Ty nemyslis na zajtrajsok ty myslis na dnesok co je chyba… tak uvazuju aj nasi politici a proamericky proeuropsky ludia… zdravy sedliacky rozum vymiera…
Preto som proti a nie za… nepaci sa mi tato situacia… a ostatok som vysvetlil
Skus uvazovat co bude zajtra …
Jestli sem nevpadnou RuSSové, tak budeme stále v zajetí zlého západu.
Nie, správne je problém ruSSov.
Edit:
Ale OK, máš pravdu. Keďže mám jednu kamarátku Rusku (ktorá mimochodom z Ruska emigrovala lebo inteligentný človek ako ona tam nemá možnosť slušne žiť), tak nemôžem takto znevažovať všetkých Rusov, lebo tým by som urážal aj tú minoritu slušných jedincov. Tak povedzme, že je to problém ruSSákov. Lepšie?
Ale veď jediný, kto tu zámerne vedie vojnu, je Rusko. Najjednoduchšie a najrýchlejšie ukončenie vojny by skutočne bolo, ak by rusi prestali útočiť a vrátili by sa na svoje územie. A ver mi, že by nikto neprotestoval proti takémuto rýchlemu ukončeniu vojny. Teda okrem Ruska. Z čoho asi vyplýva, že Rusko jediné nechce rýchle ukončenie vojny. Či?
Odkedy sa dary vracajú? Alebo ešte lepšie, násilím berú späť? Nie je to tak trochu proti podstate daru?
Áno, a keby sme šli ešte viac do histórie, tak by celé územie Ruska pripadlo Mongolom. A územie ČR a SR by osídlili asi Íri, lebo tí majú najbližšie k pôvodným Keltským obyvateľom nášho územia. Preto akékoľvek odvolávanie sa na historické územia nemá žiaden zmysel. Ukrajina má presne definované a medzinárodne uznávané hranice a to, ktoré územie kde patrilo pred pol storočím, storočím či tisícročím je úplne irelevantné. Tieto hranice mimochodom uznalo aj Rusko a zaviazalo sa ich chrániť. A potom sa tu niektorí čudujú, prečo sa snažila Ukrajina dostať do EU a NATO, keď takto vyzerá Ruskom garantovaná ochrana územnej celistvosti.
Ach, a teda ešte k tej miestej politike… Jednoduchší jedinci asi nedokážu pochopiť, že zmeny sa dejú v priebehu rokov, nie okamžite. Súčasná vláda v ČR nie je pri moci ešte ani rok, a za ten čas musela riešiť covid, vojnu, a vysporiadať sa so stavom štátu. Výsledky ich vlády sa ešte nemali možnosť nijak prejaviť. Súčasný stav je výsledkom Babišovej vlády, ktorá vládla v období najväčšieho ekonomického blahobytu, ale namiesto toho, aby z toho vyťažila a zabezpečila niečo do budúcnosti, tak sa väčšina z toho rozkradla.
Pre vysvetlenie, predstav si, že by sme mali spoločnú kreditnú kartu s istým obnosom. Ja by som ju mal určitý čas, míňal by som tie peniaze, pozýval by som ľudí na večeru, platil by som im pivo, všetko by som pomíňal a ešte by som narobil nejaké dlhy, ale ľudia by ma mali radi, lebo by som im kupoval množstvo vecí. Potom by som ju dal tebe. Ty by si už nemal čo míňať a navyše by si musel riešiť tie dlhy, ktoré som narobil. A ľudia by na teba začali nadávať, čo si to spôsobil, a ja by som sa ti pred nosom začal vysmievať s transparentom “Za mě bylo líp”. Asi tak nejak.
