické riešenie malo vyzerať? Nejak sa zdráhaš na to odpovedať.
sa mi paci ako vsetko co je proti rusku, sami rusi potvrdia
ale ked je to opacne, hned je k tomu dodatok “neni to potvrdene”
to ako by som pozeral vecerne noviny kde sa to stale zacina tym, ako par udatnych ukrajinskych vojakov brani svoju vlast proti presile ruskej armady
rusko utoci na ukrajinu s takou technikou, aku im ani sama amerika nedoda a neustale vidime ako ukrajinci nicia rusov
ale vsetky mrtvoly co sa nasli su pobiti ukrajinci rusmi a tu sa docitame od miestnych odbornikov o ruskej propagande a trollingu
ale to ako nas media krmia bachorkami ohladom vojny aj kovidu, to je ten sen v ktorom zijete o tom to je… media su silan zbran, staci ich mat pod palcom a da sa vymysliet pribeh…
tak ako ty neprekladaju tak ako maju, ale zmenia vyznam ang. slov aby bol nadpis lepsim lakadlom a dokonca aj citacie od ludi z F1 sa tu prekrucaju, len aby to okorenilo forum a boli klikacky
Ako ohladom prispevkov F1 si bol fajn, ale toto co tu predvadzas je uz pod uroven aj skolaka zo zakladnej. Preco ludia nevedia kominukovat bez toho, aby urazali druhych ? Riesi sa tu vojna, tak neoznacuj druhych roznymi pomenovaniami, lebo to su ciste utoky na jednotlivca v diskusii. Ak chces utocit, mozes pouzit argumenty. A verim tomu, ze ukrajina by splnala poziadavky nato, o to by sa uz USA postaralo. Nenechali by si uhst prilezitos postavit rusom k hranici zakladne.
Tu nadavas na rusko a vsetkych v nom, ale keby dosla nejaka Natasa tak nevies kde je zapad.
Ukrajina nikdy nesplnovala podmínky do vstupu do NATO etc. Nikdy ani omylem.
Základna u RuSSkejch hranic je pěkná pohádka od soudruha Putlera.
Co jim v tom brani to postavit u hranic RuSSka?
Bullshit pohádky od komunistický svoloče.
Nejhorší na tom je, že tahle lůza, co obhajuje zločin a válku… bydlí v krásné demokratické bezpečné zemi, kde jim nic nechybí, mají se jak prasata v zite a melou a melou a melou (hrozne nablito)…
Místo toho, aby se odstěhovali do země zaslíbené a promastili tam Putlerovi pořádně poklopec.
Existuje jediná věc na světě, co mě dokáže vytočit a to je komunistickej proputinovskej odpad, co se válí jak prase u nás.
Odpovedz mi na otazku preco sa nato opravujem viacmenej amerika rozsiruje k rusku ked viem ze pred par rokmi nemalo v plane utocit a ani neutocilo smerom na zapad. Citas media ale vies naozaj ake su pozadia a umysly toho vsetkeho? Zdielate tu mapy tak mi zdielaj mapu zakladni nato a zakladni usa. Preco usa ked patri k nato robi len svoje zakladne? A potom napisem diplomTicku odpoved. Pis k veci
Ja môžem napísať k veci čokoľvek, keď ty vždy odpíšeš od veci. Nikdy nereaguješ priamo na akékoľvek argumenty, vždy si vyberieš len nejaké jedno slovné spojenie a na to odpíšeš nesúvisiacu odpoveď. A argumenty, ktoré ti nevyhovujú, odignoruješ. Napísal som ti tam niekoľko otázok na tvoje tvrdenia, neodpovedal si ani na jednu.
Všimol som si aj v iných diskusiách, a nielen na slovenských ale aj českých, že tí, ktorí zo začiatku otvorene podporovali Rusko, zmenili stratégiu a začínajú sa vyjadrovať štýlom “odsudzujem vojnu, preto som za jej čo najrýchlejšie diplomatické ukončenie”. Nie si ani zďaleka sám a je veľmi podozrivé, že tisíce ľudí zrazu zmenilo rétoriku úplne rovnakým spôsobom. Na prvý pohľad tak tí ľudia samozrejme môžu pôsobiť rozvážne a nestranne, čo je predpokladám primárna taktika toho všetkého, kým si človek neuvedomí, že tým mierovým ukončením vždy myslia kapituláciu a prijatie akýchkoľvek podmienok Ruska, čo je samozrejme absolútne neprijateľné. Takže nerozumiem, prečo sa vyhýbaš tomu, aby si nám predstavil tvoju podobu navrhovaného diplomatického ukončenia vojny. Dokola sa tu ním oháňaš, tvrdíš, ako je to jediné možné a najlepšie riešenie, ale keď je človek na to jediné možné a najlepšie riešenie zvedavý, tak je to tajomstvom, kladieš si podmienky a za nič na svete to nechceš prezradiť.
