Rosberg je unesený z Verstappena: Ešte len začína! | Magazín F1 - F1online.sk

Už vo svojich 25 rokoch je Max Verstappen v historických tabuľkách vysoko. Holandský pretekár má na konte dva tituly majstra sveta a 35 víťazstiev. On a ani jeho tím však ešte ani zďaleka nekončia. Príde po ére Schumachera a Ferrari, Vettela a Red Bullu, Hamiltona a Mercedesu tiež éra Verstappena? Podľa majstra sveta z roku 2016 Nica Rosberga áno.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/84568/rosberg-je-uneseny-z-verstappena-este-len-zacina

Jeho otec bol na neho krutoprisny a aj ked pre niekoho je haj.z3l, ignorant a ktovie co este ale jazdi chladne, sobecky, drzo ba priam az na hrane ako stroj a preto je taky dobry.

Edit: korekcia isteho nevhodného slova.

2 Likes

Max je výborný a pořád na začátku kariéry, ale současné postavení je taky hodně dané slabostí soupeřů. Pokud se zlepší Ferrari, tak klidně může začít Leclercova série. Pokud se vrátí Mercedes, můžou si tituly rozebírat Hamilton a Russell. Taky máme Landa, který by se mohl dočkat lepšího auta. Nebo, což by se mi líbilo nejvíc, by se mohli kluci střídat a každý rok-dva by vyhrál někdo jiný. Nepřeju Maxovi nic špatného, ale pokud by měl vyhrávat dalších pět let, tak to pro F1 žádná výhra nebude.

4 Likes

Kľudne si viem predstaviť MS z inej stajne. Ale prosím nie zase návrat Mercedesu - to by bola naozaj veľmi krátka prestávka od niekoľkoročnej dominancie. Kľudne nech spoločne padnú na hubu aj s RB a chodia 17/18/19/20.

Kľudne nech je budúci rok MS Charles, potom Lando alebo nebodaj Albon či Nando.
Viem, utópia.

2 Likes

Mně se nelíbí, že čím víc se v F1 všechno reguluje, tím víc jsou skutečností dlouhodobé dominance. To je od Schumiho ve Ferrari. Stačí si vzpomenout, že byl od doby J.M. Fangia první, kdo udělal čistý hattrick, před ním to za celých 45 let nikdo nedokázal. A po něm to byl Seb (i když to byl a ještě je můj oblíbenec :smile: ), potom Lewis, a teď Maxovi chybí jen příš.tí rok… Už se opakuju, ale vedlo to k tomu, jako by “pouhý jeden titul” nic moc neznamenal. To fakt není nic proti Maxovi :smile: .

1 Like

ja som zase skôr toho názoru že za svoju agresívnu jazdu a bezohľadné predbiehanie hlavne syra luisyra, škaredo doplatí podobne ako mnohý pred ním . Dovtedy sa chodí z džbánom po vodu až kým sa nerozbije .Tak dúfam že sa toho zlozvyku zbaví úplne a bude jazdiť viac hlavou ako to predvádza keď nenaháňa syra. ale inak je super len ma hnevá to stým perézom a to nepíšem radšej o RB a ich falošnej čistote v dodržaní pravidiel a kopec iných kuleh čo porobili sú úplne ako mercedes či Ferrari alebo bývalí McL. Naozaj tie vedenia týchto troch tímov mi pripadajú ako keby to boli všetko deti a žiaci Briatoriho.

v F1 to je vzdy tak. Renault resp Honda 2014 - 2020 tiez neboli ziadne terno. Ak by bol Renault motorovo na urovni Mercedesu ma mozno Vettel 5. alebo Ricciardo 2.
V 2004 bol Schumacherovi najblizsie, ale stale pekne daleko, Button na BAR.

Verstappen je určite najtalentovanejší jazdec v poslednej dobe ale za to môže aj tvrdá výchova jeho otca. Určite už teraz sa radí medzi najlepších jazdcov za posledných 25 rokov ako je Alonso, Vettel, Hakkinen, Schumacher či aj Hamilton ale ten potreboval bezkonkurenčné auto.

