Rozhodnuté: George Russell je diskvalifikovaný z VC Belgicka | Magazín F1 - F1online.sk

Milan Kubaladnes 19:03

Meno víťaza Veľkej ceny Belgicka sa mení. George Russell prichádza o svoje víťazstvo pre technický priestupok tímu. Medzinárodná automobilová federácia ho diskvalifikovala po tom, čo jeho monopost nesplnil hmotnostný limit.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/166207/rozhodnute-george-russell-je-diskvalifikovany-z-vc-belgicka

Žiadne konšpirácie.

tu sa nič iné nemohlo stat.
akonáhle nemá minimálnu vahu je diskvalifikovaný vždy a všade

aj keby to bolo 5 g

Mali ist na 2 boxy bohuzial :smirk:

1 Like

Ale tím sa priznal, že pochybyli. 1,5 kg je moc na pneu. Ako puff písal niečo zle dovážili

Tým pochybil v každém případě, i kdyby to byly pneu. Oni mají tohle všechno hlídat a správně vypočítat na různé strategie.

a preto by mali tie auta vazit PRED velkou cenou a nie po. Nepustili by ho ani na start.

1 Like

Prečo sa vlastne monoposty nevážia bez gúm? Neviem, či by to pomohlo v tomto prípade, lebo 1,5kg je dosť veľký prestrel, ale je rozdiel zajazdiť o 10+ kôl dlhší stint ako všetci ostatní.

Russella nemusím ale toto je kruté. Tím ako Mercedes by si to mal postrážiť a Russell na to nemal tak tlačit ale kto vie či bol informovaný.

To je strasna skoda po takom vykone. Co viac dodat.

1 Like

Však to je kravina, aby to bylo na pneumatikách. :smiley:
To si snad nikdo nemyslí, že by to mohlo být.

30kol není nic světovýho.
Navíc by ty pneumatiky musel mít na totální plátno, kdyby to mel být pneu… a to by určitě neskončil první. :slight_smile:

To mu jen Hamilton vyndal závaží, který mu pak plandalo mezi nohama. :slight_smile:

1 Like

40 dkg na jedné pneumatice? To mi nepřipadá jako bůhvíco. Ale nevím to, nechám se překvapit.

1 Like

Ale pre Georgeovu kariéru v F1 aj celkom symptomatické - nič nejde hladko. :slight_smile:

Veľmi pochybujem že bude mať v nej toľko úspechu ako pán, ktorý bol DSQ o víťazstvo v BEL obraný naposledy, ale tak po dnešku by som mu prial, aby povedzme 1/7 sa vydarila minimálne.

2 Likes

Veľmi mrzuté. Ale aj tak som dnes na Mercedes hrdý.
• Lewis ukázal, že stále vie perfektne jazdiť
• George klobúk dole ako manažoval pneu - a vedel to aj správne vyhodnotiť! Škoda toho technického zlyhania, možno za to mohli práve tie zjazdené gumy
• obrovský rešpekt pred teamom, ktorý sa vykašlal na teamovú réžiu a nechal ich pretekať. Mercedes je naozaj team so športovým duchom
• a som aj rád, že máme peknú trojzávodovú víťaznú sériu. Na začiatku sezóny som neveril ani v jedno víťazstvo.

Vďaka Mercedes a verím, že čoskoro pribudnú ďalšie double, ktoré nám nezoberú :heart::heart::heart:

3 Likes

Není ako a 10 kôl není taký rozdiel

Mi se zdálo divné, že Toto nějak nejásal, když jeho vozy projížděly cílem jako první. Možná už tušil, že bude problém.

image
Inak tím povedal, že tam neboli žiadne okolnosti takže očividne pneu ani poškodenie za to nemohli. Povedali, že team error

No, angličtina ti moc nejde dneska. :slight_smile: :smiley:
Měl bys vycestovat na pár let… :slight_smile:

1,5 kila klidně pneu udělat mohou… Co si pamatuji, tak u minulé generace gum byl pokles váhy ojetím klidně značně přes jedno kilo na každou gumu, v součtu tedy 4-6 kilo. Samozřejmě část tohoto opotřebení je stejná u všech a s tím se počítá, ale je klidně možné, že ten extra dlouhý stint Russela udělal další opotřebení navíc. Chyba týmu je, že je to zjevně nenapadlo - pokud před závodem měli hmotnost nastavenou “na doraz”, tak mělo někoho napadnout, že takto dlouhý stint to posune :frowning:

Dost mozne, ze tato podvaha prispela k jeho vitaztvu.

Ale nevadi, aj tak sympaticky vykon.

Ale nevadi, tak nakoniec sa radoval aj Wolff

2 Likes

Jestli je to chyba týmu, měl by být diskvalifikovaný tým :smile:

1 Like