Se Sovětským svazem, přišla bída na zem.
A s USA přichází blahobyt. Především napalmu, Agenta Orange a Agenta Blue, aby ani rýže nemohla růst.
Dveře jsou otevřené. Nač tu ztrácet čas.
Zakaždým, keď sa niekto vyjadrí proti Rusku, tak podporovatelia Ruska vytiahnu USA. Vy si myslíte, že my si tak zbožnene idealizujeme a nekriticky obdivujeme USA rovnakým spôsobom, ako to robíte vy s Ruskom? Ani náhodou, USA má veľmi veľa chýb, ktoré nikto nespochybňuje (tak ako to robíte vy pri Rusku). Ale aj tak je to neporovnateľné s Ruskom.
Mimochodom, áno, s USA prichádza blahobyt. Pozri sa ako to bolo po druhej svetovej vojne, kam sa dostala západná Európa oslobodená USA a kam východná Európa “oslobodená” Ruskom. Aký bol rozdiel medzi východným a západným Nemeckom. Aký bol rozdiel v slobode, že západ bol skutočne oslobodený a východ len prešiel pod správu iných okupantov. Alebo, aby si mi nevyčítal, že zachádzam ďaleko do histórie, tak kľudne sa pozrime na Afganistan, ktorý vy podporovatelia Ruska tak radi vyťahujete. Že obdobie, počas ktorého operovalo v Afganistane USA, bolo pre obyvateľov Afganistanu podstatne lepšie, než to, čo bolo predtým a to, čo je tam teraz, keď sa USA stiahli. S Ruskom to býva úplne opačne, situácia sa začne zázračne zlepšovať v momente, keď sa odniekiaľ stiahnu.
Ach, a mimochodom, mojej predchádzajúcej odpovedi na tvoje tvrdenia som venoval toľko času, a ty si na to nijak nereagoval, čo je veľká škoda.
Nemusí se jezdit ani daleko.
Stačí navštívit Berlín a pak jet do Frankfurtu.
To jsou 2 úplně jiné světy. Nebe a dudy.
To, že slovač platila za to, že Nemci od nás berú ľudí je katastrofálny stav. Aj keď je zamlčovanou pravdou, že po tom čo sa prevalilo čo sa s nimi ďalej deje už Slováci tak nekonali no to nie je ospravedlnenním.
Rozumiem ako vznikol Bandera, a rovnako tak vznikla podpora nacizmu na ukrajine a v pobaltí to sú jednoducho historické krivdy, ktoré sú stále živené. Aj na Slovensku a v Maďarsku sa na spoločných historických krivdách niektorí veľmi dobre priživia. Miňko kebab Mazurek je len komická figúrka, ale o tých “arabských turistov” ako ich nazývaš odporúčam stráviť nejaký čas v Teplicích aby si pochopil. Mal priamo z Teplic kolegu a tie príhody čo som si vypočul neboli moc lásky plné.
O Jánošikovi vieme veľký prd, ale ak okrádal a zabíjal okupantov - rozumej nie Slovákov, ktorí tento národ vykorisťovali tak prečo by mal byť zločinec a účastníci SNP hrdinovia?
Tak snáď toto nepokladáš za objektívny zdroj informácii… To už rovno šup na štvrtú dávku dvojdávkovej vakcíny
Zapadna europa sa rostahovala smerom na vychod pokial rusi nevytlacili nemcov. Ci? Ani jednu vec si mi nevyvratil odkedy sa vyjadrujem ja k tejto teme a len ty a tvoj kolega vyhanate ludi zo slovenska. Dakujem vidim ze zapredas aj otca ktory ti dal zivot. Keby cital tvoje riadky tvoj otec tak by ti povedal ze mal ta radsej stvorit migrant z indie.
