Ricciardo vulgárne vynadal Strollovi: Jeho oči asi robili niečo čudné | Magazín F1 - F1online.sk

Takto naštvaného Daniela Ricciarda sme za celé tie roky možno ani nevideli. Austrálskemu pretekárovi sa konečne aspoň trochu darilo a v priebehu celého víkendu sa držal pred tímovým kolegom Júkim Cunodom. Preteky mu však zničil incident s Lancom Strollom, ktorý ho poriadne „nabral“ pri prvom reštarte. Kanadského pretekára za to penalizovali, ale to Ricciarda neutešilo, keďže musel odstúpiť z pretekov.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/151415/ricciardo-vulgarne-vynadal-strollovi-jeho-oci-asi-robili-nieco-cudne

Niesom Strollov fanúšik, ale za toto mohol Verstappen, ktorý tam priveľmi spomalil pole a vytvoril reťazovú reakciu. Už Alonso mal čo robiť, aby sa tam nevybúral.

Né Verstappen, ale Alonso. Ten zvolil zcela jinou stopu a před sebou měl místa habaděj. Přitom jel zcela zbytečně pomalu až se za nim začal hrnout vláček.

Ne za to mohol Sainz podľa záberov

1 Like

Na vine je Stroll senior. Keby tam nedal svojho neschopneho syna tak sa to nestane.

3 Likes

Jako byla to řetězová reakce kdy se tam brzdilo do prudké zatáčky a vznikl tam trochu chaos kde Stroll už to nezvládl. Jelikož tam nikdo úmyslně někoho vyloženě nevybrzdil tak co za SC neubrzdíš neukecáš. Tak to vidím.

Jasná vina Strolla, všetci pred ním bez problémov stihli a dokázali zareagovať len on bol tradične hlavou v prdeli a pozeral niekam do blba.

3 Likes

Alonso to teda uplně v pohodě neměl, ale ještě se dokázal vyhnout.

Když si vzpomenu jak se FIA vozila po Gaslym za hubatost v Japonsku, tak pravidla říkají velice přesně jak se mají za SC chovat a jaké mají zanechávat rozestupy. Kdyby šla FIA do důsledku, tak by trestala Alonsa za kterým se tento vláček vytvořil.

ferdo, dneska neni ten den :smiley:

pozri, kto zacal vlacik

1 Like

Vzpamatuj se ty vláčku.

1 Like

Mal tam asi najhoršiu pozíciu a vyhol sa kontaktu. Navyše u Strolla je to opakovane rovnaký scenár, keď v nejaký moment nemá absolútne páru o dianí na trati, okolo neho či už pred alebo za ním

7 Likes

Tu je zase odborníkov…
Keď v cestnej premávke do niekoho nabúrate zozadu, budete hľadať problém v tom, že ten vpredu zabrzdil?
Každý pilot si má (nielen) pri reštarte počínať tak, aby do nikoho nenabúral, to je priorita pri pretekaní. Obzvlášť v Číne je pri tej predposlednej (14.tej) zákrute jasné, že tam pri reštarte dôjde k harmonikovému efektu…
Bohužiaľ v dnešnej F1 jazdia samí synovia svojich otcov a deti všelijakých sponzorov, tak to tam podla toho aj vyzerá. Ak s autom napáliš do toho pred tebou, je to tvoja vina, howgh…

3 Likes

Jako znova se koukám na onboard Strolla, a on prostě trestuhodně nic nedělá aby se tomu vyhnul :man_facepalming:

Proč nevložíš obrázek Alonsa jak jede pomalu po vnejšku zatáčky před restartem. Právě tam vznikla příčina Strollové kolize.

taky obrazok ale neexistuje :smiley:

1 Like

image

1 Like

Aha, tak za vše může tohle opuštěné vozidlo? :rofl:

https://twitter.com/F1BigData/status/1781956350995513388

Tu je video na ňom je to vidieť. Sainz išiel rýchlo neodhadol musel brzdiť a rozbil to