Ano a to je dovod obavat sa ho… vsetci ho povazovali vzdy za zleho alebo z neho robili zleho? Francuzsko je vyspely demokraticky stat a chod sa pozriet na lazy. Sam magor socka atd… to iste ma rusko. A to nie je demokraticky stat. Ale ludia v oboch krajinach ludia chodia do prace chodia do skol skoliek… Rusko vratilo uzemia za poslednych 70 rokov s dohodou ze ich nebude europa ohrozovat. A hľa. Rusko nie je to co sa roztahovalo smerom do europy. Budte neutralny a skuste sa vzit do obyvatela ruska. Ma energetiku ma uhlie drevi ropu plyn polnohospodarstvo. Rus nepotrebuje dobijat svet pokial ich nezacnete ekonomicky triznit.Co mame mi? Nic. Unia nam zakazala vyrabat viac ako mozme a tak dovazame. Reguluju kazdy stat ktory sa im podda. Nepacia sa mi reakcie ruska na plany eu a usa a nepaci sa mi unia a jej manipulacie.
Takze obyvatelia ukrajiny su super stit.
Nikdy nepochopím, že tahle RuSSka svoloč žije v hrozné EU a Nato. Dobrovolně mučí sebe i vlastní rodinu a přitom RuSSký ráj je jen kousek.
Pekne prekrúcaš každé jedno moje a PUFFovo slovo, aj keď je to až príliš očividné prekrucovanie. Ale je to dookola stále len toto, snaha prekrútiť naše tvrdenia, bez toho, aby si tu napísal niečo vlastné. Stále si tu nenapísal žiaden svoj priamy názor na tú ruskú mobilizáciu a to, čo sa v súvislosti s ňou deje. Len sa od toho snažíš obrátiť tému na čokoľvek iné. Prečo asi?
kolko krat si bol na dovolenke na ruskych lazoch? horach? plazach? 77% volicov mariana kotleby (najviac zo vsetkych stran) si mysli, ze maju dobru schopnost rozoznavat dezinformacie. ty budes jednym z nich…
Toľkí ľudia, ktorí majú radi USA, sa odsťahovali do USA. Toľkí ľudia, ktorí majú radi západnú Európu, sa odsťahovali do Nemecka, Francúzska či Británie. Keď som bol na Mallorce, tak ma veľmi prekvapilo, keď na mňa jedna predavačka prehovorila slovensky, že tam žije už pár rokov, lebo sa jej páčil ten životný štýl. Každý má možnosť ísť tam, kde sa cíti lepšie. Ale títo podporovatelia Ruska trpia západný životný štýl a západné hodnoty, pričom svoje vysnené milované Rusko majú na dosah. Ale namiesto toho, aby si splnili svoj sen, tak zostávajú stále tu. Tiež tomu nerozumiem. Iba že by si možno niekde v kútiku duše uvedomovali, že život v Rusku by pre nich bol ešte mizernejší.
Přesně. Kdybych byl utlacovany a bylo mi špatně, tak vše prodám a odstehuju se tam, kde mi bude líp. Kde bude lépe moji rodině a všem. My máme to štěstí, ze se můžeme svobodne rozhodnout, kde a kdy budeme bydlet, žít a pracovat.
Tihle trotlove a trollove trpí nějakou zvláštní nemoci, kde zijou tam, kde je špatně.
Poznávací znamení je 8 zubů, natazena ruka dejte dejte a popelník v obýváku a kuchyni. Hlavně nic nedělat… Oni se maj o nás postarat.
Prekrucas moje slova. Ty nevnimas co sa deje. Ty vidis vojnu na ukrajine. Ty nevidis co sa deje par rokov. Ekonomicky sa rucame nie pre vojnu na ukrajine ale pre rozhodnutia eu a nasich politikov. vojna jedna vec ale reakcia je druha. Nepoznas dovody vojny. Nepoznas zakulisie len to co ti media natlacili.
Jo přesně… Nepoznáš důvody vojny… Nepoznáš zákulisí… Jen to, co ti média natlacila.
Ja vím jak to je… Já mám notičky z Kremlu a každý večer mě to Putin šeptá do ucha.
A ekonomicky se dlouhou dobu hroutime… Jen ten čas před covidem a válkou byla doba, kdy se všichni měli jak prasata v zite… Vše bylo super. Lidi ztráceli, točily se velký prachy. Bylo to super.