Ja som ti dal niekoľko argumentov vyvracajúcich alebo spochybňujúcich tvoje tvrdenia, len ty ich ignoruješ a vôbec na ne nereaguješ. A vidím, že zase žiadna odpoveď len dookola ďalšie tvrdenia úplne mimo témy. Dokonca ani nereaguješ na odpoveď, ktorú som napísal priamo tebe. A už prechádzaš k osobným útokom, dokonca na rodinných príslušníkov. Zdá sa, že som trafil nejaké citlivé miesto. Môj otec je našťastie dosť rozumný a podobné myšlienkové pochody, aké dokážu prebiehať v tvojej hlave, sú mu dosť vzdialené, ale ďakujem za tvoju starostlivosť.
Fakt dúfam, že si Ruskom platený troll, v takom prípade by aspoň dávalo zmysel, že píšeš takéto veci. Ale ak si sa dostal do tejto pozície užitočného idiota zadarmo a dobrovoľne, tak je to fakt smutné.
A stále tu všetci netrpezlivo čakáme na to tvoje geniálne mierové diplomatické riešenie, ktoré tak veľmi pretláčaš.
Nikto tu neobhajuje zlociny ani vojnu, ale ak budes premysalt nestranne, z ruskej strany nebolo inej moznosti. Pozri si vyjadrenia americanov, sami priznavaju ze natlakova politika ameriky zacala tu vojnu. Je to vsetko len o vacsej moci a kontrole sveta. A keby si bol hlavou ruska, neakceptoval by si ten americky natlak. Pisete tu o nejakych casoch pred vojnou a pocas vojny. Ale kolko toho Rusko napachalo po roku 1990 ? Ked sa porovna s amerikou. To co pachala amerika bolo stale ospravedlnene nejakymi rozpravkami a svert tomu uveril. Videl si rusko lietat cez pol sveta do inych zemi nahanat teroristov ? A s tazkou technikou ? Amerika to robi pravidelne. Pocas vojny boli zakazane napalm aj atomovka a amerika to porusila. Aj ked im v niecom OSN oponovalo, amerika si spravila po svojom. Ale tebe ako obyvatela ceska to pisat nemusim, lebo vy celkovo cesky narod nenavidite rusko. Myslis si, ze keby nemci vojnu vyhrali, po zidoch a ■■■■■■■■■■ nepridu na rad slovania ?
EDIT:
Americke vojny zacinaju prvymi utokmi na indianov v roku 1622 a pokracuju az do roku 1900. Americania znicili asi 100milionov indianov co sa da plnopravne povazovat za genocidu. 40vojen s indianmi vyustilo v ziskani milionov akrov pody.
V rokoch 1661 - 1774 bol z Afriky do USA dovezeny asi jeden milion zivych otrokov a viac ako 9milionov zomrelo po ceste. Prijmi otrokarov v polovici 18storocia boli najmenej 2miliardy dolarov, co na tu dobu bola astronomicka suma.
presne o tomto som pisal na inych strankach, ako na nich pustila amerika chemicke zbrane a niekolko rokov sa tam rodili zdegenerovane deti… to sme nemali media plne americkej surovosti…
Tu to mas:
Vo Vietname pouzili americania “vraj na odlesnenie a lepsi boj s partizanmi” herbicidnu latku oznacenu ako agent Orange. Hovori sa az o pol milione obeti co amerika poprela. Intervencia USA vo Vietname bola typicka neefektivnym pouzitim velmi mohutnej palebnej sily. 14milionov ton bomb a inej municie. Rovna sa to 700atomovym bombam Little Boy, ktora dopadla na Hirosimu.
Bojove operacie silne poskodili zivotne prostredie.
Agent Orange bola zmes v pomere 1:1kyselina 2.4-dichlorfenoxyoctova a kyselina 2,4,5-trichlorfenoxyoctova. Vedlajsim produktom pri vyrobe boli sioxiny, najma vysokotoxicky 2,3,7,8-tetrachlordibenzo-p-sioxin, ktory sposobuje rakovinu. a poskodzuje dedicny material. Celkom bolo pouzitych 70tisic ton herbicidov. Aj po desatrociach sa preto vo vietname rodili znetvorene deti, cisla sa pohybuju niekde okolo 50tisic.
Pouzivali aj kyselinu dimethularsinovu “agent Blue” na nicenie urody ryze.
V roku 1968 v osade My Lai prikazal velitel americkej jednotky svojim muzom zautocit na civilistov. Neprezilo 500civilistov. Neslo o ojedinely incident, udiali sa aj ine utoky na civilne obyvatelstvo.