Rivalita Red Bullu a McLarenu? Skvelé pre nás, pochvaľuje si Vasseur | Magazín F1 - F1online.sk

Kde sa dvaja bijú, tretí sa smeje. Kým všetci sa pýtajú na súboje Maxa Verstappena s Landom Norrisom, vysmiata Scuderia sa v Pohári konštruktérov mocne doťahuje. Talianskemu tímu len vyhovuje, že všetka pozornosť smeruje opačným smerom, nehovoriac o skutočnosti, že súperi mu otvárajú cestu za ďalšími bodmi.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/177338/rivalita-red-bullu-a-mclarenu-skvele-pre-nas-pochvaluje-si-vasseur

Dva se perou a třetí má z toho užitek.

Formula 1 on X: “The title rivals come together in Mexico :boom: A recap of that battle between Lando and Max :eyes: #F1 #MexicoGP https://t.co/bQaIaoCYOl” / X

Max jim krásně vyklizuje cestu :smile:

1 Like

Ještě pár roků takových závodů a možná i dospěje. :slightly_smiling_face:

Ne jenom “treti” , rekl bych , ze diky dane situaci aspon bylo na co koukat. Max se musel prodirat z posledni pozice po odpykani trestu, Lando musel dohanet co ztratil za Maxem a Lec mohl premyslet , proc on zustavat ve Ferr a Sai musel byt odejit …

A o diskuzich pote ani nemluve … budme radi, za to rodeo v prvnim kole :grin:

Už teď se projevuje jaký prospěch má celá F1 z propadu RB. Konečně se rozhýbaly ledy a jiskry lítají ze všech stran.
Jediný kdo s tím má problém je RB, Emil i Pérez, který by jinak možná mohl pohodlně proplouvat.

Tak stejne to bylo , kdyz skoncila dominance Ferrari, Renaultu, Mercedesu a ted RBR … nikoho krom jejich fan to neba … to je normalni , stejne tak, ze i Ham to mrzelo kdyz sel Mer od valu

Jsem rad, ze se nam to ted vyrovnalo a super rad a natesen na pristi sezonu, a to nejen kvuli snad vice vyrovnanemu start poli, ale i diky te rosade mezi jezdci , kterou Ham odstartoval drive nez nam tato sezona vubec zacala .

ted uz jen Per out , Colla in … a jsem spokojen

Ještě by mohl Renault okamžitě stáhnout své motory a nečekat až do 2026. Tím by se celé pole ještě více vyrovnalo, ale to už bych chtěl moc. Už teď je to paráda jakou před sezónou nikdo nečekal.

1 Like

To nikdo nečekal ani v první třetině sezóny :smile: .

Zajímalo by mě jak moc mají na propadu RB zásluhu případné technické nedovolené úpravy, nebo za tím stojí pouze vnitřní neshody, nebo odchod Adriana.

To je otázka, asi kombinace víc faktorů. Nebo jenom jednoduché, že žádný strom neroste do nebe a každá s.é.r.i.e jednou skončí :woman_shrugging:.

RB šlapal jako atomové hodinky a nad ostatními měl tak velký náskok, že se zdálo, že celý rok nemusí šáhnout do vývoje, aby si svou dominanci udržel.
Propad RB byl ale tak rychlý, že se mi moc nechce věřit, že ostatní týmy udělaly tak velký pokrok.
Když se ale podívám jak rychle se propadl loňský Aston, tak je vývoj asi opravdu rychlejší než se mi zdá.

Mimochodem jsem ještě nečetl jak Alo oslavil svou čtyřstovku.

Viděl bych to na zákaz toho asymetrického brždění, následně objevení triku s “podtáckem”, a taky odchod Neweyho …

2 Likes

Mi se nejvíce líbí to asymetrické brždění. Hlavně to jak je celý systém jednoduchý.

Me je lito Saintze… … kdyby Max ani on nemel takove narci tatinky , tak bych si myslel, ze by to byla hezka dvojka. Proti nim Lec a Ham … a sranda by mohla zacit

Nemyslím si, že výbušné prostředí vytvářel Sainz senior.

Ferrari ma prvy krat od sezony 2008 skvely sezonny vyvoj.
Vidiet ich v októbri opakovane na prvom mieste, to tu uz dlho nebolo …
Vsetko je to o inzinieroch a konstrukteroch ktori to trafili.
A prajem chlapcom aby sa im tak isto darilo aj v buducom roku.

1 Like

No to by nebyl ani tak boj mezi Ferrari a RBR, ale mezi jednotlivejma pilotama stejne staje.

Ono staci to napeti, ktere musi resit Brown mezi Piastrim a Norisem. A to jsou oba v pohode a chteji jen vyhrat.

To Hamilton Leclerc uz bude slozitejsi. Ti uz jsou matadori. Jeden chce prvni titul, druhej stat se legendou.

No a potkat se starej Carlos s Josem, no tak to by litali tristky. :grin:

To bych Hornerovi nepral. A na trati? Spoluprace nula. Vetsinou ty piloti to kamaradstvi hrajou, ale aspon se snazi na verejnosti. Max ten slovo pretvarka a diplomacie ani nezna. :grin:

Ale bylo by to cool.

Nicmene jeste si pockame. Max mozna ani do sezony 2025 nenastoupi. Ta nenavist vuci nemu se porad zvysuje. A myslim ze FIA v trestech proti Maxovi jeste pritvrdi.

Tak uvidime, jestli bude mit za potrebi to dal snaset. A jestli nebude mit auto, tak co tam bude delat. Jak kdysi prohlasil. Ja tu nejsem od toho abych se tu vozil, ja jsem tu od toho, abych vyhraval.

1 Like

Nerikam , ze vytvarel nejake vybusne prostredi , jen , ze je dost dominantni a rad do vseho taky keca … a s kombinaci Jose a Helmut … no chance .

Jako, ze jsem opravdu , opravdu nemel rad Ham , neco se mu musi nechat … narozdil od techto dvou , dokazal odstrihnout pupecni snuru od sveho taty … :+1:

1 Like

Jsem rad , ze si to zminil … Vsichni resi co Max v 26, ale ja si rikam , se vsim tim hejtem okolo a situaci v RBR a jeho otcem, ze se muze stat , ze to udela jak Rosberg… vyhraje ted titul ( preji mu to ) a rekne : diky chalani , ja koncim … sezerte se .

1 Like