Renault chce stiahnuť odvolanie voči Racing Pointu | F1online.sk

“Myslím si, že obe strany sa snažia získať si lepšiu pozíciu a rokujú za zavretými dvermi. Toto odvolanie je len prostriedok medzi tímami a FIA, aby sa dopracovali k nejakému záveru ohľadom toho, čo je a čo nie je povolené, a aby boli všetci úprimní. Myslím si, že o päť minút dvanásť sa zázračne objaví dohoda, ktorá všetko rozjasní,” zhrnul 46-ročný Brit.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/8829/renault-chce-stiahnut-odvolanie-voci-racing-pointu

no konecne dostali rozum. koniec srandy.

Ferrari taky podle mě pokračovat nebude, dá se předpokládat zítřejší info o stáhnutí odvolání.

Toto nie je dobrý krok. Renault si mal stáť za svojim až do konca.

Záleží, myslím že stažení odvolání je možná důsledkem nových informací ze strany FIA, Renault je zřejmě akceptoval, uvidíme.

v tom bude nejaký háčik…

nemusi byt ziaden hacik. staci ked im poslali predbeznu fakturu za to kolko bude stat prehraty spor.
stale nezabudaj na to ze RP sa odvolal proti samotnemu verdiktu. to znamena ze renault si nemoze dovolit mrhat peniazmi na pravnikov na nieco co mozno sud nakoniec uzna ako legalne. a kvoli comu? aby mozno v sezone ziskali 10 alebo 20 bodov viac?

Jenže těch 10-20 bodů může znamenat rozdíl v pořadí konstruktérů a obrovský rozdíl v penězích od FOM.

myslim ze Renault si to spocital lepsie, co sa oplati.

minat miliony na pravnikov a odovlania vs peniaze za postavenie a body od FIA (ktore najprv musia vybojovat)

evidentne im vyslo ze to dovolanie sa vlemi nevyplati.

zeby daimler zasiahol a dal renaultu ponuku ktora sa neodmieta? lebo renault v tom odvolani nemal co stratit a tych par euro co by to stalo za ten risk stal lebo potencialny zisk pri diskvalifikovani copypintu by bol radovo vacsi
no ale vzhladom na to, ze renault je dodavatelom motorov pre daimler a pripadny sudny spor moze poskodit aj samotny mercedes/daimler tak urcite aj samotny daimler sa snazil presvedcit renault o tom, ze nech to nezenu dalej

je to sice len spekulacia, ale nieje to vobec vylucene, lebo to rozhodnutie renaultu nedava velku logiku, lebo pre renault by bolo idealne diskvalifikovanie copypointu a co najvacsie obmedzenia na spolupracu medzi timami, ale pochybujem, ze fia nejak zasadne obdmedzi take spoluprace ako mercedes-cp, alebo ferrari-haas, rb-at

1 lajk

De Meo (Renault) a Wolff se sešli v Barceloně a … domluvili se. Obchod a politika.

asi to tak bude, len by bolo zaujimave vediet co daimler renaultu slubil, ze ci to bol len biznis mimo f1, alebo mu slubil aj nejake ustupky v f1, napr. ze viac nedovolia aby wolffik odovzdaval dusevne vlastnictvo copypointu a pod. alebo dokonca, ze bude wolffik vypoklonkovany z mercedesu

S tymto uplne suhlasim, ale to v dolnom prispevku ohladom Wolfa, je uz mimo misu :blush:

preco by to bolo mimo? okrem fanusikov mercedesu a copypointu malo kto veri, ze nedoslo k nelegalnemu presunu know how od mercedesu do cp

cela kauza je postavena na hlinenych nohach. tie hlinene nohy su nejasne definovane pravidla ohladom komponentov, ktore sa legitimne kupovali minuly rok.
Renault je urcite velmi v obraze a dobre tam vedia, ze to auto uz bolo rozbrate na cimprcampr a nic ine coho sa mozu chytit tam uz nie je. Takisto CA je uz podpisana, takze nie je v podstate o co bojovat.
Tie fantasmagorie co tu niektori diskuteri splietaju o volakych tajnych dohodach medze M a R, dokonca presahujucich ramec F1. tak to je taka kravina, ze to dalej komentovat netreba.

Mal som na mysli to vypoklonkovanie Wolfa z mercedesu :innocent:
Na to som reagoval.

a preco by to bolo mimo?
ak by to bola pravda, ze takto pomohol svojmu kamaratovi strollovi a vlastne aj sam sebe s tym, ze potencialne z toho moze mat mercedes velke problemy tak jeho odchod nieje az tak mimo

su vlastne 3 moznosti

1. mercedes ziadne knowhow neposuval
  2. mercedes to posuval ale vedenie nemeckeho daimleru to nevedelo a bola to akcia wolffa
  3. mercedes to posuval a vedenie nemeckeho daimleru to vedelo
    ja osobne sa priklanam k 2. moznosti a preto si myslim, ze wolffik to ma od vedenia daimleru riadne nahnute
    za normalnych okolnosti by si vedenie daimleru malo zelat kontinuitu vo vrcholovom vedeni timu hlavne ked sa cakaju tak velke zmeny a preto by sa malo snazit za kazdu cenu udrzat wolffa ako sefa timu, lenze podla vsetkeho v daimleri niesu s wolffom az tak spokojni a z niecoho ta nespokojnost musi pramenit a z vysledkov timu to asi nebude

ja som teraz fakt zvedavy na to ako sa zachova ferrari, ze ci aj im ide len o to aby fia povedala ci je to legalne alebo nie a mohli si spravit s haasu a sauberu inofarebne ferrari, alebo to dotiahnu do konca s tym, aby sa zacalo vysetrovat aj zapojenie mercedesu a aspon takto narobili mercedesu problemy s cielom ich vyviest z miery
ja som vsadzal na renault, ze to dotiahne dokonca, ale priznam sa zabudol som na tu spolupracu renault-daimler v dodavke motorov.

uz to vysetrili a ziadne zapojenie Mercedesu tam nenasli. Mysliet si, ze Wolff s harddiskom vo vacku sa na tajnajsa dohadoval so strollom a 500 zamestnancov RP drzi bobrika mlcania, to chce slusnu davku alobalu na hlave.

Osobne si myslim, ze to bol celkovo krok vedenia, spravit si Becko… A ako som uz v minulosti spominal, v mercedese nepracuju hlupaci a ani v RP, preto dostali trapnu pokutu a tie kanaliky bolo maximum co mohli najst… RP ma urcite cele prevedenie pozmenene… takze Wolf aj s celym mercedesom budu v cajku… to len miestny hladaju senzaciu…
alebo skor hejteri medaku sa chcu zviest cez RP :face_with_monocle:
ferrari si moze spravit z haasu presne take iste beck… alebo skor z Alfy, ktoru chceli cez sauber tak velmi vytrhnut z biedy… ale ako vidno ferrari ma problem samo so sebou… o rok bude zlepsenie a v 2022 uz pojdu na titul :bomb: