Ricciardo nesplnil kritériá pre jazdca Red Bullu, priznal Marko | Magazín F1 - F1online.sk

Red Bull len dočasne zahnal špekulácie o jazdeckej zostave vo svojich tímoch. Zotrvanie Sergia Péreza a Daniela Ricciarda sa totiž týka „len“ zvyšku tohto ročníka, nie budúcej sezóny. Plynulo sa tak môžeme preniesť do nového roka a začať špekulovať o budúcoročnej jazdeckej zostave v tímoch Red Bull a VCARB. Najnovšie k nim prispel aj Helmut Marko.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/167300/ricciardo-nesplnil-kriteria-pre-jazdca-red-bullu-priznal-marko

Byl moc rychlej?

3 Likes

Přemýšlím o vtipné odpovědi, ale Tvoje poznámka je natolik vtipná sama o sobě, že nejde přebít :smile: .

1 Like

A co se takhle podívat na práci samotného Helmuta? Zastává náhončího talentů dobře? Není chyba na jeho straně? Vždyť to byl právě on, kdo více talentů zničil, než přivedl na svět.
Vlastně za celou kariéru RB v F1 našel pouze dva talenty a oba se dokázali prosadit pouze v bezkonkurenčních vozech.

1 Like

Liama nechci v Red Bullu.

Podla mna nesplna ani kriteria pre jazdca VCARB.

2 Likes

Které dva máš na mysli? Vettel začínal ve formuli v BMW Sauber a o Maxe se začali zajímat ve chvíli, kdy se o nej už zajímali všichni. Akorát mu mohli rovnou nabídnout formuli díky Toro Rosso. Jestli pak dál vedl jejich rozvoj, to je možné, ale Helmut reálné nikoho “neobjevil” a nevedl od motokár/f4 do F1 jako svůj prospekt.

1 Like

ak ricciardo pohorel tak naco ho nadalej drzia v becku?
celkom zvlastne, ze v jednom rozhovore povie, ze ricciardo nesplna poziadavky na acko, bcko ma byt liahnou pre acko, ale ricciarda si veselo nechaju minimalne do konca sezony v bcku aj ked on bol do toho becka zobraty, ze ak sa ukaze tak ho daju do acka co nenaplnilo takze by mali jeho sedacku uvolnit pre ineho

helmut starne, takto dlho by ricciarda nedrzal ak je presvedceny, ze nesplna poziadavky na presun do acka

nie som si isty ci Helmut tam este o niecom rozhoduje.

tak udajne podpisal dodatok k maxovej zmluve aj ked podla mna ak to bol taky dodatok ako sa verejne hovori tak ak by ho naplnil(dnes uz udajne to nehrozi kedze podpisal “antidodatok”) tak skonci s poriadnou zalobou, lebo ten dodatok nebol vyhodny pre firmu ktoru on ma zastupovat, ale naopak mohol jej sposobit obrovske skody

takze je dost mozne, ze aj to oznamenie o tom, ze ostane v rb minimalne do konca roku 2026 moze suvisiet s tym, ze mu rb riadne vysvetlili comu bude celit ak odide aby maxovi umoznil aktivovat ten dodatok
a tak tym podpisom vlastne zneplatnil dodatok s maxom

tiez si to myslim aj ked v konecnom dosledku to nemuselo by vsetko take jednoznacne. Nevieme ake vselijake klauzuly Verstappen v zmluve ma a ci Helmut svojim dodatkom nezabranil v aktivovani niejakej inej klauzuly. Ten koniec 2026 znie skor ako kompromis kedze povodna zmluva bola tusim do konca 2028.

To sa opytaj Hornera. S Riciardom nema nic spolocne Helmut Marko, jeho tam drzi silou mocou Horner