Ricciardo zas nezvláda tlak, hovorí van der Garde. Austrálčan má čeliť ultimátu | Magazín F1 - F1online.sk

Dva japonští jezdci?
Pojede celý závod, nebo pouze páteční trenál?
A proč? Nestojí za tím něco jiného, než pouhá zdvořilost vůči Hondě?

Jasně že jen FP1, teda takový je plán.

Jel už loni. Myslím, takže žádné případné čkatulata.

To vsetci piloti vzdy zbierali vdaka autu. Aj tvoj favorit to robil. Len je zaujimave ze perez to nevie ked ma najlepsie auto, alebo bottas to nevedel pri hamikovi a ostatni pri schumacherovi atd :man_shrugging: Zeby predsa len bol rozdiel v jazdcoch?

Niektori si pletiete objektivitu s komplexami z verstappena :handshake:

5 Likes

Vlastne každý jeden jazdec v poli je absolútny krypel lebo nedokáže s horším monopostom zajazdiť titul a potrebuje k tomu auto. Aj ten Hamilton s Alonsom sú evidetne drevený, kedže aktuálne nemajú auto na titul a jazdia kde jazdia.

2 Likes

Treba športovo priznať, že po prvých 2 VC, kde som bránil Ricciho, to tentokrát bol od začiatku veľmi zlý výkon a naopak, konzistentne veľmi dobrý výkon od Tsunodu. Nejak ale stále neverím, že by bol na tom rýchlostne takto špatne, očakávam výmenu chassis a ak ani to nezaberie tak Ricci dostane zbohom aj keď to čo tvrdia NZ média je skôr ich prianie, než relevantný zdroj informácie…

Ricciardo především vstoupil do F1 v době, která byla pro mladé piloty prakticky ideální. Jak tehdy podotkl Webber, už jako komentátor, zkušenosti byly spíše na obtíž. Ne náhodou měl v roce 2014 výbornou sezónu i Valtteri Bottas, další pilot s problematickou trajektorií napříč kariérou. Ricciardovi přálo i štěstí, viz okolnosti jeho výher. Skvělou sezónu mu přesto nikdo nebere, ale vytvořila mu lepší kredit než by odpovídal - už rok na to odjel slabou sezónu a prohrál i s Kvjatem. Verstappena sice porazil, ale zdaleka ne rozdílem třídy a to byl ještě mladičký, často chybující Verstappen, který střídal skvělé momenty s propadáky. I tak vedle Verstappena odjel Daniel několik hvězdných závodů. A tady si myslím, že nastal kámen úrazu. Daniel na základě svých dobrých výkonů uvěřil, že je pilotem mimořádných kvalit a za jeho horší chvíle může tým, technika, okolnosti apod. Sebereflexí nikdy nevynikal. Překlad - přestal na sobě dostatečně tvrdě pracovat, zatímco Verstappen, ale i Norris a další na sebe kladli zvyšující se nároky. A výsledek je takový, jaký je. Ricciardo čeká, až si to všechno sedne. Není to dříč. A není ani takový megatalent.

A k jeho smůle je právě Verstappen kombinací enormního talentu a enormní píle.

2 Likes

Nesouhlas, já si nemyslím že by si Ricci jen myslel že je mimořádný pilot, on skutečně byl jedním z nejlepších. Jeho kredit byl skutečný, nikoliv nadnesený. Když přišel do RedBullu jezdil skvěle a byl lepší než Vettel, když k němu přišel Max jezdil skvěle a byl první sezonu lepším jezdcem, když přišel do Renaultu jezdil skvěle a byl lepší než zabydlený Hulkenberg, své momentum ztratil v McLarenu vedle Norrise. Říká se že jezdec jen tak závodit nezapomene, no nesouhlasím, přijde to jedna dvě a hlava je prevít. Však proto je RedBull s jezdci tak úspěšný a nelítostný, vynášej svou hvězdu do nebe na úkor toho druhého, dělaj z nich nejsebevědomější mašiny bez pochybností, vědí že sebedůvěra je základ těch nejlepších. Když pak narazí v jiném týmu na pochybnosti, můžou shořet jako papír. To už záleží na osobnosti a jeho okolí. To podle mě potkalo i Vettela ve Ferrari, a právě Ricciho v McLarenu, sebevědomí vystřídaly pochybnosti.

2 Likes

Co ma na sucasnej situacii s Ricciardom najviac hneva je to, ze jeho slabe vykony boli tak velmi predvidatelne. Dva roky sa trapil v McLarene, hoci aj trapenie je slaby vyraz na tu mizeriu, co tam predvadzal. Az McLaren stratil trpezlivost a vyhodil ho. A s takouto historiou dostane po rocnej pauze prilezitost v Alpha Tauri, este s uplne uletenym cielom, ze v Red Bulle nahradi Pereza. Cuduj sa svete, v Alpha Tauri predvadza tu istu mizeriu, ako v McLarene. Na viac nez pat rokov stare spickove vykony sokujuco nenadviazal.

A mlady jazdec zostane sediet na lavicke. Zbytocne.

4 Likes

Tu sa ukazuje aka je dolezita uloha mentalneho coucha. napr v pripade Versatppena ci Sainza tu ulohu plnia otcovia. Mozno v istom zmysle podobnu ulohu plni Marko v Redbulle, ale pilot s nim musi byt relativne zadobre. Ricciardo je zvlastny pripad. Ja to vidim na synergiu (moje oblubene slovo) okolnosti.
Vmanevroval sa do pozicie majstra bez titulu, sice dobre zarobil, ale prisli aj ocakavania. McLaren mu zlomil vazy. Tam nasiel usadeneho mladika so statusom hviezdy, do ktoreho bol Zak zamilovany, a Ricci musel zrazu nieco dokazovat. Koli tomu usiel z Redbullu a na taku rolu nebol pripraveny.