Veď pred covidom a vojnou bolo ekonomicky najlepšie obdobie v našich dejinách. Tak dobré, že mnoho ľudí a krajín už nevedeli, čo od dobroty. To, že sme to nedokázali využiť ale všetko sme premrhali, to je už iná vec.
A čo má toto všetko spoločné s mojou otázkou na tvoj názor na mobilizáciu v Rusku?
co to melies preboha? vsak to nema ani hlavu ani patu. ake zakulisie? pre ake rozhodnutie EU sa rucas?
Videl si už nejaký jeho komentár, ktorý mal hlavu a pätu?
prepac ale ty kde beries taketo bludy ?
Tato zima bude rozhodujuca ale ohladom nas europanov, polovica ludi skrachuje o malych firmach a instituciach nehovoriac.
My budeme pozime za vodou ? A ako ? ze budeme odoberat X krat drahsie od inych ?
Rusko bude mat problem ? Ja neviem, ale rubel posilnil tak isto sa ozyvaju z kazdeho statu politicke strany, ako su na tom zle len koli sankciam ktore si vymyselal amerika. Ta zatiahla do toho celu europu a teraz si budu suchat rukami ako na nas zarobia.
Rusko vzdy bolo a bude, Putin neni hlupak a vie co robi, tieto dristy co pustaju kazdy den do sprav su totalny americke ho**a.
A co tady ještě děláte? Šup, šup do ráje…
Vyprodané lety.
35km fronta na hranicích do Finska. (NATO btw.)
15km fronta na hranicích do Gruzie. (Pěkně je RuSSáci povraždili btw.)
Nevím, proč utíkají z ráje.
Se Sovětským svazem přišla bída na zem.
Fíha, s takým odborným prehľadom v ekonómii a globálnej politike sa vo svete nestratíš, takže ty sa určite krachu obávať nemusíš. A navyše je z toho cítiť až náboženskú bázeň (Rusko vždy bolo a bude). Človek by tomu aj uveril, len tá realita tomu dosť výrazne odporuje (vrátane toho, že Rusko nebolo vždy, vzniklo až v 16. storočí, to už Uhorsko trvalo dlhšie, a aj tak skončilo).
Rusko melie z posledného, tomu nasvedčuje všetko, mobilizácia, urýchlené “referendá” (ehm), vyhrážky jadrovými zbraňami. To sú zúfalé kroky niekoho, komu ide o všetko. Patriarcha Kirill sa vyjadril, že tí, ktorí umrú v boji na Ukrajine sa sebeobetujú a tým sa očistia od všetkých hriechov a dostanú sa do neba (podobnosť s motiváciou džihádistov čisto náhodná). A chrabrí ruskí geroji zatiaľ utekajú kde sa dá a lámu si ruky, aby nemuseli ísť bojovať. Lebo až teraz pochopili, že je to skutočná vojna, ktorá sa ich reálne týka.
Ach, a jediný, kto si zatiaľ šúchal ruky, ako na nás zarobil, bol Putin, keďže cenu plynu zdvihol tak, že aj keď nám dodal menej plynu, zaplatili sme zaň viac. V porovnaní s tým je pre nás teraz dovoz skvapalneného plynu naopak finančne výhodnejší.
Ale tak veď počkajme do jari a uvidíme, čo sa ako vyvinie. Či to dopadne viac podľa tvojich predpovedí, alebo mojich.
ked po tebe citam, to je to iste ako tie blaboly co davaju vo vecernyh tv novinach… nadiktovane presne ako cez kovid
si rozumny, mas prehlad… hadat sa s tebou nejdem lebo je to na dlhsie, je tam par veci spravne, par veci nie, za nazor ta kamenovat nebudem…
Pozri si markizu ked rozpravaju o tom udatnom obranovani vlastnej krajiny proti obrovskej ruskej presile uz niekolko mesiacov Snas si nemyslis, ze zbrane co tam posiela cely svet a tych par “vojakov” odraza utoky ? To je len medialny obraz mimo realitu. Pozri si par vyjadreni z nemeckeho, talianskeho parlamentu.
kolko krat si bol na lyzovacke na Urale? Slepak by si si v Moskve vybrat nechal? co tak v Omsku? vypatlane dementne mozgy ako ty vzdy boli a budu, s tym som sa davno zmieril, ale pindat vzdy budem. aj v nemeckom aj v talianskom parlamente sedia prospechari, ktorym hlasy lenivych a hlupych rusofilov zabezpecia teple miesta a pristup k valovu…
Dobře, dobře.