Ricciardovi jeho skúsenosti skôr uškodili, myslí si Permane | Magazín F1 - F1online.sk

Je možné, aby niektorí jazdci odrazu pôsobili dojmom, akoby zabudli jazdiť? Dnešná Formula 1 je veľmi komplexná a niekedy to vyzerá, ako keby vám skúsenosti boli skôr na škodu než na úžitok. Podľa pretekového riaditeľa Racing Bulls Alana Permana sa niečo podobné stalo aj Danielovi Ricciardovi.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/185121/ricciardovi-jeho-skusenosti-skor-uskodili-mysli-si-permane

Rici nam bude v F1 chybat :face_with_head_bandage:

Ako komu, ale mne nie. Je tam teraz hromada bazantov, bude zabava aj bez neho.:sunglasses:

Od svojho prestupu do McLarenu uz jazdecky nemal co ponuknut, dobre, ze je prec.

3 Likes

Někdy zkušenosti a staré návyky mohou být překážkou.

Tak to nevím, Alo prošel x generací monopostů a jiných motorů. Potom několik zásadně odlišných discplín motorsportu a vždy ukázal rychlost

No právě. Mladíkovi řekneš, tuhle zatáčku projedeš takhle a takhle. Je to nejlepší.
A on půjde, nebude nad tím přemýšlet, a bude se to snažit tak udělat.

Kdežto veterán nad tím bude přemýšlet. Proč to mám dělat takhle, když jsem to dělal takhle, a proč takhle, když takhle to je pro mne nejlepší atd. a auto potřebuju nastavit takhle a ne takhle.

Nevím, jestli se zbytečně moc neřeší, proč ten či onen přestal podávat odpovídající výkony, zvlášť, když se nejedná zase o tak výjimečné jezdce. Ať už se jmenují Ricciardo nebo Pérez. Nejsou to žádní mladíci, svoje si odjezdili, technika se pořád mění, prostě jim to přestalo jezdit a tohle je nejvyšší soutěž, moc prostoru pro upadající jezdce tu není, nebo by aspoň nemělo být :woman_shrugging:. Myslím, že ani na jednoho si za chvíli prakticky nikdo nevzpomene.

1 Like

Ricci je od odchodu Senny prvním jezdcem na kterého jsem sázel a zklamal mé odhady.

Možná jsi mu dával moc vysoké cíle. Byl třetí v šampionátu, to není zase tak málo, a pak se mu to už nesešlo… Když jsou za 15 let jenom čtyři mistři světa, tak je to pro ostatní dost těžké.

U Ricciho jsem udělal velkou chybu. Více jsem vsadil na jeho sympatie, než jeho výkony na trati a hlavně jsem podcenil sledování jeho výkonů na vodě.

Ale on sice nebyl na tom úplném vrcholu, ale nebyl to myslím jezdec nezpůsobilý získat titul, pokud by mu okolnosti zahrály do ruky. Dnes si klidně můžeme říct, že ani kdyby čekal v RB na nějaký Maxův výpadek, tak by se nedočkal, takže je jedno, jestli odešel do Renaultu (tam by se taky nedočkal, to taky dnes víme) nebo pak do McLarenu, kde nakonec narazil na vycházející hvězdu. Hvězdy mu nakonec prostě nakloněny nebyly, stejně, jako desítkám podobných jezdců. Aspoň si slušně vydělal :smile: .

Ricci měl k Top výkonům hodně nakročeno, ale někde se to zadrhlo.
Dnes bych ho mohl srovnávat se Sainzem. Alespoň osudově.
oba vynikající jezdci, ale osud jim nepřeje.
Ricci už skončil a návrat na výsluní se očekávat nedá, ale Sainz je ještě stále ve hře. Navíc se mi jeví, že Sainz je mnohem větší bojovník a Albona nepočítám jako velkou překážku, proto si říkám, že je pouze otázka času kdy povolají Sainze zpátky do zbraně.

Carlos Sainz má pořád hodně co nabídnout, pořád relativně mladý a už zkušený jezdec a nedá se říct, že by ve Ferrari výkonnostně nestačil. Situace se pro něj klidně může pozitivně otočit, ale taky může čekat už napořád… To je jednoduše těch “hodně slimáčků na málo salátu” :smile: .

Sainz teď asi doufá, aby se nováčkům moc nedařilo a jeho cena na trhu zase stoupla. Williams není tým, který by si Sainz zasloužil a kdyby v něm uvízl na delší dobu, tak by se na jeho kvality mohlo rychle zapomínat.

Je tu rozpoctovy strop. Nema zmysel sa piplat v nastaveniach pilota, o ktorom je rozhodnute, ze odide.

Co sa tyka jeho posobenia vo Visa. Ricciarda nehodnotim kvalitativne vyssie ako Cunodu. Mozno pri nejakych specifickych podmienkach, ale to sa da povedat o kazdom.

Ve VISA určitě lepší než Cunoda nebyl, tam už bylo vyřízeno. Možná kdyby si nezlomil ruku, ale celkově dostal od RB další šanci, kterou nevyužil, ať už z jakéhokoli důvodu. O nějakých vyšších ambicích už to stejně nebylo v žádném případě, max. dvojka aspoň o něco lepší než Pérez.

ved ano, lepsi ako Cunoda vo Vise nebol, pretoze nie je lepsi. Podla mna ani bez toho zranenia by dieru do sveta neurobil. Bolo by to porovnatelne. F1 je v tomto velmi nevdacny sport. Cunoda si spravil meno, ze je to tlacenka Hondy. Kludne moze dnes jazdit podobnu uroven ako jazdi napr Gasly, ale uz je zaradeny.

Otázka taky je, s kým má Júki jakou smlouvu a co z ní vyplývá. Ale přála bych mu nějaké slušné angažmá, tohle je pro něj bezperspektivní. Spravedlnost v F1 nikdy nebyla, tam snad nic není vzdálenější :woman_shrugging:.