1 Like

Semlelo ho to až hrůzostrašně. Opravdu jeden z největších pádů v F1.

Akceptujem to ako nazor, ale tymto sa v podstate dostavas do roviny, ze nikdy o nikom s istotou nevieme, aky je dobry. Ak si tie kriteria nastavis tak, ze niekto musi vystriedat x timov a najlepsie vyhrat titul s co najvacsim srotom, tak potom tie kriteria nesplna nikto. Kazdy uspech sa da relativizovat. Ja za seba tvrdim, ze to, co ukazal Verstappen, mi staci, podla mna je to jasny dokaz o jeho vynimocnych kvalitach.
Co sa tyka tvojho argumentu z Ricciardom, trochu si vytrhol veci z kontextu. Ja som napisal, ze Ricciardo na spi.cku nikdy nemal, ale rovnako som napisal, ze to je jazdec, ktory ked ma 100% istotu v aute, tak sa vie vykonnostne zdvihnut. Myslim, ze presne to sa stalo v Red Bulle, to auto mu perfektne sadlo a on dokazal optimalizovat svoju vykonnost. Problemom je, ze to nedokaze vzdy, skor zriedka, na rozdiel od Verstappena, ktory v tomto posobi byt ovela komplexnejsi. Rovnako treba dodat, ze Verstappen v rokoch 2016 az 2018 mal daleko od toho, co predvadza teraz. Takze tvrdenie, ze sa mu vyrovnal priemerny Ricciardo nesedi po viacerych strankach.

1 Like

Podla toho co si teraz napisal, je zjavne ze nemas absolutne ziadnu prehlad… :face_vomiting:
Hamilton bojoval s Rosbergom zavod co zavod o prve miesto a skoro vsetky zavody boli tesne… Bottas dokazal vyhrat Q a dokonca par zavodov a niekedy dokazal aj porazit Hamiltona na trati.
Perez absolutne nema narok na pve miesto, vela krat ma problemy predbehnut ferrari ci Mcl, alebo mercedes… V predoslej sezone sme videli ze sa ledva dostal na 2priecku jazdcov. A to pisem len pret toto

Verstapen je spickovy jazdec, ale to robi z neho aj prave to, ze Perez nedokaze niekedy zabojovat ani len o stupne vitazov… RB to robi sikovne, ze ho takto potapaju…
Pisal som to uz 100x napisem to aj 200x Perez nema rovnaky monopost, ako Verstapen a to len preto aby z Ver urobili obrovsku hviezdu a hlavne aby nikto na nich nenadaval ze maju dominantne auto tak ako sa nadavalo na mercedes, ked bolo skoro stale double… :pinching_hand:

na taketo sra.čky ktore uz boli x krat vyvratene inymi “kapacitami” ako si TY uz nebudem reagovat kedže vies podlozit akurat tak cislo, kolko krat si to napisal :smiley: a mozes to sem napisat aj dalších 500x a posli mail aj do F1 a FIA, hornerovej asistentke atd…

4 Likes

Nerobia to dost sikovne. Nepocitali s tym, ze pride @D.COULTHARD a ich sprisahanie proti Perezovi vdaka svojej bezprecedentnej expertize odhali. Ale mal by si sa nakontaktovat na Pereza a upozornit ho na to, ako ho potapa vlastny tim, on si to zda sa narozdiel od teba nevsimol.

8 Likes

keby to boli ■■■■■■, ani na to nereagujes… :smirk:

Velmi sikovne… tam sa tocia ine prachy a zapis do historie na niekolko desatroci… keby si sefoval takemu kolosu, bol by si kadecoho schopny…

uz nebudem, velmi dlho som to nerobil a po tychto dvoch prispevkoch hodnych blahu a matovica stym idem pokracovat… bye bye :smiley:

1 Like

Nastastie si ich odhalil. Musis mat skvele pozorovacie schopnosti a logicku dedukciu. Uspesne skryvaju nasadenie rozdielnych monopostov pred celym svetom, vsetkych uznavanych expertov na F1 prekabatili, dokonca ani sam Perez o tom nic netusi, len ty si si to vsimol. Skus nam prezradit tvoje tajomstvo, ako si to dokazal?

4 Likes

Na rychlost ma vpliv miliony drobnych veci v monoposte. Nepisem o tom, ze maju ine sasi. A uz sa opakujes s tym komentarom.
Pozorovacie schopnosti… co za blaboly ? Aj amater si pamata, ako Perez jazdil. A tak cajovi, ako je teraz v dominantnom nonoposte nebol.
Len mi unika pointa tvojho prispevku… ja mam svoj nazor, ty svoj. Ale ja pisem o RB a ty urazas mna. Si tu koli F1 ci hejtovaniu inych nazorov ? Ja tu nie som nato, aby som ti nieco dokazal. Ja som si pvoedal svoj nazor. Bud ho ignoruj, alebo vyvrat. Nemusis utocit namna… ale asi bude ten problem niekde inde.

Dobre, uz ta nebudem dalej trapit. Pokojne si maj svoj nazor. V ramci dobre mienej rady ta mozem len upozornit, ze ked takto verejne rezignujes na fakty a elementarnu logiku, riskujes tym, ze budes za saska.

Na druhej strane, na Slovensku tym celkom slusne splnas kvalifikaciu na ministra ci dokonca predsedu vlady, co nie je take zle.

5 Likes