Ricciardo spomína na ťažký koniec kariéry: Som rád, že to rozhodli za mňa | Magazín F1 - F1online.sk

Vo Formule 1 sa nestáva často, aby niekoľkonásobný víťaz pretekov končil kariéru. Keď sa niečo také stane, obvykle to sprevádza veľká rozlúčka a fanfáry, ale to sa v prípade Daniela Ricciarda nestalo. Usmievavý Austrálčan je dodnes posledným víťazom veľkej ceny, ktorý z F1 odišiel. Jeho rozlúčka pritom bola dosť trpká.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/231311/ricciardo-spomina-na-tazky-koniec-kariery-som-rad-ze-to-rozhodli-za-mna

Ricci mal na konci najväčší problém v hlave. Je to škoda, verím, že keby poriadne zapracoval so psychológom, tak mohol ukázať svoju rýchlosť. Minimálne v iných seriach.

Nikdy nezabudnem na to ako v jeho poslednych pretekoch siel si po prezutí gúm po najrychlejsie kolo a zobral bod ktory vôbec nepotreboval. A uz vôbec nepotreboval toto komunikovat fanusikom.

Ricci to vzal tak jak to bylo, v hlavě ztratil svoje mojo, a vzdal to. Upřímně, myslím si že na tom mohl pracovat, ale stejně by už to nevrátil na svou špičkovou úroveň. Hlava je v tomto prevít, a jakmile to zpět musíš hledat, a přemýšlet o tom atd, je to fuč.

1 lajk

Kdyby tenkrat v te challenge akci v hodu sekerou Ricci nezesmesnil Emila jeho kariera by vypadala jinak. Jak vime, tehdejsi vedeni Red Bullu se Ricciho za potupu a zesmesneni Emila, i kdyz se zesmesnil sam rozhodlo sikanovat az tak ze musel chudak zmenit tym.

1 lajk

Ziadny Emil na videu nieje. Uz sa nauc mena jazdcou bobka. :rofl:

1 lajk

Bola to jeho uloha, takže ja mu to za zlé nemám. Aj tak ten bod nerozhodol.

Ty uz chod ku psychologovi dpc.

1 lajk

Velka skoda, ze Ferrari uprednostnilo Sainza pred Ricciardom. Dodnes je to tazko pochopitelne, kedze do sezony 2021 bol Daniel jeden z top pilotov a urcite mal vacsi kredit ako Carlos.

V RB to bol strasny zabijak a v Renaulte tiez, tam kvalitne nalozil Hulkovi s Oconom.

Ricciardo skončil presne tak, ako si zaslúžil.

Mohlo by to byt i horsi.

Ultimatny hejterko RB sa pozna hned. :smiley:

Tak to sa teda mýliš. Ostatne ako v mnohých iných tvojich tvrdeniach. Naopak. Ja snáď začnem fandiť Red Bullu. Zbavili sa toxického Hornera vyhodili Ricciarda bez pocty, obaja boli známy svojimi fakermi najmä smerom k Mercedesu, čo ťa primälo ma nazvať hejterkom RB. Aké milé.

PS. V Red Bulle ale muselo byť niečo prašivé, keď sa bez pocty a rozlúčky rozhodli vyhodiť pilota, ktorý im poskytoval svoje služby roky. Treba dúfať, že už vedia čo sa patrí a s Verstappenom sa dokážu rozlúčiť na úrovni. To bude lakmusový papierik, či ten tím za niečo stojí.

Sekerou jsem neházel už nějakých 40 roků a přesto si věřím, že bych dal Emilovi kartáč. :upside_down_face: :axe:

No já jsem hlavně zvedavej, jestli se nový RB někdy i přiblíží úspěchy starému RB. Jestli bude stát za něco i tomhle o něco důležitějším ukazateli. :slightly_smiling_face:

Vacsiu sracku som necital :smiley:

Psycholog mu doda rychlost… Problem bol hlavne v tom, ze ak bol rychlejsi, ako Ver tim ho brzdil. Ked sposobil Verstapen vypadnutie oboch RB, Horner aj Marko to hodili na Ricciarda… V takom time nechces zavodit… A prestupovat z top timu do slabsich timov, kde ledva bojujes o top 10 je uz len posledny kopanec… A hlavne menil timy v kratkych intervaloch, co musel byt obrovsky problem na zvykanie si na monopost, pohonnu jendotku a brzdy, inzinierov a pracu s nimi a vlastne vsetko…

Clovek by ani neveril, kolko pokusov potreboval na presny zasah. A vraj zlate rucicky :smiley:

Nabuduce sa s tym uz vobec neparaj a napis ‘‘jascou’’ :rofl: :rofl: :rofl:

Prednosťou RB je ich schopnosť vyvíjať a posúvať monopost vpred. Na rozdiel od napríklad Ferrari. Hoci často sa dočítam, že od nich niekto významný odchádza. Takže jedna etapa aj s pravidlami skončila a začala nová. Je na nich, ako to zvládnu.