Po šiestich sezónach v juniorských šampionátoch Formuly 1 český pretekár Roman Staněk zmení pôsobisko. Jeho kroky povedú do krajiny vychádzajúceho slnka, kde ho čaká premiéra v prestížnom šampionáte Super Formuly. Jeho novým tímom sa stane Kondo Racing.
Asi je nespravodlive volat to trest. Je to proste realita. Formula patri k uplne najdrahsim sportom a niekto to platit musi. Kedze Roman nedokaze vygenerovat dostatok penazi a nema mimoriadny talent tak musel ustupit z pozicie. Myslim, ze moze byt rad, ze to skoncilo aspon takto a nebude kruzit v lokalnom variante BMW cupu vo Frenstate pod Radhostem.
Jaký větrný mlýny zase?
Staněk odjel 2 prachbídné sezóny a dostal možnost jezdit za nejlepší tým posledních let.
Dostal nakládačku od nováčka, který slavil titul, a Staněk ani nevím kolikátý skončil.
Jojo, hlavně, abys takhle kritický byl i k Mercedesu co si nechal napsat pravidla na míru a během testů se to ukázalo, že to stojí za ■■■■■ tak Mercedews žádá dálší změny.
Podle mě reálná šance na F1 není a nikdy nebyla, i když bych mu to přála. Dnes se tam těžko někdo objeví na pár závodů jako Tomáš Enge a jinak proti Staňkovi hraje snad všechno. Ale tohle je dobrá soutěž, uvidíme, jak si povede třeba proti Kalle Rovanperovi.
Mrzí mne to, protože by bylo krásné mít Čecha ve F1, ale bohužel, Roman Staněk šanci dostal a loňská sezóna F2 jasně prokázala, že není výrazný talent. Ten rozdíl ve výkonnosti mezi Romanem a jeho kolegou nováčkem byl galaktický! Já tvrdím, že poslední Čech, který na F1 výkonnostně reálně měl byl Tomáš Enge.Ten svého času F3000 dominoval a porážel v ní např. Marka Webra u kterého moc nechybělo a stal se mistrem světa F1 ale i jiné persóny, které se pak natrvalo etablovaly v F1! Navíc, Charouz měl v té době možnosti, jak Tomáše minimálně na jednu kompletní sezónu do F1 protlačit. Bohužel několik lehkomyslných šluků marihuany bylo osudných!Ať se nám to líbí nebo ne, v F1 jsou dneska finance extrémně důležité a kromě nedostatku talentu limituje Romana navíc i to, že pochází z malé zemičky, která namůže nabídnout ani dostatečné ekonomické zázemí, ani zajímavý trh pro zainteresované výrobce a všechno kolem. Je to pro něj těžké,on i jeho okolí obětovali pro věc hodně, ale čím dřív dřív mu docvakne, že kariéra v F1 je nesplnitelným snem, tím líp. Je mladý a v motosportu existuje hodně jiných odvětví a disciplin, kde by mohl být úspěšnější.