Rosberg skritizoval Albona: Bol pomalý a urobil veľa chýb | F1online.sk

Keď sa končila fáza virtuálneho safety caru, stretol na trati druhého pilota tímu AlphaTauri, Daniila Kvjata. Obaja o seba trochu „štrajchli“. Rus prišiel o predné krídlo a Albonovi komisári naparili trest. Na trati však dlho nepobudol, nakoľko ho tím pre poruchu z pretekov stiahol. Napokon sa ukázalo, že sa jednalo o prasknutý chladič, no objavili sa jazyky, ktoré zapochybovali nad tým, či Alex vôbec nejakú poruchu mal.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/13227/rosberg-skritizoval-albona-bol-pomaly-a-urobil-vela-chyb

Bohužiaľ, musím súhlasiť, Albon jednoducho ešte nemá na top tím, Red Bull by mal zobrať Pereza alebo Hulka, obaja dnes odjazdili skvelé preteky. Red Bull by mal dvoch jazdcov, ktorí by mohli bojovať o predné priečky. Som zvedavý ako sa nakoniec rozhodnú.

Perez podla mna nie je dost dobry na to, aby ho RB zobral. Hulkenberg mozno skor, ale tiez je tam problem, ze nie je clenom akademie RB.
Albon zostane, kym si to RB bude moct dovolit. Faktom je, ze momentalne ich Albonove slabe vykony vela nestoja.

Hulkenberg keby chcel tak mohol byt v F1. opat ho ten nahly zaskok nachytal nepripraveneho. Ostatne to je celkovo jeho najvacsi problem. Talent ma, ale nikdy neurobi ten posledny krok a preto mu vsetko ujde. On tuto sezonu mal pekne krasne trenovat na simulatore kazdu jednu GP, specialne, tie ktore sa minuly rok nejazdili a nie ako obvykle, ale 3x tak tvrdo. A mal by sa vozit na vsetky GP aby bol hned pripraveny udriet. Nie Hulkeberg na Redbull nema. To skor Perez, ale nemyslim, ze Marko nad nim uvazuje.

Nie žeby som Albona zastával, no tie hrátky čo s ním RedBull robí sú pre mňa často nepochopiteľné. Len preto, že bol vo vláčiku ho poslali do boxov už v ôsmom kole. A znovu sa musel prebíjať cez pole. Nemalo to žiadny zmysel. To už bolo asi piatykrát kedy mu tím nastavil tak hlúpu stratégiu. Ale ktovie, možno by to lepší jazdec zvládol s úspechom.

Mozno keby sa lepsie kvalifikoval tak by sa nemusel predierat stredom pola…

Tak určite. Začínam mať pocit, že jazdci v RedBulle jazdia pod rovnakým tlakom ako vo Ferrari. Musíš byť psychicky silný a Gasly ani Albon to nezvládli. Ďalší prosím!

Samozrejme ze musis. Dobrych soferov su plne prdele, na F[1…3] musis byt trochu viac.

Vyzerá to tak, že aj Marko toho už má dosť… Možno príde výmena ešte tento rok.

Žel čas se Albonovi krátí. Ačkoliv jsem mu to hodně přál, neodvádí dostatečně dobrou práci aby si místo u Red Bullu udržel.

Na Nurburgringu sa predbieha tazko, takze skusili nieco ine. Vozit sa vo vlaciku nema zmysel. Alternativna strategia dava obvykle vacsiu sancu pri nepredvidatelnych okolnostiach. Nic take sa nestalo takze to Albonovi este prihorsilo.

Ja myslim, ze Albon sezonu dojazdi dokonca nie je bez sance ani na tu buducu. Je to mozno iba moj pocit, ale mam dojem, ze Gasly s Markom sa vzajomne zrovna nemusia. Marko ale velmi na vyber nema. v poslednej dobe sa akademii nezadarilo. Uvidime asi Cunodu a druhy odchod Kvjata. O sedacku vedla Maxa je to stale Albon vs Gasly.

Radšej by som vo vláčiku skúsil Under/Over cut, ako toto