1 Like

To ze je svet v prdeli, to je znamy fakt, ale napsat po osme sezone ze nekdo zacina…hmmm

Clovek by mel delat to co umi, Rosberg neumi psat…

1 Like

Škoda, že zvyšok maxovej generácie nemá autá na úrovni. Taky boj medzi Maxom, Charlesom, džordžom, Landom, Estebanom a albonom by bol zazitok sledovať

1 Like

Mě se líbí, že jsou všichni unesený z Verstappena, když letos měl dominantní auto a neměl konkurenci, to je fakt velký úspěch

2 Likes

Rosberg ma co obdivovat, hlavne snahu ziskat 2. titul :slight_smile:

Max uz je v f1 ostrielany jazdec, ved jazdi kolku, 7 sezonu? Na uspech bol v podstate predurceny a vedeli to tak nejak vsetci, ze by to raz malo prist. Ale uplne by som netvrdil, ze jeho era zacina, pretoze ak sa zvysne 2 timy daju dokopy, bude to mat velmi tazke + ked bude prezivat tie jeho ješitné detinske zatmenia, moze na to doplatit. Uvidime, nechame sa prekvapit

1 Like

V to doufám. :grinning:

1515

V tejto vete vám chýba ešte jedno meno, ktoré tiež vystúpilo na najvyššie stupne viackrát, ako Max Verstappen. A síce trojnásobný majster sveta F1 Niki Lauda…

Hamilton, Schumacher, Vettel, Prost a Senna. Len týchto päť mien vystúpilo na najvyšší stupienok vo Formule 1 viackrát než Max Verstappen.

Na Fangia už všichni zapomněli? (A na Stewarta nebo Piqueta?)

Že Verstappen je materiál na mistra světa, to se víceméně vědělo/cítilo/chápalo/předpokládalo.

Že jeho aktuální bilance je vzhledem k věku impozantní, to je bez debat.

Co se dá předpokládat se slušnou mírou pravděpodobnosti: pokud bude mít Red Bull konkurenceschopné auto - nemusí být dominantní, stačí konkurenceschopné - Verstappen bude v bojích o titul i v řadě dalších sezón. A v některých patrně i zvítězí. Už loňský rok jasně ukázal, jakkoli to část fóra nechce vidět, že dokáže obstát i v bojích se zkušeným uchazečem, který má vyrovnané auto; Hamilton začal mít navrch až v okamžiku, kdy měl od Brazílie opět znatelnou technickou převahu. Mentálně silnějším pilotem byl ovšem Verstappen. Ani Verstappen není neporazitelný, ale historický zápis má rozjetý mimořádně slibně. Což je vlastní smysl Rosbergova výroku. Koneckonců, v jakém věku získali Hamilton nebo Schumacher většinu svých titulů?

Ale je to jednoduché. Nechme se překvapit. Podceňovat Verstappena ale může jen idiot.

1 Like

myslel skor to ze zacina žať uspechy… nie ze zacina v F1… ak bude VER jazdit do 40tky, ma pred sebou este 15 sezon… (takemu hamiltonovi ostavaju 2 - ale samozrejme ze moze zotrvat dlhsie)

Parada to tu cist. Clanek je pouze a vyhradne o Maxovi Emilianovi, ale fanousci jeho lordstva Luise Larbalestiera Hamiltona v tom vidi hate prave na sedminasobneho. :grinning:. To uz je opravdu diagnoza. :man_facepalming:

2 Likes

Jinak co se tyce jezdeckeho umu, tak nebezpecny pro Maxe jsou Charles, Lando a pravdepodobne George. Charles extreme. Tihle v tlacenici neuhnou. Mozna jeste Nando, ale nevim vek nezastavis. Jinak asi nikdo. Ale doufam ze Max je sezere i tak. :grin:

Presne tak ako boli všetci unesení z lujzovych výkonov keď mal najdominantnejsie auto v dejinách

1 Like