A ty si myslis, ze americanom ide o ukrajinu ? nie ide im len o ten stat, ktory je hned vedla ruska a ak by bola ukrajina v nato, amici by hned prvy den bezali k hranici stavat zakladne
lebo vsade kde sa da a ich “partnery” im to dovolia maju zakladne a jedine co tym sleduju je co najlepsie monitorovat rusko a robit politicke tahy a provokovat, lebo sa rusov a ciny boja
ta slobodna vola funguje ale iba jednosmerne, usa nadiktuje kde chce dovolit prelety, kde idu robit cvicenia, kde mozu stavat zakladne. vsetko sa len toci okolo porovnavania pipikov USA vs RUSKO
@PUFF teraz si to sam dokazal svojim komentom
ty nie si american aj ked je rusko pre teba shit
ja nie som prorusky troll, alebo rusofil lebo mam opacny nazor ako ty
ale svojou vetou o putinovi si zase dokazal presne to co sam vyvracias a to ze ty nechces byt skatulkovani, ale sam to robis.
ja sa vyjadrujem k situacii, neriesim teba, ale vy tu riesite a utocite priamo na ludi co maju iny nazor a diskusia neni o nas, ale o vojne a statoch, ktore za tym stoja…
ani ja som sa ta nic nepytal, ja som ti to oznamil
ja viem, ty sem chodis iba rozdavat rozumy a kazdeho zhadzovat za miesanie hrusiek s jablkami
nie kazdeho, kokotkov ako si ty…
To predstavuje rast o 11 % a najvyššiu úroveň od začiatku marca, keď cena komodity dosiahla rekord v reakcii na útok Ruska na Ukrajinu.
Reakcia utok ruska na ukrajinu… to su tie vase sankcie… kazdy vystrel europskeho politika a jeho podporovatela sa vracia s dvojnasobnou silou. Neviem kde mate oci ale takto sa politika nerobi. Politika je o dohodach a kompromisoch. Kazdy clovek ma nejake hranice ktore budes akceptovat. Ked prekrocis svojim spravanim a vedomky robis natlak na provokaciu neocakavaj nic ine ako uder.
Hovoril si o znásilňovaní rusákmi takže by som povedal, že to bolo trefné
Ak považujes reuters, aktuality, hospodarske noviny a cnn za ruskú propagandu tak budiš asi áno
Ja čítam iné zdroje a ruskej propagandy som si užil za komančov, tak ďakujem.
Spomínaš Bandera, ale už nespomenieš hladomor na Ukraine, prečo?
Škoda zabitého času.
Len neviem prečo sleduješ F1, zábavku skazeného, dekadentného západu🤔
Nevim jak SK, my jsme jako stred jasni pod USA, proto nas taky Masaryk tehdy spojil aby byl vetsi prostor, navic aniz by to Slovaci tusili.
To nevím… Jen se mi chce zvracet kolik tu je komunistických prasat.
Akorát, že něco takového jsem absolutně nepsal.
Jeden chce byt prezidentem.
No vidíš, a keďže Rusko prekročilo všetky mysliteľné hranice, ktoré by bolo možné akceptovať, nemožno robiť nič iné, než na nich udrieť. Bodka.
Nič sa nám nevracia dvojnásobnou silou, stále si tu žijeme veľmi dobre, mierne uskromnenie sa nie je nič v porovnaní s tým čo pácha Rusko. Či máme kvôli vlastnému komfortu obetovať životy miliónov ľudí v našom tesnom susedstve, a aby sme mali lacnejší plyn, tak tým finančne podporovať strojcu najväčších zverstiev v Európe od Hitlera? Ty by si bol počas druhej svetovej vojny dokonalým kolaborantom. Aby si si udržal svoj komfort, tak by si kľudne nechal odstrániť všetkých susedov. A vlastne aj za socializmu by si fungoval rovnako. Tak sa nečudujem, že táto doba nie je pre teba veľmi vhodná a lepšie by si sa cítil v minulom storočí. V takom prípade sa dá aj pochopiť tvoja obhajoba Ruska, keďže tam sú mentálne stále v minulom storočí. Asi sa ti po tom cnie a rád by si spravil pár kompromisov, aby sa to k nám zase vrátilo, však?
To máš recht propaganda fungovala a funguje na plné obrátky. Myslíš, že len rusáci robia propagandu a zvyšok sveta nie?
Hladomor na UA je jasný tam niet čo riešiť, ale takto môžeme ísť v histórii donekonečna a ukazovať prstom a kto ostane čistý? BTW Bandera je ospravedlnenie za hladomor?
Neviem prečo by som nemal sledovať F1, alebo sa nad tým pozastavuješ, že ju sledujem toto mi skús objasniť?
EDIT: AKé zdroje čítaš skús mi vymenovať pls,
nikdy nehovor nikdy… nikdy som si nemyslel, že budem s tebou v niečom súhlasiť, stalo sa